Facebook Pixel Άφωνοι με Φερέιρα! "Ξύλο" με διαιτητή - Άλλαξε και σύστημα - "Καλά, γιατί τον σούταρε ο ΠΑΟΚ;"!
| 2020-11-15 11:35:00

Άφωνοι με Φερέιρα! "Ξύλο" με διαιτητή - Άλλαξε και σύστημα - "Καλά, γιατί τον σούταρε ο ΠΑΟΚ;"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Άφωνοι με Φερέιρα! "Ξύλο" με διαιτητή - Άλλαξε και σύστημα - "Καλά, γιατί τον σούταρε ο ΠΑΟΚ;"!

Μπορεί στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ να μην κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις στη Βραζιλία όμως έχουν αρχίσει να πίνουν νερό στο όνομά του. Δεν είναι λίγο άλλωστε να έχει τρία στα τρία σερί από τη στιγμή που ανέλαβε τον πάγκο της Παλμέιρα.

Με το εκτός έδρας 3-0 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στη Σεάρα ο Άμπελ Φερέιρα γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου στη χώρα της σάμπα και του καφέ. Το παιχνίδι της Τετάρτης πάντως ήταν επεισοδιακό για τον ίδιο καθότι αποβλήθηκε από τον διαιτητή.

Εκτός εαυτού με τον διαιτητή

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση του να δώσει πέναλτι στη Σεάρα, που τελικά ακυρώθηκε από το VAR.

«Δεν είπα τίποτα στον διαιτητή, μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αν τα πορτογαλικά είναι ίδια στην Πορτογαλία και την Βραζιλία, τότε πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με απέβαλε αμέσως. Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα. Είμαι πρώτα άντρας και μετά προπονητής. Στο τέλος, με όλη την ανθρωπιά και τον σεβασμό που έχω, ζήτησα να μιλήσω με τον διαιτητή και δεν κατάλαβα για ποιο λόγο ήταν τόσο υπερόπτης.

Δεν καταλαβαίνω την αποβολή μου, γιατί υπάρχει απλά και η προειδοποίηση. Πιστεύω στο Θεό, στην εκκλησία είμαι ήσυχος, αλλά δεν είμαι στην εκκλησία, είμαι στο γήπεδο κι εδώ υπάρχουν συναισθήματα. Με κυρίευσαν τα συναισθήματά μου και είπα μερικές κουβέντες στον διαιτητή. Του είπα πως "δεν είδες το πέναλτι για εμάς, αλλά είδες αυτό;". Αλλά για μένα, ακόμη χειρότερη από την αποβολή, ήταν η στάση του μετά. Εγώ πήγα να του μιλήσω σαν άντρας προς άντρα και αυτός αρνήθηκε να μου μιλήσει. Είμαστε άνθρωποι πριν από επαγγελματίες. Και σαν άνδρας, δε μου άρεσε αυτή η συμπεριφορά», ήταν τα λόγια του Φερέιρα στο τέλος του αγώνα, τον οποίο ομολογουμένως δεν είχαμε συνηθίσει στην Ελλάδα σε τέτοιες δηλώσεις.

«Βρήκαμε προπονητή» λένε στη Βραζιλία

Ο Φερέιρα είχε εμμονή στον ΠΑΟΚ με το 3-4-3. Στην Παλμέιρας πάντως χρησιμοποιεί το 4-2-3-1. «Ήρθε σε μία μεταβατική φάση για την ομάδα. Αυτό το σύστημα εφάρμοζε ο υπηρεσιακός προπονητής, το οποίο δούλεψε και έκαναν μαζεμένες νίκες, γιατί είναι ομάδα με ποιότητα. Όταν ανέλαβε ο Φερέιρα είπε, ότι όταν κάτι λειτουργεί εγώ δεν θα το αλλάξω. Οπότε το συνέχισε», σημειώνει ο Άκης Αχλακλής, ο οποίος ειδικεύεται στα πρωταθλήματα της Βραζιλίας στη Match Money.

«Το Σάββατο με τη Βάσκο η Παλμέιρας δεν ήταν καλή. Το θετικό για τον Φερέιρα ήταν, ότι νίκησε παρότι είχε πολλές απουσίες. Σχεδόν όλη η 11άδα έλειπε. Αυτό που έκανε εντύπωση στους Βραζιλιάνους ήταν ότι κέρδισε με τρομερή εμφάνιση», προσθέτει.

Πως διαχειρίζονται επικοινωνιακά το άστρο του Φερέιρα στη χώρα; «Είναι λίγο υπερβολικοί στα λόγια τους. Τον αποκαλούν “Αμπελίσμο”. Γράφουν “έχουμε προπονητή πλέον” και απορούν γιατί τον έδιωξαν οι Έλληνες. Είναι λαϊκιστί πανηγυρτζήδες οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι οδηγούν τους προπονητές από τον παράδεισο στην κόλαση. Ο Φερέιρα προς το παρόν τους έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Δεν έχει κάνει κάτι τρομερό. Αλλά το 3-0 στο Κύπελλο με τις ελλείψεις προκάλεσε ενθουσιασμό. Όλοι περίμεναν ότι θα παρουσίαζε προβλήματα η Παλμέιρας», απαντά ο γνώστης του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.

Άμπελ Φερέιρα όπως Ζόρζε Ζέσους

Για ποιο άλλο πράγμα έχει κάνει εντύπωση ο Φερέιρα; «Γκρίνιαζε στην αρχή. Στο ματς με τη Βάσκο τα είχε με τον αγωνιστικό χώρο επειδή του τραυματίστηκαν δύο παίκτες. Στο Κύπελλο τα έβαλε με τον διαιτητή και τον απέβαλε στο τέλος», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ειδικό, ο Πορτογάλος τεχνικός κουβαλά την κληρονομιά συμπατριώτη του για αυτό τρέφουν μεγάλες ελπίδες για αυτόν. «Τον πιστεύουν στην Παλμέιρας. Είναι αυτός που κέρδισε τη Μπενφίκα του Ζόρζε Ζέσους. Ο τελευταίος έπιασε στη Φλαμένγκο και έκανε παπάδες. Οπότε κατά τη λόγική τους ο Φερέιρα μπορεί να κάνει και στην Παλμέιρας παπάδες», υποστηρίζει.

Θα αντέξει ο Φερέιρα στην Παλμέιρας; «Αν στον ΠΑΟΚ είχε πίεση, στη Βραζιλία τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Οι πάγκοι είναι ηλεκτρικές καρέκλες. Τον βλέπω ήρεμο. Ξέρει και τη γλώσσα. Η διοίκηση λέει πως “ό,τι και να γίνει θα τον στηρίξουμε μέχρι τέλους”», καταλήγει ο Άκης Αχλακλής μιλώντας στο Sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εντολή Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ - Θα "τρελαθεί" ο Φερέιρα - Αυτό αλλάζει στην προπόνηση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags