Facebook Pixel Sportdog.gr | 1960-Forever: Αυτή τη φορά ο Θεός… δεν έβαλε το χέρι του
| 2020-11-28 04:33:00

1960-Forever: Αυτή τη φορά ο Θεός… δεν έβαλε το χέρι του

Sportdog Team
1960-Forever: Αυτή τη φορά ο Θεός… δεν έβαλε το χέρι του

Ο Diego έφυγε και μαζί του και ένα τεράστιο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Θέλεις να πείσεις τον εαυτό σου ότι είναι ψέμα, όμως τα δάκρυα και ο θρήνος στους δρόμους της Νάπολης επαναφέρουν στο προσκήνιο την «ωμή» αλήθεια. Το 2020 μας την έφερε ξανά, κι αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να το ντριμπλάρει ούτε ο «Θεός της μπάλας». Πλέον, θα ανταλλάζει πασούλες με τον George Best, τον Eusebio, τον Cruyff και τους λοιπούς αστέρες των ουρανών, την ίδια στιγμή που λίγο πιο πέρα ο Kobe Bryant θα βαράει τριποντάκια παρέα με τη κόρη του, Gianna.

Ο Diego Armando Maradona απεβίωσε, χθες, σε ηλικία 60 ετών, βυθίζοντας μία χώρα και εκατομμύρια.. μπάλες στο πένθος. Θεωρώ ότι αν το τόπι είχε συναισθήματα και ανθρώπινη μορφή, σήμερα, οικειοθελώς, θα τραβούσε χαρακιές σε όλο του το κορμί. Ο μεγαλύτερος του μάγος σταμάτησε να το κλωτσά και αυτό το σπάνιας ομορφιάς χάδι θα λείψει σε όλους μας. Κάθεσαι και παλεύεις να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά. «Τι να πρωτογράψω», αναφωνείς και σκύβεις το κεφάλι. Πέρασαν 6 ώρες, αλλά ακόμα μου είναι δύσκολο. «Φαντάσου πως νιώθουν αυτοί οι 40άρηδες και οι 50άρηδες που πρόλαβαν να τον ζήσουν», σου ξαναλές. Δεν χρυσώνει το άτιμο το χάπι με τίποτα.

Έφυγε ο παιδικός τους ήρωας, τους χτυπάς στην πλάτη για παρηγοριά, δεν τους λέει κάτι. Εμείς που μεγαλώσαμε στα early 90΄s, προλάβαμε τα βίντεο, τις αφηγήσεις, τις εικόνες και τα βουρκωμένα μάτια των άλλων, κάθε φορά που μας μιλούσαν για τη Napoli του Maradona ή για το έπος του 86’. Κι’ όμως, ακόμα κι έτσι, τον ξεχωρίζουμε ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που (δεν) είδαν ποτέ τα μάτια μας. Πόσο – ακόμα – πιο σπουδαίο τον καθιστά αυτό το γεγονός. Πόσο μεγαλείο να χωρέσει μέσα σε ένα 1 μέτρο και 65 εκατοστά.

Την απάντηση δεν χρειάζεται να τη δώσουμε εμείς. Θα μας τη δώσουν οι εικόνες που θα «σκάνε» σαν αντίδοτο, από εδώ και στο εξής, μπροστά μας και τα χρόνια που έρχονται, μέσα στα οποία η φανέλα με το νούμερο 10 θα μας γυρίζει πάντα πίσω στο 1980 και τη δεκαετία που ο Dieguito κατάφερε να «συνεργαστεί» με το Θεό!

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags