Facebook Pixel ΑΕΚ: Οβίδες Τσατάλη για Καρέρα: "Θέλει χοντρό... - Έχει εμμονή - Ξεγύμνωμα" - Ποιοι παίκτες δεν κάνουν;
Ποδόσφαιρο
| 2020-11-29 09:30:00

Οβίδες Τσατάλη για Καρέρα: "Θέλει χοντρό... - Έχει εμμονή - Ξεγύμνωμα" - Ποιοι παίκτες δεν κάνουν;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Οβίδες Τσατάλη για Καρέρα: "Θέλει χοντρό... - Έχει εμμονή - Ξεγύμνωμα" - Ποιοι παίκτες δεν κάνουν;

«Κάποιος που σκέφτεται λάθος, μόνο με χοντρό ταρακούνημα μπορεί να αλλάξει ρότα». Αυτή είναι η άποψη του Τάσου Τσατάλη για τον τρόπο που έστησε την ΑΕΚ και διαχειρίστηκε το ματς με τη Ζόρια ο Μάσιμο Καρέρα. Ο κιτρινόμαυρος ρεπόρτερ μίλησε στο Sportdog μετά την ήττα-ντροπή για την Ένωση και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εμμονή του Ιταλού στο 3-5-2, ενώ η ομάδα δεν έχει τους παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο του full back.

Παράλληλα υποστήριξε, ότι ο προπονητής δεν γίνεται να συνεχίσει το ανακάτεμα, ενώ όσον αφορά στην ενίσχυση του Ιανουαρίου η εικόνα της ομάδας δείχνει ανάγκη προσθήκης στο δεξί άκρο της άμυνας. Για το ερώτημα που «καίει» και σχετίζεται με το μέλλον του Καρέρα ανέφερε, πως η απάντηση θα αναζητηθεί στα επόμενα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

"Έχει εμμονή με το 3-5-2"

Πως σου φάνηκε το στήσιμο του Καρέρα με τρία στόπερ κόντρα στη Ζόρια;

«Αποδείχθηκε εντελώς λάθος το στήσιμο. Ο Καρέρα κι αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο, έδειξε να μην καταλαβαίνει πως τη διαφορά στο πρώτο ματς δεν την έκανε η τριάδα πίσω, αλλά το πως έδεσε ο Μάνταλος κέντρο με επιθετικό δίδυμο. Η αντικατάσταση του Μάνταλου ήταν το πιο σημαντικό ερωτηματικό κι αυτό δεν το άγγιξε καθόλου ο τεχνικός της ΑΕΚ. Από κει και πέρα έχει μια εμμονή να ψάχνει ευκαιρία για 3-5-2, ενώ η ομάδα δεν έχει full backs για να το παίξει. Το μοναδικό ματς που του βγήκε, ήταν στην Ουκρανία. Αλλά με πολύ μικρή κατοχή μπάλας και με αιφνιδιασμού του αντιπάλου στην κόντρα. Να ζητάς το ίδιο κι εντός έδρας με τον ίδιο αντίπαλο, αλλά χωρίς τον πιο καθοριστικό παίκτη για να λειτουργήσει, δείχνει κάτι που δεν είναι ενθαρρυντικό».

"Η αποβολή ξεγύμνωσε τα πάντα 

Γιατί η ομάδα δεν μπόρεσε να αποδώσει;

«Η ομάδα δεν μπόρεσε να αποδώσει γιατί κλήθηκε να υπηρετήσει ένα πλάνο που δεν μπορούσε να το υπηρετήσει. Έτσι σταδιακά ένα ματς ακόμη και με υποδεέστερο αντίπαλο, αρχίζει και γίνεται επικίνδυνο. Το να ποντάρεις σε κάποιες στιγμές που θα βγει κάτι από την ποιότητα δύο παικτών μπροστά, χωρίς τίποτα από πίσω για να το υποστηρίξει, κάποιες φορές θα βγει, κάποιες άλλες όχι, αλλά με κριτήριο πάντα την τύχη. Κι αυτό δεν επιτρέπεται. Η αποβολή έπαιξε ρόλο, αλλά σαν ο καταλύτης που ξεγύμνωσε τα πάντα».

"Θέλει χοντρό ταρακούνημα"

Αν δεν γινόταν η αποβολή του Σάκχοφ θα βλέπαμε άλλο ματς;

«Προφανώς χωρίς την αποβολή δεν θα είχε έρθει έτσι το ματς, αλλά ακόμη και μια νίκη με μισό – μηδέν, που φαινόταν να επιδιώκει ο Καρέρα, με τόσο λάθος φιλοσοφία, η ομάδα θα την πλήρωνε ακριβά στην συνέχεια. Γιατί κάποιος που σκέφτεται λάθος, μόνο με χοντρό ταρακούνημα μπορεί να αλλάξει ρότα. Ελπίζω πως το γεγονός πως ο Ιταλός τεχνικός χρεώνεται έναν εξευτελισμό και δίκαια τον χρεώνεται, να έχει στην συνέχεια και τα θετικά του. Δεν μπορεί να συνεχίσει με τέτοιο ανακάτεμα η ομάδα και χωρίς να φαίνεται πως υπάρχει υπόβαθρο δουλειάς με συγκεκριμένη στόχευση για την αγωνιστική της ταυτότητα από πίσω».

"Θέλει άλλα ακραία μπακ"

Η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα τόσο στο κέντρο όσο και στα άκρα. Ποιες είναι οι σκέψεις για την ομάδα; Θα υπάρξει ενίσχυση;

«Η ΑΕΚ χρειάζεται άλλες επιλογές στα άκρα της άμυνας. Στα στόπερ, έστω και με τις συνεχείς αλλαγές του Καρέρα, κάποια στιγμή θα προκύψει ένα σχήμα με χημεία, γιατί οι παίκτες υπάρχουν. Στα άκρα της άμυνας όμως δεν υπάρχουν και γίνεται μεγαλύτερο το πρόβλημα όσο ο προπονητής κάνει σε κάποια ματς επιλογές που αντί να προσπαθεί να μειώσει την επίδραση αυτού του προβλήματος, την μεγεθύνει. Πάντως τουλάχιστον για δεξί μπακ, δεν βλέπω πως μπορεί να προχωρήσει έτσι η ομάδα και μετά τον Γενάρη, αν δεν αλλάξει κάτι. Είχα επιφυλάξεις μέχρι πρότινος γιατί υπάρχουν πολλοί παίκτες εκεί, αλλά τελικά βλέπεις πως δεν βγαίνει το πράγμα».

Υπάρχει θέμα αποχώρησης Καρέρα; Αν ναι ποιος πιστεύεις, ότι είναι ο ιδανικός διάδοχος, Έλληνας ή ξένος;

«Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα, γιατί ξέρουμε καλά πως εδώ δεν παίζουν ρόλο οι προθέσεις και τα λόγια, αλλά τι γίνεται με τα αποτελέσματα. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της κρίσιμα και δύσκολα ματς στο πρωτάθλημα, πρέπει να κυνηγήσει όσους βαθμούς μπορεί και στα δύο ευρωπαϊκά. Η απάντηση λοιπόν εκεί θα αναζητηθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒΟΜΒΑ μεγατόνων: Μαζί Μαρινάκης, Αλαφούζος, Σαββίδης, Μελισσανίδης - Ποιος είναι πίσω από όλα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags