Facebook Pixel Σάκης Τσιώλης: "Γι' αυτό δεν παίζει ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό"
| 2020-11-16 13:08:00

Δόθηκε η απάντηση: "Γι' αυτό δεν παίζει ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό" - Συμβουλή στον Μαρτίνς!

του Γιώργου Κτενά
Δόθηκε η απάντηση: "Γι' αυτό δεν παίζει ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό" - Συμβουλή στον Μαρτίνς!

Εθνική Ελλάδας: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην παρουσία τού Κώστα Φορτούνη ο Σάκης Τσιώλης, σε δηλώσεις που έκανε στο sportdog.

Ο πεπειραμένος τεχνικός ανέλυσε το παιχνίδι της Εθνικής, την παρουσία του Μπακασέτα, αλλά και το δίδυμο Ζέκα-Μπουχαλάκη στα χαφ.

Αναφέρθηκε στον Τζαβέλλα και στην απουσία των Μανωλά και Παπασταθόπουλου, αλλά και στο γεγονός ότι ο Χάρης Μαυρίας μπορεί να κάνει καριέρα ως δεξιός μπακ. 

"Ο,τι καλύτερο διαθέτει η Ελλάδα μεσοεπιθετικά είναι ο Φορτούνης, είναι τόσο εμφανές αυτό που δεν χρειάζεται να το συζητάμε. Όταν ερχόντουσαν τα δύσκολα τον Φορτούνη θα έβαζε ο Φαν'τ Σιπ. Η θέση του είναι ως ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό, αλλά μπορεί να παίξει δεξιά, αριστερά, παντού. Έχει τόση ποιότητα στο παιχνίδι του που δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να παίξει οπουδήποτε. Δεν είναι για να παίξει εξτρέμ, με σπριντ και τέτοια, θέλει την μπάλα στα πόδια. Γι' αυτό λέω ότι πίσω από τον φορ είναι καλή θέση για τον Κώστα. Και οι προπονητές του ξέρουν πόσο καλός είναι, τόσο ο Μαρτίνς όσο και ο Φαν'τ Σιπ", σχολίασε αρχικά ο Σ. Τσιώλης στο sportdog.

Ήταν μια απάντηση στον Μαρτίνς η εμφάνισή του με την Εθνική;

"O Mαρτίνς πρέπει να αλλάξει σύστημα για να χωρέσει ο Φορτούνης. Τώρα παίζει με τρία ανασταλτικά χαφ, που καλύπτουν τον Βαλμπουενά. Δεν του βγαίνει με Βαλμπουενά και Φορτούνη στην ίδια 11άδα. Είναι το σύστημα που στηρίζει τώρα ο Μαρτινς, γι' αυτό δεν αρχίζει στην 11άδα τώρα ο Κώστας. Όταν παίζει με δύο κεντρικά χαφ, έχει φανέλα βασικού για τον Κώστα. Αλλά τα συστήματα πρέπει να γίνονται πάνω στους καλούς σου παίκτες και, κυρίως, στον καλύτερο".



Πώς είδατε την παρουσία του Μπακασέτα;

"Τον Τάσο τον ξέρω από παιδί, τον είχαν στην Τρίπολη για τρία χρόνια, μπορεί να παίξει αριστερά, δεξιά, πίσω από τον φορ. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι ότι όταν βγει με πρόσωπο απέναντι από την αντίπαλη εστία, στα 25-30 μέτρα, όταν βρει αυτόν τον χώρο, κάνει πολύ καλά τελειώματα. Αν του δώσεις ρόλο κοντά στην περιοχή του αντιπάλου, μπορεί να βγάλει πάσα αλλά όταν φέρει πρόσωπο στην εστία έχει καταπληκτικά τελειώματα".

Πώς σχολιάζετε την έμπνευση με τον Μαυρία που είχε ο Φαν'τ Σιπ;

"Αυτή τη στιγμή ή ο Λημνιός θα έπαιζε εκεί ή ο Μαυρίας. Βλέπω τις προπονήσεις της Εθνικής, φάνηκε στις τελευταίες προπονήσεις ότι θα έπαιζε εκεί ο Μαυρίας. Είναι ταχυδυναμικός, αν φτιάξει λίγο τα αμυντικά του καθήκοντα, νέο παιδί είναι, πιστεύω ότι μπορεί να κάνει καριέρα σε αυτή τη θέση".

Είδαμε ξανά στην άμυνα, ως στόπερ τον Τζαβέλλα, αλλά τους Μανωλά και Παπαστόπουλο εκτός Εθνικής... 

"Είναι και οι δύο σπουδαίοι παίκτες, αλλά την πολιτική τη χαράσσει και η Ομοσπονδία καμιά φορά. Τον Μανωλά τον είχα 17 ετών στον Θρασύβουλο, είναι το Νο1 σε αυτή τη θέση, αλλά άλλοι ξέρουν το πώς και το γιατί. Δεν είχαμε και καμία πίεση, ο Τζαβέλλας έχει μεγάλη εμπειρία, ήταν εύκολο το παιχνιδι για την άμυνά μας".



Το δίδυμο Ζέκα-Μπουχαλάκης;

"Νομίζω ότι ο Ζέκα μαζί με τον Μπουχαλάκη μπορούν να κάνουν δυνατό δίδυμο για να βγάλουμε διαγώνιες μπαλιές κ.λπ. Το γεγονός ότι δεν πιεστήκαμε πολύ στο αμυντικό δίδυμο, οφείλεται σε αυτούς τους δύο παίκτες. Γι' αυτό και ο Τσιμίκας ήταν τόσο επιθετικός, ενώ και ο Μαυρίας δεν είχε προβλήματα". 

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τον Αντώνη Γεωργιάδη, που η είδηση για τον θάνατό του σκόρπισε θλίψη.

"Ήταν ένας πολύ καλός προπονητής στη δεκαετιά του '80 ο Αντώνης Γεωργιάδης, ίσως ο καλύτερος Έλληνας προπονητής. Έμαθα για τον χαμό του και θέλω να μεταφέρω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του. Για εμένα ήταν ο καλύτερος θεωρητικός προπονητής". 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags