Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ανάλυση για το πώς θα κινηθεί το Τριφύλλι
| 2020-11-25 14:10:00

Πρώτα αποχωρήσεις και μετά μεταγραφές - Εκεί ψάχνεται για παίκτες ο ΠΑΟ - Σφραγίδα Μπόλονι!

Sportdog Team
Πρώτα αποχωρήσεις και μετά μεταγραφές - Εκεί ψάχνεται για παίκτες ο ΠΑΟ - Σφραγίδα Μπόλονι!

Παναθηναϊκός: Η πρόσληψη του Πιέρ Ντρεοσί στη θέση του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ, αλλά με πολύ αυξημένες αρμοδιότητες (μεγαλύτερες κι απ' αυτές του αθλητικού διευθυντή) που «ακουμπούν» όλη τη δομή, οργάνωση κι ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος, έκλεισε ένα πολύ κομβικό «κενό» που υπήρχε στο οργανόγραμμα των «πράσινων», μετά την απόλυση του Τσάβι Ρόκα, όπως γράφει ο Κώστας Γουλής στο ΑΠΕ. 

Ο Γάλλος «εγκαταστάθηκε» ήδη στο γραφείο του στο «Γ. Καλαφάτης», που θα είναι και η «βάση» του (τουλάχιστον) έως το καλοκαίρι του 2022 κι από χθες ενημερώνεται για όλα όσα αφορούν την ομάδα και τη δουλειά του, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος.

Οι μεταγραφές (στο «παράθυρο» Ιανουαρίου) είναι ένα ζήτημα που σκοπεύει να απασχολήσει αργότερα τον Ντρεοσί, καθώς σε πρώτη φάση αυτό που προέχει για τον ίδιο είναι οι αποχωρήσεις. Κάτι που έχει ζητήσει και ο Λάζλο Μπόλονι, θεωρώντας πως στην παρούσα φάση το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει να «αδειάσει» για να μπορέσει να κάνει πολύ πιο οργανωμένα τη δουλειά του, καθημερινά στο Κορωπί.

Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η προσπάθεια μείωσης του ρόστερ, είτε με αποδεσμεύσεις όσων παικτών ο Ρουμάνος τεχνικός θεωρεί πως είναι εκτός πλάνων, είτε με δανεισμούς κάποιων νεαρών ποδοσφαιριστών, προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να «ψηθούν» αγωνιστικά, είτε ακόμη και με πωλήσεις. Διότι θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως θα υπάρξουν μία με δύο πωλήσεις κατά την περίοδο του Ιανουαρίου.

Από εκεί και πέρα, έχει γίνει μία πρώτη «σταχυολόγηση» των αναγκών ενίσχυσης της ομάδας, με τον αρχικό προσανατολισμό να εστιάζεται στις θέσεις του μπακ, του κεντρικού χαφ και του εξτρέμ. Και τούτη τη φορά, η παρουσία του Ντρεοσί «ανοίγει» για τον Παναθηναϊκό και τη γαλλο-αφρικανική «αγορά», με την οποία δεν είχε ασχοληθεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια, καθότι δεν είχε τις κατάλληλες διασυνδέσεις.

Μία «αγορά» που κρύβει, όμως, πολλές εξαιρετικές περιπτώσεις, ειδικά στη Ligue 2 ή σε μικρότερες ομάδες της Ligue 1, με νεαρούς ποδοσφαιριστές που δεν κοστίζουν ακριβά, αλλά έχουν μεγάλη μεταπωλητική αξία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags