Facebook Pixel Ομόνοια - ΠΑΟΚ: "Αυτοκτονία" και αποκλεισμός για τον Δικέφαλο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-12-03 23:54:00

Απίστευτη "αυτοκτονία" ΠΑΟΚ στην Κύπρο και τέλος η Ευρώπη! - Τον "έκαψε" ο Ελ Καντουρί (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Απίστευτη "αυτοκτονία" ΠΑΟΚ στην Κύπρο και τέλος η Ευρώπη! - Τον "έκαψε" ο Ελ Καντουρί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομόνοια - ΠΑΟΚ: Σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να έχει κερδίσει, ο ΠΑΟΚ... κατάφερε να ηττηθεί με 2-1 από την Ομόνοια και να αποκλειστεί μαθηματικά από τη συνέχεια του Europa League!

Οι Θεσσαλονικείς έμειναν στην τρίτη θέση του ομίλου με 5 βαθμούς, ενώ η  Αϊντχόφεν νίκησε τη Γρανάδα και ανέβηκε στους 9 παίρνοντας την πρόκριση μαζί με τους Ισπανούς (10 βαθμούς), μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των ομίλων.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ από το 9' με γκολ του Κακουλή, όμως ισοφάρισε με τον Τζόλη στο 39' και ήταν ανώτερος, πιέζοντας τους Κύπριους. Αντί όμως να πετύχει το γκολ της νίκης, το "έφαγε" στο 84' μετά από απανωτά λάθη του Ελ Καντουρί, ο οποίος αρχικά έχασε την μπάλα και στη συνέχεια έκανε πέναλτι στον Λοΐζου, το οποίο μετέτρεψε στο τελικό 2-1 ο Γκόμεθ.

Πρόκειται για μια τεράστια αποτυχία της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία, η οποία είδε τα όνειρά της να τελειώνουν πρόωρα με ήττα από την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, με την Ομόνοια μάλιστα να αγωνίζεται με αρκετές αλλαγές αφού ήταν αδιάφορη!

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-3-3 και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Οι Ουαγκέ, Βαρέλα, Κρέσπο και Ροντρίγκο αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά, με τους Τσιγγάρα, Ελ Καντουρί και Σβαμπ να είναι η τριάδα του άξονα. Στο δεξί άκρο της επίθεσης κινήθηκε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, στο αριστερό ο Τζόλης και στην κορυφή ο Σφιντέρσκι.

Με 5-4-1 αγωνίστηκε η Ομόνοια του Χένινγκ Μπεργκ. Τερματοφύλακας ο Φαμπιάνο, με τριάδα στόπερ τους Λούφτνερ, Λανγκ και Χούμποτσαν, δεξί μπακ-χαφ τον Κούσουλο και αριστερό τον Κίκο. Οι Τζιωνής, Λοϊζου, Γκόμες και Κακουλής συνέθεσαν την τετράδα του κέντρου και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σενέ.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, αφού από την αρχή η άμυνά και ο τερματοφύλακάς του έδειξαν αστάθεια. Οι φάσεις του 2' και του 3' αποτέλεσαν προειδοποιητικά σημάδια. Στην πρώτη περίπτωση ο Ζίβκοβιτς έκανε κακή έξοδο σε κόρνερ και ο Χούμποτσαν σούταρε άουτ από πλάγια θέση, ενώ στη δεύτερη η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα σε παράλληλη σέντρα και απομακρύνθηκε τελευταία στιγμή μετά από νέο παράλληλο γύρισμα του Λοϊζου από την απέναντι πλευρά. Στο 9' ωστόσο ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την κακή του αμυντική λειτουργία με γκολ. Κανείς δεν πήγε πάνω στον Σενέ όταν αυτός βρέθηκε με χώρο στη διάθεσή του έξω από την περιοχή. Ο επιθετικός της Ομόνοιας σούταρε συρτά, με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει αλλά τον Κακουλή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στην επαναφορά και να ανοίγει το σκορ για την Ομόνοια.

Το γκολ άργησε να "ξυπνήσει" τον ΠΑΟΚ, που βρήκε επιθετικό ρυθμό μόνο μετά το 20ό λεπτό, κλείνοντας την Ομόνοια στο δικό της μισό. Ο πιο δραστήριος παίκτης του Δικεφάλου, Αντρίγια Ζίβκοβιτς είχε την πρώτη καλή ευκαιρία της ομάδας του με σουτ που έφυγε λίγο άουτ στο 23'. την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ροντρίγκο στο 26', ήταν όμως εμφανές ότι ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και πίεζε, κυρίως από τη δεξιά πλευρά όπου ο Ζίβκοβιτς τραβούσε πάνω του άμυνα και ο Ουαγκέ ανέβαινε συνεχώς από τα μπακ δημιουργώντας υπεραρυθμία.

Στο 34' ο Κρέσπο έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έπειτα από κόρνερ, όμως στο 39' ήρθε το γκολ που ο ΠΑΟΚ άξιζε βάσει της εικόνας του ματς. Ο Ζίβκοβιτς και ο Ελ Καντουρί... έκρυψαν την μπάλα, αλλάζοντάς την τρεις φορές μεταξύ τους σε μικρό χώρο. Ο Μαροκινός έδωσε στον Τζόλη και αυτός "έγραψε" το 1-1 με δεξί σουτ στην κίνηση!

Στο 47' ο Ελ Καντουρί έχασε τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή, αδυνατώντας να σκοράρει με προβολή από τη μικρή περιοχή έπειτα από κόρνερ του Ζίβκοβιτς και κεφαλιά-πάσα του Βαρέλα. Στο 50' ήταν η σειρά της Ομόνοιας να φτάσει κοντά στο γκολ με διπλή ευκαιρία. Ο Κρέσπο έκανε λάθος και ο Σενέ έφυγε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος νίκησε τον Σενέ και στην επαναφορά ο Τζιωνής έπιασε δυνατό σουτ, με τον Ζίβκοβιτς να αλλάζει πορεία στην μπάλα, που κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 55' ο Φαμπιάνο δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σουτ του Μουργκ και ο Σφιντέρσκι προσπάθησε να επωφεληθεί όμως δεν κατάφερε να τον πλασάρει στην επαναφορά, ενώ στο 68' ο Τζόλης έκανε κακή επιλογή μετά από ωραία ενέργεια και γέμισμα του Ζίβκοβιτς στέλνοντας την μπάλα άουτ με "άτσαλο" σουτ αντί να κοντρολάρει. Στο 78' ο Ροντρίγκο έκανε παράλληλο γύρισμα ,εμ τον Σφιντέρσκι να μη βρίσκει τη μπάλα προτού το σουτ του Γιαννούλη σταματήσει σε σώματα αμυντικών.

Όλα γκρεμίστηκαν για τον ΠΑΟΚ στο 84' εξαιτίας δύο κάκιστων ενεργειών του Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός πιέστηκε στον χώρο του κέντρου και έχασε την μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης ο Λοΐζου μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, με τον Ελ Καντουρί να πέφτει άτσαλα επάνω του. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Γκόμεθ και έκανε το 2-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι τέλους και άφησε τον Δικέφαλο εκτός συνέχεια στο Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Χουμποτσάν, Λανγκ, Κούσουλος (58’ Γκόμες), Κίκο (58’ Λέτσιακς), Λοϊζου (85΄ Ασάντε), Τζιωνή, Γκόμεθ, Κακουλής (21’ Σεχού), Σενέ (58’ Ντούρις)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Βαρέλα, Βαγκέ (46’ Γιαννούλης), Τσιγγάρας (79’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Σβαμπ (46’ Μουργκ), Τζόλης, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags