Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα «γυάλινα» πόδια ενός σπουδαίου ταλέντου
| 2020-11-29 04:33:00

Τα «γυάλινα» πόδια ενός σπουδαίου ταλέντου

Sportdog Team
Τα «γυάλινα» πόδια ενός σπουδαίου ταλέντου

Οφείλει την ύπαρξή του σε ένα θαύμα και πριν την ενηλικίωσή του έγινε ο ίδιος… θαύμα, προκαλώντας το ενδιαφέρον των μεγάλων της Premier League, όπως και των Barcelona και Real Madrid. Μέχρι το τέλος του 2017, σε ηλικία 21 ετών, είχε καταφέρει να γράψει περισσότερες από 30 επαγγελματικές συμμετοχές, να ντεμπουτάρει στην Chelsea και να πρωταγωνιστήσει σε όλες τις αναπτυξιακές εθνικές του Βελγίου. Δυστυχώς όμως τα ευπαθή γονατά του είχαν άλλη γνώμη και τρία χρόνια αργότερα μετρά τις εμφανίσεις του στο ένα χέρι και ίσως να μην ξαναπαίξει ξανά ποτέ!

«Δεν έχω τίποτα άλλο από μια ραγισμένη καρδιά. Όταν μπήκα για χειρουργείο, έχοντας μείνει εκτός τόσο καιρό, ήταν και το τέλος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Οι γιατροί έτσι είπανε. Έχω ένα βουνό να ανέβω και θα συνεχίσω να προπονούμαι μέχρι να καταφέρω το ακατόρθωτο. Να αγωνιστώ ξανά!». Aυτά ακριβώς ήταν τα λόγια του Charly Musonda, μιλώντας σε αγγλικό μέσο μετά από την καθιερωμένη πλέον εκγύμναση στο πλαίσιο της αποθεραπείας του. Ο Βέλγος σε ηλικία πλέον 24 ετών πέρασε πολλά για να καταφέρει να αγωνιστεί στο ύψιστο επίπεδο, εκμεταλλευόμενος και το ταλέντο του, όμως τα πόδια του είχαν διαφορετική άποψη, κατακερματίζοντας την καριέρα του. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ο Charly είναι ο τρίτος καρπός του έρωτα του ζέυγους Musonda. Μίας άκρως ποδοσφαιρικής οικογένειας που παραλίγο να μην υπάρξει ποτέ. Τι εννοώ; Ο πατέρας, Charles Musonda ίσως να μην είχε προλάβει να φέρει στον κόσμο τον συνονόματο υιό του αν είχε επιβιβαστεί στην μοιραία πτήση που μετέφερε την εθνική ομάδα της Ζάμπιας στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Το αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της αφρικανικής χώρας συνετρίβη στα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, λίγο έξω από τις ακτές της Γκαμπόν, σκοτώνοντας όλους τους παίκτες και το προσωπικό που επέβαιναν σε αυτό! Στην αποστολή της 27ης Απριλίου του 1993 θα ήταν και ο Charles, αλλά ο προπονητής της Anderlecht του είχε ζητήσει να απορρίψει την πρόσκληση στην εθνική ομάδα όπως και έγινε. Δεν επιβιβάστηκε ποτέ στην μοιραία πτήση και σχεδόν τρία χρόνια μετά έφερε στον κόσμο τον Charly.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags