Facebook Pixel Έξαλλος Μακέντα με Μπόλονι - Τι έκανε στην αλλαγή - Δείτε το βίντεο που "δίνει" τον Ιταλό
| 2020-11-07 21:39:00

Έξαλλος Μακέντα με Μπόλονι - Τι έκανε στην αλλαγή - Δείτε το βίντεο που "δίνει" τον Ιταλό

του Νίκου Στεργίου
Έξαλλος Μακέντα με Μπόλονι - Τι έκανε στην αλλαγή - Δείτε το βίντεο που "δίνει" τον Ιταλό

H ανανέωση του συμβολαίου του Φεντερίκο Μακέντα αποτέλεσε τη βόμβα του Γιάννη Αλαφούζου τον Σεπτέμβριο. Ο Ιταλός επιθετικός επέκτεινε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2023. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει δικαιώσει το αφεντικό του Τριφυλλιού.

Ο 29χρονος έχει σκοράρει δύο γκολ σε εφτά παιχνίδια, ενώ ο τρόπος που πανηγύρισε το γκολ της ισοφάρισης στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ ξεσήκωσε πολλές κουβέντες.

Είναι ηλίου φαεινότερο λοιπόν, ότι ο Μακέντα περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, τόσο αγωνιστικής όσο και ψυχολογικής, αν και δεν δικαιολογείται μετά την ανατροπή δεδομένων σχετικά με την παραμονή του στους πράσινους, κάτι που επεδίωκε και ο ίδιος.

Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Μακέντα ξεκίνησε βασικός, αλλά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Ήταν άφαντος όπως είθισται, σκληρά μεν δίκαια δε, να λέγεται στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Δύο φορές όλες και όλες απείλησε το Τριφύλλι στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη καλή φάση για τον Παναθηναϊκό έγινε στο 29' με το σουτ του Σαβιέρ που πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 37' ο Χατζηγιοβάνης αστόχησε από θέση μέσα αριστερά.

Ο Μακέντα συνέχισε στο δεύτερο μέρος. Εκεί που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να μπλοκάρει περισσότερο μπροστά και να δέχεται απειλές στα μετόπισθεν, ο Μπόλονι αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή. Ο Ιταλός αντικαταστάθηκε στο 61' δίνοντας τη θέση του στον Αϊτόρ, από τον οποίο ο Ρουμάνος επιζητούσε να πάρει βοήθεια στα στημένα, αφού το παιχνίδι έδειχνε, ότι θα κριθεί στο γκολ.

Αυτό σε μία κλειστή άμυνα όπως του Ατρόμητου θα μπορούσε να επιχειρηθεί με ανορθόδοξο τρόπο και δη με γεμίσματα και φορτώματα στην περιοχή. Ο Παναθηναϊκός έτσι και αλλιώς στερήθηκε φαντασίας και όταν δεν μπορείς να δημιουργήσεις το γυρίζεις στα φορτώματα.

Ο Μακέντα όμως όταν έγινε αλλαγή φάνηκε εκνευρισμένος, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο και σίγουρα θα απασχολήσει ρεπορταζιακά την επικαιρότητα τις επόμενες ημέρες.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags