Facebook Pixel Sportdog.gr | "Ξέρανε" Γαλλία με γκολάρες η Φινλανδία - 7άρα με Σεμέδο η Πορτογαλία, 1-1 το Ολλανδία-Ισπανία (Vid)
| 2020-11-12 00:07:00

"Ξέρανε" Γαλλία με γκολάρες η Φινλανδία - 7άρα με Σεμέδο η Πορτογαλία, 1-1 το Ολλανδία-Ισπανία (Vid)

Sportdog Team
"Ξέρανε" Γαλλία με γκολάρες η Φινλανδία - 7άρα με Σεμέδο η Πορτογαλία, 1-1 το Ολλανδία-Ισπανία (Vid)

Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Εθνική Πορτογαλίας, μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον κορονοϊό, συνοδεύτηκε με γκολ στο εμφατικό 7-0 των Ιβήρων επί της αδύναμης Ανδόρας σε φιλικό ματς που διεξήχθη στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, ενώ ο Σέρχιο Ράμος «έγραψε ιστορία» στο Άμστερνταμ!  

O CR7 πέρασε αλλαγή στο 46ο λεπτό αντί του Νέτο κι από δική του ασίστ στο 56΄ ο Σάντσες ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ πέντε λεπτά πριν το 90΄ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα βάζοντας «το κερασάκι στην τούρτα».

Ο Φερνάντο Σάντος απέδειξε κι εμπράκτως τα λόγια που είχε πει παραμονές του φιλικού όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό με τον Ρούμπεν Σεμέδο και τη συμμετοχή του σε κορονο-πάρτι με άλλους δύο παίκτες του Ολυμπιακού στην Αθήνα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε δηλώσει ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα από τη στιγμή που το γεγονός δεν αφορούσε την εθνική ομάδα και το έδειξε χρησιμοποιώντας από την αρχή τον κεντρικό αμυντικό των Πειραιωτών.

Η Γαλλία γνώρισε εντός έδρας ήττα-έκπληξη από τη Φινλανδία με 2-0, με τους Φινλανδούς να σημειώνουν εντυπωσιακά γκολ.

Μετά από ένα άκρως «χορταστικό» φιλικό ματς στην Κωνσταντινούπολη, με πολλές εναλλαγές στο σκορ, Τουρκία και Κροατία αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3! Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1-0 και 2-1, αλλά η «Χρβάτσκα» κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να προηγηθεί με 3-2. Μόλις δύο λεπτά, όμως, κράτησε το προβάδισμά της, καθώς ο Ουντέρ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Χωρίς τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της, λόγω του ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, η Ιταλία επικάτησε άνετα με 4-0 της Εσθονίας στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλωρεντίας, με τον μέσο της Φράιμπουργκ Βιτσέντσο Γκρίφο να πετυχαίνει δύο γκολ.

Άλλα τόσα σημείωσε και ο Μισί Μπατσουαγί και οδήγησε το Βέλγιο στην ανατροπή επί της Ελβετίας (2-1), ενώ το ντέρμπι στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ, ανάμεσα στην Ολλανδία και στην Ισπανία δεν ανέδειξε νικητή (1-1).

Ο Σέρχιο Ράμος, όμως, έγραψε ιστορία στο ματς με τους «οράνιε». Πέρασε αλλαγή στο 85ο λεπτό, ωστόσο, με τη συμμετοχή αυτή έφτασε τις 176 με την «ρόχα» κι έπιασε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, στην κορυφή του πίνακα με τους Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Το σχετικό ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει ο Αιγύπτιος, Αχμέντ Χασάν με 184 διεθνείς αναμετρήσεις, ενώ ακολουθούν, ο Αχμέντ Μουμπάρακ από το Ομάν (179), οι Μοχάμεντ Αλ Ντεαβεά (Σαουδική Αραβία) και Μπαντέρ Αλ Μουταουά (Κουβέϊτ) με 178, ο Μεξικανός, Κλαούντιο Σουάρες (177) κι από σήμερα (11/11) ο Ράμος με τους Μπουφόν και Χοσάμ Χασάν έχουν από 176.

Αν παραμείνει υγιής ο Ράμος, τότε μέχρι το τέλος του 2022 αναμένεται να έχει καταρρίψει το ρεκόρ του Αχμέντ Χασάν, δεδομένου ότι μεσολαβούν το EURO που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021, αλλά και το Μουντιάλ 2002, που θα φιλοξενηθεί στο Κατάρ. Και μπορεί ο Ισπανός άσος να είναι 34 ετών, ομως θεωρείται βέβαιο πως υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είναι στην αποστολή της εθνικής ομάδας και στις δύο κορυφαίες διοργανώσεις.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags