Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο παπα-Χρήστος Μήτσιος μίλησε στο sportdog!
| 2020-11-25 13:00:00

Παπά-ΠΑΟΚ: "Αυτά γίνονται με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη - Έκανα τον Παυλάρα να δακρύσει"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Παπά-ΠΑΟΚ: "Αυτά γίνονται με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη - Έκανα τον Παυλάρα να δακρύσει"!

ΠΑΟΚ: Του λείπει η Εκκλησία, οι άνθρωποι, οι φίλοι και οι γνωστοί την εποχή του δεύτερου καθολικού αποκλεισμού που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού! Του λείπει όμως η Τούμπα και ο Δικεφαλος. Γι'αυτό έχει κάθε μέρα ανοιχτή γραμμή, προκειμένου να επικοινωνεί με τον κόσμο. Ο πατήρ Χρήστος Μήτσιος, γνωστός σε όλους ως «παπά ΠΑΟΚ» πιστεύει, ότι μόνο με σύνεση και προσοχή θα σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης.

Ο αγαπημένος ιερωμένος της ασπρόμαυρης κερκίδας μίλησε στο Sportdog, όπου υποστήριξε, ότι ο ΠΑΟΚ θέλει δουλειά και έριξε το μπαλάκι στον Πάμπλο Γκαρσία. Μάλιστα αποκάλυψε μία άγνωστη ιστορία με τον Ουρουγουανό πριν δέκα χρόνια. Παράλληλα έθιξε ένα σοβαρό θέμα όσον αφορά τη στελέχωση των ΠΑΕ. Διαβάστε όσα μας είπε:

Πως είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη;

«Στη Θεσσαλονίκη γίνεται χαμός. Στα 100 μηνύματα που παίρνω τα 70 είναι “πάτερ την ευχή σου, κάνε προσευχή, ο τάδε έχει κορωνοϊό”. Στην προηγούμενη καραντίνα είχα μάθει μία-δύο περιπτώσεις που νόσησαν. Τώρα έχω πληροφορηθεί 500 περιπτώσεις. Από αυτούς κάποιοι απεβίωσαν.

Ανεβάσατε ένα βίντεο που αναφέρετε χαριτολογώντας, ότι ανακαλύψατε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Αυτό είναι “Χαμόγελο Χαρά Αγάπη”. Με ποιά αφορμή φτιάξατε αυτό το βίντεο;

«Έχει απλωθεί πολύς φόβος. Όταν ακούς για μεγάλη θνησιμότητα και μετά στο σπίτι σου έχουν κολλήσει όλοι τότε πέφτει πανικός. Σήμερα πήρα μήνυμα που με αποχαιρετούσαν. “Πάτερ είμαι θετικός. Μπορεί και να φύγω”. Στη Θεσσαλονίκη ζούμε αυτό που έζησε η Ιταλία στο Μπέργκαμο. Γιατί έχει κολλήσει πολύς κόσμος. Δεν προσέξαμε. Γι'αυτό λέω σε όλους πάρτε με τηλέφωνο. Να γεμίσουμε χαρά και αισιοδοξία. Να μιλήσουμε για την προσευχή. Να τερματίσουμε τον φόβο.

Σας λείπει ο ΠΑΟΚ;

«Μου λείπει κάθε Κυριακή να είναι γεμάτη η Εκκλησία, γιατί όλοι αυτοί που έρχονται γίνονται και φίλοι. Μας λείπει η Θεία Λειτουργία. Αλλά μας λείπουν και οι φίλοι, οι παρέες, οι γνωστοί. Το γήπεδο ήταν μία ξεγνοιασιά μεγάλη για μας. Αλλά πρέπει να το τηρήσουμε. Πρέπει να φυλαχθούμε. Αν τα τηρήσουμε όλα, θα σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης».

Με ΠΑΟΚτσήδες φίλους επικοινωνείτε;

«Έχουμε φοβερή επικοινωνία. Είμαι στις καρδιές όλων αυτών των τρελών παιδιών. Αν δείτε ποιοι έρχονται και εξομολογούνται θα εκπλαγείτε. Οι νέοι έχουν στην ψυχή τους αδιέξοδα. Θέλουν να πούνε μία κουβέντα με έναν άνθρωπο που θα τους αγκαλιάσει, θα τους χαμογελάσει, θα τους χτυπήσει στην πλάτη.

Ο ΠΑΟΚ πως σας φαίνεται;

«Θέλει δουλειά. Δεν ξέρω τι θα καταφέρει ο Παυλάρας».

Δεν έχετε εμπιστοσύνη στον Γκαρσία;

«Με τον Γκαρσία είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Έχει πολύ ψυχή μέσα του. Εμένα αυτοί που είναι πολύ μουρλοί μου ταιριάζουν. Εγώ δεν θέλω ήσυχους ανθρώπους. Είναι πλεονέκτημά του αυτό. Όταν είχε γίνει η ιστορία με τον Χάβο το 2010, μία εποχή που ήταν έτοιμος να τα βροντήξει και να φύγει, είχε συμβεί ένα περιστατικό, το οποίο απέτρεψε να γίνει μακελειό. Γιατί οι οπαδοί θα ξεσηκώνονταν αν έφευγε ο Παυλάρας. Εγώ βρέθηκα στα γραφεία εκείνες τις ώρες. Τον είδα να έρχεται. Τον ρώτησα που πάει. Μου είπε “πάω μέσα να φύγω”. Τον κοιτώ στα μάτια και του λέω “Παυλάρα δεν θέλω να μείνεις, επειδή σε θεωρούμε σπουδαίο παίκτη. Ξέρουν οι πάντες στην Ευρώπη ποιός είσαι. Περπάτησες σε κορυφαία γήπεδα. Έπαιξες στη Ρεάλ. Εμείς σε θέλουμε γιατί μας τρέλανες με εκείνο το δάκρυ που έριξες, όταν είχε πεθάνει ο πατέρας σου και είχες βάλει γκολ και του το αφιέρωσες. Αυτό θέλουμε να στο ξεπληρώνουμε πάντα. Μείνε, μείνε, μείνε”. Ξαναδάκρυσε. Πήγε είπε “μένω” και σε δύο λεπτά έφυγε από τα γραφεία».

Τί δεν ταίριαξε με τον Φερέιρα;

«Θέλει και άλλη δουλειά ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι θέαμα αν ταίριαξε. Θέλει δουλειά από ειδικούς. Ο ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή δεν έχει. Ζούμε σε μία εποχή που αυτοί που δουλεύουν πρέπει να έχουν ψυχή και καρδιά, αλλά και γνώσεις. Επίσης να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Υπάρχουν παιδιά που έχουν σπουδάσει και θεωρητικά και τεχνοκρατικά. Ούτε η Ρεάλ, ούτε η Μπαρτσελόνα, ούτε η Μπάγερν, ούτε η Σίτι, ούτε η Σαχτάρ κτίστηκαν τυχαία. Δούλεψαν και οργανώθηκαν. Και εννοείται στελεχώθηκαν. Ο ΠΑΟΚ έχει τον καλύτερο κόσμο στον κόσμο. Του λείπει η οργάνωση».

Η Εθνική πως σας φάνηκε στα τελευταία παιχνίδια;

«Μου άρεσε. Είναι καλό που ανανεώνεται. Πρέπει να την αγαπήσουμε. Δεν είναι τυχαίο, ότι η Εθνική πήγε πάρα πολύ ψηλά με δύο τεχνοκράτες προπονητές, οι οποίοι κατείχαν το αντικείμενο. Δούλεψαν καλά και έφτασαν εκεί που έφτασαν. Αναφέρομαι στον Ρεχάγκελ και ο Σάντος. Αν βαλουμε κάτω ποιοι ήταν αυτοί οι δύο, θα καταλάβουμε τι θέλει μία ομάδα για να γίνει σπουδαία. Το 2004 στο Euro της Πορτογαλίας με οργάνωση και δουλειά πήραμε τον τίτλο παιχνίδι με παιχνίδι. Πραγματικά αποτελεί παράδειγμα εκείνη η εποχή. Και η δουλειά μετά του Σάντος ήταν πάλι γιγαντιαία. Μετά η Εθνική παραδόθηκε στο τίποτα. Πέρασε μία περίοδος ντροπιαστική. Χάναμε μέσα-έξω από τα Νησιά Φερόες. Χρειάζεται δουλειά λοιπόν σε όλους τους τομείς. Εδώ στην Ελλάδα γίνεται κάτι φοβερό. Δεν ρωτούν κάποιον όταν έρχεται να δουλέψει “τί ξέρει” αλλά “ποιόν ξέρει”. Είναι φρικτό. Επιτέλους σε αυτήν τη χώρα πρέπει να γίνει και δουλειά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σύννεφα" στον ΠΑΟΚ! Φήμες για μεγάλο... χουνέρι από τον παικταρά - Τρελά λεφτά στο τραπέζι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags