Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: Συνέντευξη στο sportdog!
| 2020-11-28 11:25:00

"Ρουκέτες" Αρειανού: "Αυτή είναι η σχέση μας με τον Ολυμπιακό - Μετά το ντέρμπι ο Καρυπίδης θα..."!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ρουκέτες" Αρειανού: "Αυτή είναι η σχέση μας με τον Ολυμπιακό - Μετά το ντέρμπι ο Καρυπίδης θα..."!

Άρης - Ολυμπιακός: Την άποψη ότι οι Κίτρινοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν τα δυνατά τους σημεία κόντρα στον Ολυμπιακό και να επιστρατεύσουν τα βαριά τους χαρτιά, όπως ο Ματέο Γκαρσία για παράδειγμα, ο οποίος χρωστάει ένα μεγάλο παιχνίδι, εξέφρασε ο Γιώργος Στράντζαλης. 

Ο ρεπόρτερ των Κίτρινων μίλησε στο sportdog για την αναμέτρηση που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τη 10η αγωνιστική και υποστήριξε, ότι οι Πειραιώτες είναι ευάλωτοι στα άκρα της άμυνας, ενώ επεσήμανε, ότι ο Άρης μπορεί να αντιπαραβάλλει πλουραλισμο στο ντεφορμάρισμα της ερυθρόλευκης μεσαίας γραμμής. Παράλληλα η συζήτηση οδηγήθηκε στο θέμα της ενίσχυσης, δεδομένης της πρωταθληματικής πορείας των Θεσσαλονικιών. 

Ποια άποψη έχεις για τον Ολυμπιακό φέτος;

«Η αγωνιστική δύναμη του Ολυμπιακού, που είναι το κέντρο του και τα σέντερ φορ, καλύπτει τις οποιεσδήποτε αδυναμίες έχει στα μπακ ή τις δυσκολίες να φτιάξει παιχνίδι με τα εξτρέμ του. Όταν για κάποιο λόγο λείπουν τα βασικά του σέντερ φορ (βλ. Ελ Αραμπί) ή χάσουν την αγωνιστική τους φόρμα τα χαφ (βλ. Καμαρά, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δεν πατάει καλά όπως πριν) εκεί φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι ευάλωτος. Όσο είναι εκεί καλά καλύπτονται οι αδυναμίες που έχει σε άλλες θέσεις. Απο τον τερματοφύλακα μέχρι τον φορ όλος ο άξονας είναι σε μεγάλο βαθμό πολύ καλός. Το ευάλωτο σημείο του Ολυμπιακού μέχρι τώρα είναι τα δυο μπακ του. Αν βρει εκεί λύση θα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα και στην Ευρώπη. Οι Πειραιώτες πάντως δείχνουν να μην έχουν ρολάρει ακόμα όπως πέρυσι. Στην Ελλάδα όμως η διαφορά δυναμικότητάς του και σαν ποιότητα ρόστερ είναι εμφανής».

Πιστεύεις ότι οι Πειραιώτες θα είναι εξαντλημένοι από τα ευρωπαϊκά ματς και εκεί θα τον χτυπήσει ο Αρης;

«Ο Αρης δεν πρέπει επ’ ουδενί να σκεφτεί με αυτή τη λογική και να χτίσει τη βάση του παιχνιδιού του με το σκεπτικό αν υπάρχει ή όχι αγωνιστική κόπωση στον αντίπαλο. Άλλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Σίτι, άλλο αυτό του “Κλεάνθης Βικελίδης”, όπως ορθά είπε και ο Άκης Μάντζιος. Ο Αρης θα πρέπει να κοιτάξει τη δική του δουλειά στο γήπεδο, το πώς θα αξιοποιήσει τα δυνατά του σημεία, που είναι η αμυντική του συνοχή απέναντι στην καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος (σσ 15 γκολ υπέρ ο Ολυμπιακός) και να γίνει πιο αποτελεσματικός στην επίθεση -κόντρα στην καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος - επιστρατεύοντας τα βαριά του χαρτιά, όπως ο Ματέο Γκαρσία για παράδειγμα, ο οποίος χρωστάει ένα μεγάλο παιχνίδι. Σε ματς όπως το σημερινό ο Αρης καλείται να μειώσει τα λάθη του και σε κάθε περίπτωση να αξιοποιήσει τις τελικές που ούτως ή άλλως δημιουργεί (10,1 μ.ο.) ούτως ώστε να βρει πιο εύκολα γκολ».

Πως θεωρείς ότι θα στήσει ο Μάντζιος τη σκακιέρα;

«Ο προπονητής του Αρη έχει δείξει μέχρι τώρα ότι είναι συγκεκριμένης φιλοσοφίας. Συνήθως ακολουθεί την πεπατημένη που λέει ότι...”ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”. Επειδή όμως οι συνθήκες του αυριανού ντέρμπι κορυφής είναι διαφορετικές και ο βαθμός δυσκολίας μεγαλύτερος δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρεμβάσεις. Ως επί το πλείστον, τα πρόσωπα θα είναι (σχεδόν) ίδια σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό. Εφόσον υπάρξουν παρεμβάσεις το πιο πιθανό είναι να γίνουν στον κεντρικό άξονα, με τη λογική να “φορτωθεί” κι άλλο η μεσαία γραμμή καθώς η εξέλιξη του αγώνα θα κριθεί εκεί, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή παίζεται και μία θέση στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό.

Ο Αρης σε ένα ντεφορμάρισμα στον άξονα του Ολυμπιακού έχει να αντιπαραθέσει έναν πλουραλισμό μεσαίας γραμμής. Το κλειδί του Αρη θα είναι ο χώρος του άξονα, στη συνοχή που θα έχουν τα κεντρικά χαφ και οι βοήθειες των πλαϊνών εξτρεμ του στο αμυντικό τρανζίσιον».

Η διαιτησία και οι σχέσεις των δύο ομάδων

Ποια είναι η άποψή σου για τις φετινές διαιτησίες; Γιατί ο Αρης ζήτησε ξανά ξένους διαιτητές….

«Ο Αρης έχει κάθε λόγο να ζητάει ξένους διαιτητές στα δικά του ντέρμπι και είναι υποχρέωση της διοίκησης να αιτείται να τον σφυρίζουν ξένοι διαιτητές, ειδικά όταν γενικώς υπάρχει μία καχυποψία για τους Έλληνες. Ο Αρης ανήκει στους μεγάλους της Super League και από τη στιγμή που η ΚΕΔ αποφάσισε να φέρνει ξένους διαιτητές για τα παιχνίδια μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ελλάδας έχει κάθε δικαίωμα και ο Αρης να το απαιτεί. Είναι δίκαιο το αίτημα των Κιτρινόμαυρων και για το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά και για τα επόμενα ντέρμπι που ακολουθούν, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Σε γενικές γραμμές πάντως, λαμβάνοντας δείγμα από τις μέχρι τώρα αγωνιστικές στην Super League, η διαιτησία δείχνει δείγματα μεγάλης βελτίωσης. Ασφαλώς σε αυτό συμβάλλει πολλές και η λειτουργία του VAR. Είναι στο DNA του Έλληνα να γκρινιάζει για τη διαιτησία!»

Πως είναι οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων;

«Όπως είναι οι σχέσεις μεταξύ όλων των μεγάλων σωματείων, έτσι είναι και οι σχέσεις του Αρη με τον Ολυμπιακό».

"Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός μετά το ντέρμπι..."

Σε περίπτωση νίκης θα οδηγήσει στην ωρίμανση σκέψεων για ισχυρή μεταγραφική ενίσχυση τον Γενάρη με φόντο την κατάσταση του Πρωταθλήματος;

«Ανεξαρτήτου αποτελέσματος του αυριανού αγώνα ο Αρης σκέφτεται τη μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο, κυρίως στην επιθετική γραμμή. Ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι αυτός ο οποίος θα αποφασίσει αν θα είναι από το πάνω ράφι, κρίνοντας με βάση και τα οικονομικά δεδομένα. Εχει αποδείξει όμως και στο παρελθόν ότι όποτε χρειάζεται βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη….

Δεν θεωρώ όμως ότι το αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό είναι αυτό που θα παίξει ρόλο στα μεταγραφικά πλάνα όπως και τη μετέπειτα πορεία της ομάδας.

Μιλάμε για ένα ντέρμπι κορυφής, το πρώτο crash test απαιτήσεων και μέτρησης των δυνάμεων του Αρη. Το αγωνιστικό μομέντουμ αυτή τη στιγμή είναι με τους Κιτρινόμαυρους, ενώ και τα κίνητρα για νίκη είναι περισσότερα. Προφανώς στο ενδεχόμενο νίκης η ψυχολογία του κλαμπ θα εκτοξευτεί, αλλά σε καμία περίπτωση και με κανένα αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει το πλάνο και τις σκέψεις του προέδρου».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Mπουμ" στον Ολυμπιακό λίγο πριν τον Άρη - Αυτόν πεταξε εκτός ο Μαρτίνς - Στα άκρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags