Facebook Pixel Ντελίριο για τον "νέο Μαχλά"! Τον "έφτιαξε" ο ΟΦΗ - Κλαίνε στην Πολωνία - Κερδισμένη η ΑΕΚ
| 2020-11-15 14:25:00

Ντελίριο για τον "νέο Μαχλά"! Τον "έφτιαξε" ο ΟΦΗ - Κλαίνε στην Πολωνία - Κερδισμένη η ΑΕΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ντελίριο για τον "νέο Μαχλά"! Τον "έφτιαξε" ο ΟΦΗ - Κλαίνε στην Πολωνία - Κερδισμένη η ΑΕΚ

«Να θυμάστε το όνομα, Γεώργιος Γιακουμάκης», ανέφερε στα μέσα του Αυγούστου η ανάρτηση της Φένλο για τη μεταγραφή του Έλληνα επιθετικού, την οποία συνόδευε με εντυπωσιακό βίντεο υπό τους ήχους της «Φραγκοσυριανής». Από τότε έχουν περάσει τρεις μήνες και απ' ότι φαίνεται ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έχει ήδη αρχίσει να δικαιώνει αυτούς που έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του στην ολλανδική ομάδα.

Ο Κρητικός (γεννημένος στο Ηράκλειο) φορ με 9 γκολ σε 9 παιχνίδια με τη φανέλα της ολλανδικής ομάδας είναι αυτήν τη στιγμή ο δεύτερος σκόρερ (με 8 γκολ) του ολλανδικού πρωταθλήματος. Η εμφάνισή του και το γκολ στο φιλικό της Εθνικής με την Κύπρο, στο γήπεδο της Ριζούπολης, το απόγευμα της Τετάρτης (11/11/20) απλά ήρθε για να επιβεβαιώσει, ότι βρίσκεται σε τρομερή φόρμα.

Το γεγονός όμως, ότι σκόραρε στο ντεμπούτο του με τα χρώματα της γαλανόλευκης δίνει επιπλέον λαμπρότητα στην παρουσία του. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, του ΟΦΗ και του Πλατανιά ήταν εκ των πρωταγωνιστών της νίκης του συνόλου του Φαν'τ Σιπ, ο οποίος σε αυτήν την αναμέτρηση είχε την ευκαιρία να κάνει δοκιμές και να κρατήσει σημαντικές σημειώσεις.

Ο Γιακουμάκης σημείωσε το παρθενικό του γκολ στο 17', μετά από γέμισμα του Κουρμπέλη. Ο τρόπος με τον οποίο βρήκε δίχτυα στο 2-0 παρουσίασε εξαιρετική δυσκολία. Δέχτηκε τη μπαλιά από πίσω, δεν άφησε τη μπάλα να πέσει κάτω κάνοντας διπλό κοντρόλ, με το στήθος και τον μηρό, άφησε τη μπάλα να σκάσει μία φορά στο χορτάρι και έκανε ιδανικό τελείωμα με δεξί πλασέ, προλαβαίνοντας την έξοδο του Δημητρίου.

 

 

Η παρουσία του Γιακουμάκη στη Ριζούπολη έγινε αντικείμενο συζήτησης κυρίως λόγω της θητείας του στην ΑΕΚ. Ο παίκτης είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2017 από τον Πλατανιά, κοστίζοντας τότε 300.000 Ευρώ. Με το γκολ που σημείωσε τον Φλεβάρη του 2018 κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, λόγω της κρισιμότητάς του, συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ένωση μετά από 24 χρόνια.

Ο ΟΦΗ έσωσε την καριέρα του Γιακουμάκη

Στην ομάδα του Δικέφαλου αετού όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί και να γίνει ο «killer» που φαντασιωνόταν όλος ο κιτρινόμαυρος οργανισμός. Έτσι τον Ιανουάριο του 2019 πήγε δανεικός στον ΟΦΗ σε μία επιστροφή στα πάτρια εδάφη που έμοιαζε με ένα δεύτερο... αγροτικό. Στην ομάδα του Ηρακλείου σύμφωνα με τον διευθυντή του gentikoule.gr, Μανώλη Σαρρή, έσωσε την καριέρα του. Ο Κρητικός ρεπόρτερ μίλησε στο Sportdog με στοιχεία.

«Πριν έρθει στον ΟΦΗ μετρούσε σε 1,5 χρόνο θητείας στην ΑΕΚ μόλις 17 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο τελευταίο εξάμηνο, δε, πριν γίνει η μεταγραφή του στον ΟΦΗ ο 25χρονος επιθετικός είχε παίξει μόλις σε 6 παιχνίδια με τις συμμετοχές του να είναι σχεδόν όλες ολιγόλεπτες και κάποια σκόρπια 20λεπτά και 30λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με την φανέλα του ΟΦΗ αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια μέσα σε 4 μήνες όταν, πριν, μετρούσε 17 σε 18 μήνες και με 1 γκολ!», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η παρουσία του Γιακουμάκη στον ΟΦΗ τον βοήθησε και η ομάδα έσωσε ένα παιδί που πραγματικά έχει μεγάλο ταλέντο και πλούσια προσόντα και επειδή ο ίδιος είναι και παίκτης που δουλεύει στο 110% φρόντισε να το ανταποδώσει στον εαυτό του με αποτέλεσμα 1,5 χρόνο μετά να είναι εκ των πρώτων σκόρερ στην Ολλανδία και να παίζει και βασικός στην Εθνική ομάδα».

Ακόμα απορούν στην Πολωνία

Πριν το ολλανδικό όνειρο, ο Γιακουμάκης είχε δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 2020, πριν ξεσπάσει για τα καλά η πανδημία του κορωνοϊού, ο παίκτης δόθηκε δανεικός στην πολωνική Γκόρνικ. Στην Ekstraklasa σκόραρε 3 γκολ σε 12 συμμετοχές και είχε μία ασίστ.

«Εξεπλάγην που η Γκόρνικ δεν ήθελε να τον κρατήσει. Στα πρώτα του παιχνίδι στην ομάδα αγωνίστηκε ως μεσοεπιθετικός και όχι στη φυσική του θέση που είναι στην κορυφή. Παρ' όλα αυτά ο Γιακουμάκης έδειξε, ότι είναι πολύ καλός επιθετικός με πολύ δυνατό στοιχείο τις κεφαλιές του. Ωστόσο το κλαμπ αποφάσισε, ότι ο Γιακουμάκης και ο Βασιλαντωνόπουλος ήρθαν μόνο για λίγο. Αυτή ήταν η πολιτική του συλλόγου. Βοήθησαν τους “ανθρακωρύχους” να βελτιώσουν την απόδοσή τους και αποχώρησαν», ανέφερε στο Sportdog ο Πολωνός δημοσιογράφος, Πρ.Γκάτζλερ.

«Είναι εκπληκτικός και τον προσέχουν»

Στη Φένλο ο Γιακουμάκης ζει το ποδοσφαιρικό του όνειρο, όπως περιγράφει στο Sportdog, ο Γιώργος Πετρής. «Στην Ολλανδία τον αποθεώνουν. Ο τοπικός Τύπος έχει εκτενή άρθρα για αυτά που προσφέρει στη Φένλο. Γίνονται μάλιστα και κάποιες, ατυχείς κατά τη γνώμη μου, συγκρίσεις με τον Μαχλά και τον Αναστασίου. Πίνουν νερό στο όνομά του δηλαδή», αναφέρει ο υπεύθυνος του ολλανδικού πρωταθλήματος της Match Money.

Αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του συναδέλφου, υπάρχει τόσος ενθουσιασμός γύρω από το όνομά του που όλος ο οργανισμός της Φένλο κινείται σε ρυθμούς Γιακουμάκη. «Η ομάδα πηγαίνει σε ελληνικά εστιατόρια στην Ολλανδία και τρώνε όλοι μαζί», μεταφέρει ο Γιώργος Πετρής, ο οποίος αποδίδει αυτήν την πανηγυρική ατμόσφαιρα γύρω από τον συμπατριώτη μας στη δυναμική του συλλόγου. «Είναι μία μικρομεσαία ομάδα. Το κλίμα είναι πολύ οικογενειακό. Έχει έναν παίκτη που σκοράρει και είναι στους τοπ γκολτζήδες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Είναι εκπληκτικός, γι'αυτό είναι φυσικό επόμενο για αυτούς να τον προσέχουν. Δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα», καταλήγει ο Γιώργος Πετρής.

Κερδισμένη από την αγωνιστική άνοδο του Γιακουμάκη μπορεί να βγει και η ΑΕΚ, η οποία από τη μεταγραφή στη Φένλο έβαλε στα ταμεία της ένα ποσό κοντά στην τιμή απόκτησής του από τον Πλατανιά. Ρεπορτάζ υποστηρίζουν, ότι η συμφωνία με τον ολλανδικό σύλλογο προβλέπει και ποσοστό μεταπώλησης από 10% έως 15%, ανάλογα με τα επιτεύγματα του Κρητικού επιθετικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Βόμβα" Μελισσανίδη στην "Αγιά Σοφιά" - Δίδυμο που θα τα "γκρεμίσει" όλα - Εκτόξευση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags