Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι "χρυσές" συμβουλές του Πελέ στον Μαραντόνα που... δεν ακολούθησε ποτέ!
| 2020-12-03 19:56:00

Οι "χρυσές" συμβουλές του Πελέ στον Μαραντόνα που... δεν ακολούθησε ποτέ!

Sportdog Team
Οι "χρυσές" συμβουλές του Πελέ στον Μαραντόνα που... δεν ακολούθησε ποτέ!

Πριν εξελιχθούν σε δύο γνήσιους αντίμαχους για τον τίτλο του GOAT της ποδοσφαιρικής ανθρωπότητας, ο Πελέ ήταν το ίνδαλμα του Ντιέγκο Μαραντόνα και είχε μοιραστεί μαζί του πέντε συμβουλές ζωής. Ο Θεός, όμως, γεννήθηκε για να πηγαίνει κόντρα στον Βασιλιά.

Η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη τους ταύτισε ως τους δύο σπουδαιότερους θρύλους της ιστορίας. Ακόμη περισσότερο, ως το πρώτο και πιο ισχυρό δίπολο παικτών που διεκδίκησαν τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη που πέρασε ποτέ από τον πλανήτη, οι οποίοι καταφέρνουν να πολώνουν μέχρι και σήμερα τους απανταχού φιλάθλους. Πολύ πριν, όμως, ο Θεός, Ντιέγκο Μαραντόνα, φτάσει τον μύθο του στα επίπεδα του Βασιλιά, Πελέ, ήταν απλά ένας νέος άνδρας, ένας φέρελπις επιθετικός για την Αλμπισελέστε που έψαχνε μια αφορμή για να συναντήσει το είδωλό του και να λάβει την «ευλογία» του.

Τον Απρίλιο του 1979, ενάμιση χρόνο μετά την απόσυρση του Πελέ από τα γήπεδα, ο Ντιεγκίτο έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Εκμεταλλευόμενος τη φιλία του με τον δημοσιογράφο του περιοδικού «El Grafico», Γκιγιέρμο Μπλάνκο, κανόνισε να τον συναντήσει στο περιθώριο του φιλανθρωπικού ματς ανάμεσα στη Φλαμένγκο και την Ατλέτικο Μινέιρο στο «Μαρακανά», για πρώτη φορά στη ζωή του. Τότε, το μόνο που ζητούσε από τον Νο1 παίκτη του κόσμου ήταν καθοδήγηση. Συμβουλές για να στήσει και να διαχειριστεί τη ζωή του, που φαινόταν ότι σύντομα θα πάρει την ανιούσα και θα τον φέρει σε σημείο να μεσουρανεί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Μετά το τέλος του αγώνα της «Φλα», ο Πελέ κάθισε για λίγο με τον Ντιέγκο, τραγούδησε όσο εκείνος τον συνόδευε με την κιθάρα, του χάρισε ένα υπογεγραμμένο ρολόι, μια μπάλα κι ένα μετάλιο-σουβενίρ. Μα κυρίως, μοιράστηκε μαζί του τον «πεντάλογο» των εντολών, με τις οποίες τον εφοδίασε για το ταξίδι προς την κορυφή.

Κάποιες τις έφερε εις πέρας, κάποιες άλλες έμειναν μετέωρες από το στόμα του Βασιλιά στου Θεού τ' αυτί. Όλες τους, όμως, σφυρηλάτησαν το θυμικό του νεαρού τότε Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα:

1. Ποτέ μην δίνεις προσοχή όταν σου λένε πως είσαι ο καλύτερος. Η μέρα που θα αισθανθείς ο καλύτερος, θα σταματήσεις να είσαι για πάντα.

2. Δέξου το χειροκρότημα, αλλά μη ζεις από αυτό. Οι φίλαθλοι ήδη σε αποδοκιμάζουν όταν παίζεις άσχημα για τρία παιχνίδια στη σειρά, σταματούν να σε λατρεύουν.

3. Στα συμβόλαια, πάντα να εξασφαλίζεις ότι σε σέβονται. Πρέπει να παλέψεις για αυτό που πραγματικά αξίζεις. Ποτέ μην προδώσεις τον εαυτό σου. Αλλά ναι: όταν αποφασίζεις να υπογράψεις το συμβόλαιό σου, τότε μη διαμαρτύρεσαι και μη ζητάς περισσότερα. Η υπογραφή είναι σαν υπόσχεση.

4. Σχετικά με τη μεταγραφή στο εξωτερικό, πρέπει να αποφασίσεις αφού πρώτα αναλύσεις πολύ καλά τα πράγματα. Είστε οκτώ αδέρφια, ο πατέρας σου και η μητέρα σου. Κατά την απόφασή σου, πρόσθεσε κι αυτό στη ζυγαριά. Οι ηγέτες έρχονται και παρέρχονται κάθε δύο ή τρία χρόνια, πρέπει να σκεφτείς την οικογένειά σου, έχεις πολλά στόματα να θρέψεις.

5. Το σώμα σου είναι το εργαλείο της δουλειάς σου. Φρόντιζέ το. Στη ζωή, υπάρχει χρόνος για τα πάντα, ακόμη κι ως παίκτης: να βγαίνεις, να πιεις ένα ποτό, να καπνίσεις ένα τσιγάρο, να κοιμηθείς αργά, να φας οτιδήποτε επιθυμείς. Αλλά με μέτρο, χωρίς να καταστρέφεις την σωματική σου κατάσταση, γιατί τότε όλα τελειώνουν.

Πηγή: AS

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags