Facebook Pixel Sportdog.gr | Πόσο κοντά είναι σε έναν τίτλο η Τότεναμ; Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος απαντά
| 2020-11-10 02:31:00

Πόσο κοντά είναι σε έναν τίτλο η Τότεναμ; Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος απαντά

Sportdog Team
Πόσο κοντά είναι σε έναν τίτλο η Τότεναμ; Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος απαντά

Για να κατακτήσεις τίτλους πρεπει να μαζεύεις νίκες, αλλά επίσης να έχεις πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να κερδίσεις πόντους. Η Τότεναμ στα χέρια του Μουρίνιο μπορεί επιτέλους να πάρει ένα πρωτάθλημα που δεν έχει κατακτήσει εδώ και εξήντα χρόνια; Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο ωστόσο η φετινή χρονιά της δίνει μια μεγάλη ευκαιρία. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στο england365.gr.

Η Τότεναμ έχει αυτή τη δυνατότητα να χτυπάει τις ομάδες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, και με την εικόνα που πήραμε από τα τελευταία παιχνίδια της, είναι σε θεση και να το αποδείξει. Σταμάτησε να δέχεται το εύκολο γκολ και παρότι δεν σκοράρει όπως έκανε στα πρώτα παιχνίδια, η ουσία είναι πως μαζεύει τα τρίποντα ακόμα και σε ματς που δεν παίζει καλά.

Μήπως ο Μουρίνιο αποφάσισε να επικεντρώνεται στην αμυντική σταθερότητα ή θα προσπαθήσει αυτός και η ομάδα να ξαναδημιουργήσουν το επιθετικό στυλ που τους οδήγησε να σκοράρουν έξι φορές στο Ολντ Τράφορντ και πέντε στο Σαουθάμπτον;

Δεν είναι φυσικά μια δυαδική επιλογή, αλλά το έχουμε ξαναδεί το έργο κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου του στην Τσέλσι. Τότε ο Μουρίνιο επέβαλε ένα παρόμοιο μάθημα επιστροφής πίσω στα βασικά όταν η ομάδα του έχασε ένα παιχνίδι 3-2 στο Στόουκ τον Δεκέμβριο του 2013. Σε ένα ματς που η επίθεση σκόραρε και η άμυνα δεχόταν σε κάθε φάση γκολ ο Πορτογάλος τεχνικός, μάζεψε τους παίκτες του και τους είπε πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και έπρεπε να σταματήσει!

Στο επόμενο παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ με την Άρσεναλ η ισοπαλία 0-0 έμοιαζε γραμμένη απο το σφύριγμα της έναρξης και με πολύ μεγαλύτερη αμυντική σταθερότητα, η Τσέλσι συνέχισε έτσι. Την επόμενη σεζόν βασισμένος σε αυτό το παλιό και γνώριμο τρικ από το πρώτο πέρασμα του στο Στάμφορντ Μπριτζ, οδήγησε την Τσέλσι στον τίτλο και το Λιγκ Καπ.

Απομένει να δούμε αν η ισοπαλία με τη Γουέστ Χαμ από 3-0 σε 3-3 θα έχει το ίδιο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Αν η Τότεναμ θέλει πραγματικά να κάνει υπέρβαση, τότε οι τρεις τελευταίοι αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ έκαναν αρκετη δουλειά για να εξορκίσουν τους δαίμονες από αυτό το παιχνίδι.

Η ικανότητα στο να κερδίζει στο Μπέρνλι και στην έδρα της Γουέστ Μπρομ χωρίς ιδιαίτερα καλή εμφάνιση μπορει να αντισταθμίσει αυτές τις ισοπαλίες με Νιουκάστλ και Γουέστ Χαμ.

Και οι τρεις νίκες αυτής της σειράς ήταν σταθερά στην κατηγορία «ας πάρουμε τους πόντους και προχωράμε». Δεν μπορείς να παίζεις παντά στο κόκκινο ούτε πάντα μπορείς να αποδίδεις υπέροχα.

Το θέμα είναι ότι ελπίζει πως στη συνεχεια πρέπει να είναι πολύ καλύτερη η ομάδα από ό, τι ήταν τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς παίζει σερί με Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Λέστερ και Γούλβς στους έξι από τους επτά επόμενους αγώνες!

Είναι ένα σενάριο τρόμου που ξεκινά ενάντια στη Σίτι στις 21 Νοεμβρίου μόλις ξαναρχίσει η Premier League μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων και σε αυτό το διάστημα θα φανεί ξεκάθαρα εάν η ομάδα μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα των οπαδών.

Ο Μουρίνιο γνωρίζει ότι η Τότεναμ δεν μπορεί να συνεχίσει να κερδίζει για πάντα με κακή απόδοση, και ότι η φύση της σημαίνει ότι είναι σε καλύτερη θέση όταν παίζει φουλ με τις επιθετικές της δυνάμεις, όπως ανακάλυψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε αυτό το 1-6.

Έκαναν ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνουν μετά το κάζο με τη Γουέστ Χαμ και σε αυτή τη διαδρομή μέχρι τα Χριστούγεννα θα κληθούν να αποδείξουν ότι είναι σοβαροί διεκδικητές του τίτλου!

Για να γίνει αυτό πρέπει να καταφέρει ο Μουρίνιο να συνδυάσει την επιθετική τακτική των πρώτων εβδομάδων της σεζόν με τη νέα αμυντική σταθερότητα. Ακούγεται εύκολο αλλά είναι πολύ δύσκολο και εάν επιτευχθεί τότε μπορεί να γίνει μια σχετική κουβέντα.

Προσωπική μου άποψη είναι πως πολύ δύσκολα μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να την οδηγήσει σε αυτό το πρώτο πρωτάθλημα από το 1960-61 τότε δεν είναι άλλος από τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Με αυτόν στον πάγκο, δεν αποκλείεις ποτέ τίποτα! Και αν το πετύχει αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα όλης της προπονητικής του καριέρας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags