Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποδοσφαιρικά... νταμάρια! Γήπεδα λατομεία με μεγάλη μαγεία (ΦΩΤΟ)
| 2020-11-30 04:33:00

Ποδοσφαιρικά... νταμάρια! Γήπεδα λατομεία με μεγάλη μαγεία (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Ποδοσφαιρικά... νταμάρια! Γήπεδα λατομεία με μεγάλη μαγεία (ΦΩΤΟ)

Κάτι με πιάνει όταν βλέπω ποδοσφαιρικά γήπεδα δίπλα σε «δραματικά» τοπία. Ένα δέος, μια βαθιά εκτίμηση. Συνέβαλε σε όλο αυτό το γεγονός ότι μεγάλωσα στο αθηναϊκό προάστιο- «τσιμεντούπολη» της Καλλιθέας; Μάλλον ναι.

Το γήπεδο του Γ.Σ. Καλλιθέας, ιστορικού συλλόγου του πιο πυκνοκατοικημένου προάστειου της χώρας, το «Γρηγόριος Λάμπρακης« ή «Ελ Πάσο». Προσωπικά (και για πολλούς ακόμα) ένα από τα πιο γραφικά γήπεδα στην Ελλάδα, λόγω της τοποθεσίας του. Μα γιατί το ψευδώνυμό «El Paso»; Ο χώρος του σταδίου, δίπλα στον εμβληματικό λόφο Σικελίας, ήταν παλαιότερα λατομείο για οικοδομικά υλικά, εξηγώντας την παρουσία του ψηλού βράχου στην ανατολική πλευρά του γηπέδου. Όταν το στάδιο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960, τα Spaghetti Westerns του Clint Eastwood ήταν πολύ δημοφιλή στην Ελλάδα και το ψευδώνυμο του γηπέδου αναφέρεται στην δημοφιλή ταινία του 1965 «For a Few Dollars More» (που είχε τον ελληνικό τίτλο «Μονομαχία στο Ελ Πάσο»). Βλέπετε το «σκηνικό» του σταδίου υπενθύμισε στους φιλάθλους το τοπίο της ταινίας.

«Ποδόσφαιρο με θέα, μόνο στην Καλλιθέα», «ορειβάτες» οπαδοί, βράχοι που ικανοποιούσαν την «βρετανολαγνεία» μου, καθώς στα μάτια μου θύμιζαν τους αντίστοιχους λευκούς του Ντόβερ, γέννησαν την αλλόκοτη αγάπη μου για τα «βραχώδη» γήπεδα. Και άρχισα ν’ αναζητώ με μανία, για να ικανοποιήσω την δίψα μου. Ιδού μερικά από τ’ αποτελέσματα, αρχικά τα εγχώρια:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατώντας εδώ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags