Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ατακάρα Ρότσα για Λοβέρα - Πώς τρέλανε τον Μαρτίνς
| 2020-11-15 20:08:00

Ατακάρα Ρότσα για Λοβέρα - Πώς τρέλανε τον Μαρτίνς - "Λάθος Ολυμπιακού - Μη γίνει Σολδάνο"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατακάρα Ρότσα για Λοβέρα - Πώς τρέλανε τον Μαρτίνς - "Λάθος Ολυμπιακού - Μη γίνει Σολδάνο"!

Ολυμπιακός: «Για τον Λοβέρα ο Ολυμπιακός πλήρωσε τόσα λεφτά (σ.σ.3,3 εκατ.Ευρώ) και έχουμε φτάσει να μη θυμόμαστε το όνομά του», είχε δηλώσει στο Sportdog τον περασμένο Απρίλιο ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σχολιάζοντας την περιθωριοποίηση του συμπατριώτη του στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ο Μάξι Λοβέρα αποκτήθηκε από τους Πειραιώτες τον Αύγουστο του 2019 με μεγάλες περγαμηνές, ως ένας παίκτης με τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα, ο οποίος θα ξεσήκωνε (προ κορωνοϊού) το Καραϊσκάκη με τις φαντεζί ενέργειές του. Ο 21χρονος Αργεντινός έπαιξε τη σεζόν 2019-20 σε 33 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, σημείωσε 3 γκολ και 4 ασίστ, συμπληρώνοντας 1357 αγωνιστικά λεπτά, στα οποία συνήθως έμπαινε ως αλλαγή με εξαίρεση κάποια παιχνίδια του Κυπέλλου. Από τον τελικό πάντως απουσίαζε, καθώς ήταν ο παίκτης που οδήγησε την αναμέτρηση σε νέα αναβολή επειδή βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Αυτά είδε ο Μαρτίνς

Ο παίκτης έχαιρε της εκτίμησης του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τον εκτιμά για την επαφή του με τη μπάλα και την ταχύτητα της σκέψεις του. Ρεπορτάζ υποστήριζαν, ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί, ότι έχει την ικανότητα να στρίβει πολύ γρήγορα, να αλλάζει κατεύθυνση με τη μπάλα, να ντριμπλάρει, κάνοντας όλα αυτά με ταχύτητα.

Από τις πρώτες προπονήσεις του στον Ολυμπιακό ο παίκτης έδειχνε εξαιρετικά στοιχεία. Έδειχνε μεγάλη διάθεση να αποδείξει ότι αποτελεί μια καλή επένδυση για την ομάδα. Ο κόουτς των Ερυθρόλευκων τον δοκίμαζε πότε ως δεκάρι, πότε τον μετατόπιζε δεξιά και αριστερά της επίθεσης. Ο ποδοσφαιριστής έχοντας διάθεση και ενέργεια έδειχνε πως μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμος «πολυθεσίτης».

Αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν ικανά, σύμφωνα με τους γνώστες της ερυθρόλευκης καθημερινότητας, να τον οδηγήσουν στην απογείωση της καριέρας του, καθώς ο παίκτης επεδείκνυε αφοσίωση στο έργο του.

Φέτος όμως ο Λοβέρα έχει πάρει μόνο δύο παιχνίδια στα πόδια του, ενώ ο Πέδρο Μαρτινς τον έκοψε από την ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού (μαζί με τους Σίλβα και Μπρούνο) για τους ομίλους του Champions League, αν και πέρσι του έδωσε χρόνο με Μπάγερν και Ερυθρό Αστέρα στο Champions League και Άρσεναλ για το Europa League.

Τα τελευταία 24ωρα οι δηλώσεις του εκπροσώπου του, Χόρχε Μπάλμπις, περί άρνησης του Ολυμπιακού να παραχωρήσει τον παίκτη ως δανεικό στη Βάσκο Ντα Γκάμα, μία μέρα πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος στη Βραζιλία, έχουν δημιουργήσει ένα πέπλο μυστηρίου πίσω από την υπόθεση του Αργεντινού ποδοσφαιριστή.

Η προσαρμογή είναι το πρόβλημα του Λοβέρα

Τι συνέβη με την περίπτωση Λοβέρα και ενώ έχαιρε της εμπιστοσύνης του προπονητή του φαίνεται πρόθυμος να παίξει εκτός Ελλάδας; Μία εκτίμηση δίνει στο Sportdog ο υπεύθυνος για πρωταθλήματα της Αργεντινής στη στοιχηματική εφημερίδα “Match Money”, Γιώργος Φράγκος.

«Ο Λοβέρα στον Ολυμπιακό δεν έδειξε αυτά που έδειξε στην Αργεντινή. Στη Ροζάριο έδειξε ότι μπορούσε να πάρει φανέλα βασικού και να την κρατήσει. Δεν έγινε αυτό το πράγμα, γιατί ήρθε στην Ελλάδα. Αν είχε μείνει πιθανότατα να ήταν βασικός τώρα», ήταν το πρώτο σχόλιο του ειδικού για τα θέματα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου.

Η άποψη του συναδέλφου για τον Λοβέρα είναι εξαιρετική. «Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει και στα άκρα και πίσω από τον επιθετικό. Φουνταριστός δεν μπορεί με τίποτα να παίξει, αν και τον δοκίμασαν σε αυτήν τη θέση στην Αργεντινή. Μπορεί να σκοράρει και να ανοίξει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του. Αυτά τα στοιχεία δεν τα έδειξε εδώ», τονίζει και εξηγεί τους λόγους που ο ποδοσφαιριστής δεν έχει πιάσει μέχρι στιγμής.

«Ο Λοβέρα έχει ένα θέμα που το αντιμετωπίζουν πολλοί Αργεντινοί ποδοσφαιριστές. Ήρθε μόνος του ξαφνικά, σε μία ξένη χώρα, ενώ πριν μπορεί να μην είχε βγει από τα στενά όρια της πόλης που αγωνιζόταν, με εντελώς διαφορετικό ποδόσφαιρο, τρόπο λειτουργίας στην προπόνηση. Δεν μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα. Αυτό συνέβη», εκτιμά ο γνώστης του πρωταθλήματος στη χώρα του Τανγκό.

Ο δημοσιογράφος επεσήμανε τον κίνδυνο ο Λοβέρα να γίνει Σολδάνο με αφορμή το ναυάγιο της μεταγραφής στη Βάσκο Ντα Γκάμα. «Το να τον αφήσει ο Ολυμπιακός να φύγει, όπως ο Σολντάνο είναι λάθος. Ο τελευταίος έφυγε και είναι βασικός αυτήν τη στιγμή στη Μπόκα Τζούνιορς, έχοντας ως συμπαίκτες επιθετικούς τον Τέβες και τον Άμπιλα. Η ομάδα του Μπουένος Άιρες έχει πλήρες ρόστερ και δύο ισάξιες ενδεκάδες.

Ο Σολδάνο αυτήν τη στιγμή στον προπονητή της Μπόκα, τον Ρούσο, τουλάχιστον πριν τη διακοπή, δείχνει πράγματα. Ναι η εποχή είναι περίεργη δεν μπορείς να πουλήσεις έναν παίκτη ακριβά. Το να ξεφορτώνεται όμως μία ομάδα παίκτες, στους οποίους έγινε επένδυση, ενώ χρειάζονται χρόνο για να δείξουν κάτι είναι λάθος. Είναι λογικό να ζητά χρήματα ο Ολυμπιακός για τον παίκτη. Ωστόσο η Βραζιλία αντιμετωπίζει φοβερές οικονομικές δυσκολίες λόγω κορωνοϊού. Οι ομάδες πουλάνε παίκτες για να ζήσουν δεν δίνουν λεφτά», κατέληξε ο Γιώργος Φράγκος μιλώντας στο Sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Νέος Εμβιλά" στο Λιμάνι! Αυτόν "απογειώνει" ο Μαρτίνς - Απόφαση για Τιάγκο Σίλβα - Θα χαθεί αν...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags