Facebook Pixel Euro: Πρόκριση θρίλερ για Ουγγαρία, Σκωτία, Σλοβακία! ΣΟΚ στα πέναλτι για Σερβία - Oι όμιλοι του Euro (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2020-11-13 00:33:00

Πρόκριση θρίλερ για Ουγγαρία, Σκωτία, Σλοβακία! ΣΟΚ στα πέναλτι για Σερβία- Oι όμιλοι του Euro (Vid)

Sportdog Team
Πρόκριση θρίλερ για Ουγγαρία, Σκωτία, Σλοβακία! ΣΟΚ στα πέναλτι για Σερβία- Oι όμιλοι του Euro (Vid)

Euro: Απίστευτο φινάλε είχε η βραδιά που κρίθηκαν τα τελευταία εισιτήρια την τελική φάση του Euro 2020 (που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021 λόγω του κορωνοϊού).

Τα τελευταία εισιτήρια πήραν η Β. Μακεδονία με το διπλό στη Γεωργία, η Ουγγαρία με την επική ανατροπή με 2-1 κόντρα στην Ισλανδία, η Σλοβακία με το 2-1 στην παράταση κόντρα στη Β. Ιρλανδία και η απίθανη Σκωτία που απέκλεισε στα πέναλτι την Σερβία!

Όσον αφορά την εξέλιξη των αγώνων, το γκολ του Κούτσκα στο 17΄ έφερε την Σλοβακία μία ανάσα από την πρόκριση στους τελικούς, αλλά στο 88΄ το αυτογκόλ του Σκρίνιαρ έδωσε «φιλί ζωής» στην Βόρεια Ιρλανδία. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου ο Ντούρις στο 110΄ χάρισε τη νίκη στους Σλοβάκους με 2-1 και τους έστειλε σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για 2η φορά στην ιστορία τους.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο Βελιγράδι, με την Σκωτία να βρίσκεται «αγκαλιά» με το «εισιτήριο» για την καταληκτική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μέχρι το 90ό λεπτό, όταν και κρατούσε το προβάδισμα με το γκολ του Κρίστι από το 56΄. Ο Λούκα Γιόβιτς, όμως, με κεφαλιά ισοφάρισε για τους Σέρβους και τα πάντα κρίθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι (το 1-1 έμεινε και στην παράταση) όπου οι Σκωτσέζοι με 5 εύστοχες εκτελέσεις επικράτησαν με 5-4 και προκρίθηκαν μετά από 25 χρόνια σε τελικούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 

Το Euro 2020 είχε την ιδιαιτερότητα πως θα γινόταν σε 12 πόλεις-χώρες (Ρώμη, Μπακού, Αγία Πετρούπολη, Κοπεγχάγη, Άμστερνταμ, Βουκουρέστι, Λονδίνο, Γλασκώβη, Μπιλμπάο, Δουβλίνο, Μόναχο, Βουδαπέστη), αλλά λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε όλο τον κόσμο με τον covid, το σενάριο αυτό έχει δυσκολέψει και δεν αποκλείεται τα παιχνίδια να γίνουν μόνο στη Ρωσία.

Αναλυτικά οι όμιλοι του EURO 2021

1ος όμιλος (Σε Ρώμη και Μπακού)

Τουρκία
Ιταλία
Ουαλία
Ελβετία

2ος όμιλος (Σε Αγία Πετρούπολη και Κοπεγχάγη)

Βέλγιο
Ρωσία
Δανία
Φινλανδία
 

3ος όμιλος (Σε Άμστερνταμ και Βουκουρέστι)

Ολλανδία
Ουκρανία
Αυστρία
Β. Μακεδονία

4ος όμιλος (Σε Λονδίνο και Γλασκώβη)

Αγγλία
Κροατία
Σκωτία
Τσεχία

5ος όμιλος (Σε Μπιλμπάο και Δουβλίνο)

Ισπανία
Σουηδία
Πολωνία
Σλοβακία

6ος όμιλος (Σε Μόναχο και Βουδαπέστη)

Γαλλία
Γερμανία
Πορτογαλία
Ουγγαρία

 

ΟΙ ΗΜΕΡ/ΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

1η αγωνιστική: 11-15 Ιουνίου 2021 (1 v 2, 3 v 4)

2η αγωνιστική: 16–19 Ιουνίου 2021 (1 v 3, 2 v 4)

3η αγωνιστική: 20-23 Ιουνίου 2021 (4 v 1, 2 v 3)

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags