Facebook Pixel Sportdog.gr | Ήταν ο Μαραντόνα πρότυπο; Ειδικός ψυχολόγος απαντά στο "καυτό" ζήτημα
| 2020-11-30 00:29:00

Ήταν ο Μαραντόνα πρότυπο; Ειδικός ψυχολόγος απαντά στο "καυτό" ζήτημα

Sportdog Team
Ήταν ο Μαραντόνα πρότυπο; Ειδικός ψυχολόγος απαντά στο "καυτό" ζήτημα

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα «έφυγε» σε ηλικία 60 ετών. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη και προκάλεσε τον ίδιο θόρυβο με την απίστευτη ποδοσφαιρική καριέρα του, αλλά και την πολυτάραχη ζωή του. Ο τελευταίος παράγων ήταν ο βασικότατος λόγος που ο βραχύσωμος Ινδιάνος στιγματίστηκε στη σταδιοδρομία του.

Όλοι όσοι έζησαν τον Μαραντόνα εν δράσει, κυρίως οι γενιές που παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο τις δεκαετίες του '80 και του '90, θυμούνται, ότι η αντισυμβατική προσωπικότητά του δεν ήταν αρεστή στις συντηρητικές ομάδες της κοινωνίας. Γενικά το ποδόσφαιρο και όσοι ήταν παθιασμένοι οπαδοί για αρκετό καιρό θεωρούταν υποκουλτούρα μέχρι να αποκτήσει την αίγλη των ημερών μας λόγω των τεράστιων οικονομικών δεδομένων που το περιτριγυρίζουν.

Σε πολλά σχολεία στην Ελλάδα απαγορευόταν η μπάλα και η άμεση απάντηση από τα στόματα των δασκάλων στο άκουσμα του ονόματος “Μαραντόνα” ήταν απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του τύπου «αυτός είναι αλήτης», «ναρκομανής», «ντοπαρισμένος». Γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού τους ήταν, ότι ο Ντιέγκο εξαιτίας της γιγάντιας προβολής που του χάρισε το ταλέντο του, γινόταν πρότυπο για τα παιδιά, αφού η λατρεία του είχε λάβει θρησκευτικές διαστάσεις.

Ήταν εποχές που το ποδόσφαιρο παιζόταν στα κρυφά στα διαλείμματα, με αυτοσχέδιες μπάλες από χαρτί και κολλητική ταινία, συνήθως έντονου χρωματισμού, προκειμένου να είναι ευδιάκριτες στο μάτι των μικρών ποδοσφαιριστών.

Τι πίστευε ο Ντιέγκο για τα πρότυπα

Ο Μαραντόνα όμως ποτέ του δεν αποδέχτηκε το ρόλο του προτύπου. Θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω, στις 26 Απριλίου του 1991. Ήταν η πιο μαύρη σελίδα στο βιβλίο της ζωής του Ντιέγκο Μαραντόνα. Τρεις εβδομάδες μετά από το θετικό δείγμα σε κοκαΐνη που οδήγησε σε τιμωρία του από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ο Αργεντινός συνελήφθη σε διαμέρισμα στο Calle Franklin στο Caballito του Μπουένος Άιρες με μισό κιλό κοκαΐνης .

Τα φλας αστράφτουν γύρω από τον Ντιεγκίτο. Οι αστυνομικοί τον οδηγούν στο περιπολικό. Όταν κλείνουν οι πόρτες του οχήματος εκτυλίσσεται ο εξής διάλογος μεταξύ ενός αστυνομικού και του Μαραντόνα:

Διαβάστε τη συνέχεια στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags