Facebook Pixel ΑΕΚ: "Ξέσπασε για Ολυμπιακό ο Γαλανόπουλος - Tελειώνει ο Ολιβέιρα"!
| 2020-11-24 14:00:00

"Ξέσπασε για Ολυμπιακό ο Γαλανόπουλος - Θέλει να προλάβει το... έγκλημα - Tελειώνει ο Ολιβέιρα"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ξέσπασε για Ολυμπιακό ο Γαλανόπουλος - Θέλει να προλάβει το... έγκλημα - Tελειώνει ο Ολιβέιρα"!

Γεύση αισιοδοξίας έβγαλε η ΑΕΚ στην εμφατική νίκη εναντίον της ΑΕΛ σύμφωνα με τον Γιώργο Μανταίο.

Ο ρεπόρτερ της Ένωσης στο ΑΠΕ μίλησε στο sportdog για την εμφάνιση των Kιτρινόμαυρων, αποθέωσε τον Μαχαίρα και τον Γαλανόπουλο υπογραμμίζοντας τη συμβολή των Ελλήνων ποδοσφαιριστών στις επιτυχίες της ομάδας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα Ολιβέιρα, ενώ σχολίασε στα παράπονα του Δικεφάλου για τη διαιτησία

Ποια γεύση σου άφησε η AΕΚ στη νίκη επί της ΑΕΛ;

"Ήταν μακράν το καλύτερο ημίχρονο από τότε που ανέλαβε ο Καρέρα. Η γεύση που αφήνει είναι γεύση αισιοδοξίας για το μέλλον, κυρίως επειδή ήταν το δεύτερο συνεχόμενο ματς στο οποίο η AΕΚ συνδύασε θέαμα, ουσία, παραγωγή φάσεων, σκορ".

Πόσο πιστεύεις ότι θα ξεκλειδώσει τον Μαχαίρα το πανέμορφο γκολ που πέτυχε;

"Ο Μαχαίρας είναι ήδη... ξεκλείδωτος! Όταν βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή που η εμπειρία του περιοριζόταν σε επίπεδο Κ19, να μπαίνει με τέτοιο θράσος στο γήπεδο, δεν μπορείς παρά να συνεχίσεις να τον εμπιστεύεσαι. Το παιδί δείχνει ότι δεν μασάει! Φυσικά θέλει δουλειά στον τομέα της ενδυνάμωσης και στην αντοχή, αφού είδαμε ότι μετά το 60 χάνει πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειάς του και γι' αυτό άλλωστε αντικαθίσταται".

Ο Σιμόες φωνάζει ξανά "παρών" με απολαυστικό τέρμα μετά τη Βόλφσμπουργκ. Προβλέπεις ο Πορτογάλος να αρχίζει να σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα;

"Ο Σιμόες είναι όπως έχω γράψει στο παρελθόν, μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες ανάμεσα σε όλους τους ξένους που φόρεσαν τη φανέλα της AΕΚ. Όχι, δεν είναι παίκτης που σκοράρει συχνά, όπως όμως διαπιστώσαμε φέτος, όταν το κάνει, το κάνει με τρόπο εντυπωσιακό!".

Το ξέσπασμα και για... Ολυμπιακό

Πόσο σημαντική είναι για τον Γαλανόπουλο αυτή η δυναμική επιστροφή με σκοράρισμα; Πού αποδίδεις τη συγκίνηση στις δηλώσεις του στην κάμερα της Nova;

"Ο Κώστας είναι σαρξ εκ της σαρκός της AΕΚ. Ένα παιδί που ανήκει στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια από τα πέτρινα χρόνια ως μέλος των Ακαδημιών και έφτασε να γίνει το βασικό εξάρι της εθνικής Ελλάδας, ακριβώς πριν από την εγχείρησή του στον αστράγαλο. Το ξέσπασμά του οφειλόταν σε δύο παράγοντες. Ο πρώτος -όπως μου έχει πει ένας φίλος γιατρός- στις δυσκολίες που έχει μια μακρά περίοδος αποκατάστασης την οποία ο παίκτης περνά με μοναδική συντροφιά τους γυμναστές αποκατάστασης και έχει απόλυτη ανάγκη τη στήριξη των κοντινών του ανθρώπων. Ο δεύτερος θεωρώ ότι είχε να κάνει με την ανοίκεια επίθεση που δέχτηκε στο διάστημα που εκκρεμούσε η υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του. Μπορεί να δάκρυσε μπροστά στην κάμερα, αλλά είμαι βέβαιος ότι το βράδυ η αντίδρασή του θα ήταν πολύ πιο έντονη, όταν θα διάβασε τα εγκώμια που έγραψαν γι' αυτόν, κάποιοι experts της πλάκας οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να υπαινιχθούν ότι δεν υπέγραφε επειδή είχε κλείσει στον Ολυμπιακό. Γενικά στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψεις να σταθώ στην τεράστια πληγή που υπάρχει στην AΕΚ και αφορά τη μόνιμη απαξίωση των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και την παντελώς ατεκμηρίωτη θεοποίηση των ξένων. Όλες οι επιτυχίες της AΕΚ είχαν ιστορικά Έλληνες ως πρωταγωνιστές κι αυτό ελπίζω να το αντιλαμβάνονται όλοι βλέποντας για παράδειγμα την επίδραση που έχει ο Μάνταλος στην εφετινή πορεία της ομάδας".

"Ψάχνει ομάδα ο Ολιβέιρα"

Ο Ολιβέιρα ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι σχεδόν ουδέτερος. Ποια είναι τα αίτια αυτής της εικόνας; Ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο για το μέλλον;

"Για το Νέλσον δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Το μυαλό του βρίσκεται εκτός AΕΚ κι αυτή είναι μία διαδικασία που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 όταν «ναυάγησε» η μεταγραφή του στη Γουλβς. Ήθελε ακόμα μία ευκαιρία στην Premier League και είναι λογικό. Στην αρχή το πάλεψε γιατί είναι σοβαρός επαγγελματίας, όμως σταδιακά αυτή η αρνητική προδιάθεση που έχει για το ελληνικό πρωτάθλημα -και όχι απαραίτητα για την AΕΚ- κλιμακώθηκε και νομίζω ότι ήδη έχει σχεδιάσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μέσα στον Δεκέμβριο ίσως μάθουμε και τον προορισμό".

"Θέλουν να προλάβουν το... έγκλημα"

Τέλος πώς σχολιάζεις τη διαιτησία του Φωτιά, για την οποία εξέφρασε δυσαρέσκεια η AΕΚ;

"Είμαι εξαιρετικά φειδωλός στις κρίσεις μου για τους διαιτητές και θα πρέπει να γίνει κάτι extreme για να σχολιάσω. Έτσι και στην περίπτωση Φωτιά, προσωπικά θεωρώ υπερβολικό τον ντόρο που έγινε σε ένα ματς που σε τελική ανάλυση έληξε 4-1! Από την άλλη πλευρά, όμως, διακρίνω από την αρχή της σεζόν διαδοχικές «περίεργες» διαιτησίες εις βάρος της AΕΚ, που δεν έχουν οδηγήσει όμως σε κάποιο «έγκλημα». Ίσως αυτό να προσπαθούν να προλάβουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ γι' αυτό και βγαίνουν τόσο επιθετικά. Προσέχουν για να έχουν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε σενάριο-βόμβα! Αποχωρεί από την ΑΕΚ τεράστιο όνομα και δεν είναι ο Ολιβέιρα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags