Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: "Μόνο... Βράνιες θα ανεβάσει την άμυνα της ΑΕΚ!" Νέο σοκ και τέλος ο Καρέρα - Κίνδυνος ο Μακέντα
| 2020-12-06 10:00:00

"Μόνο... Βράνιες θα ανεβάσει την άμυνα της ΑΕΚ!" Νέο σοκ και τέλος ο Καρέρα - Κίνδυνος ο Μακέντα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μόνο... Βράνιες θα ανεβάσει την άμυνα της ΑΕΚ!" Νέο σοκ και τέλος ο Καρέρα - Κίνδυνος ο Μακέντα

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Την άποψη, ότι η ΑΕΚ θέλει έναν αμυντικό τύπου Βράνιες εξέφρασε ο Ηλίας Τομαράς. Ο αρχισυντάκτης του aek365 μίλησε στο Sportdog για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 11η αγωνιστική της Super League στον απόηχο της βαριάς ήττας από τη Μπράγκα για την 5η στροφή των ομίλων του Europa League.

 Ο συνάδελφος υποστήριξε, ότι ο Μακέντα αποτελεί κίνδυνο με την Ένωση να καλείται να βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία κάτι που είναι ευθύνη του Μάσιμο Καρέρα. Όσον αφορά στο μέλλον του Ιταλού τεχνικού, ο δημοσιογράφος εκτίμησε ότι θα στηριχθεί εφόσον το αποτέλεσμα της αναμέτρησης δεν είναι... σοκαριστικό. Διαβάστε τι ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πως μπορεί να ανταποκριθεί ο οργανισμός της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μετά τη βαριά ήττα από τη Μπράγκα;

«Όπως δήλωσε και ο Αντρέ Σιμόες είτε βάζεις κάτω το κεφάλι, είτε σηκώνεσαι. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια είναι καλό για την ΑΕΚ. Πρέπει να αφήσει άμεσα πίσω τη νέα βαριά ήττα και να εστιάσει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Το Πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος της και μια νέα απώλεια βαθμών θα βάλει την ομάδα σε νέο κύκλο εσωστρέφειας».

Ποιες αλλαγές θεωρείς, ότι πρέπει να κάνει ο Καρέρα στο σχήμα;

«Είναι πασιφανές ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην αμυντική λειτουργία. Στα απαιτητικά παιχνίδια γίνεται μια "μάχη" της καλής επιθετικής λειτουργίας με τα παιδαριώδη αμυντικά λάθη. Ευκαιρίες έχουν πάρει όλοι οι παίκτες και έχουν δείξει τι μπορούν να προσφέρουν. Ο Καρέρα βλέπει τους παίκτες στις προπονήσεις και αυτός επιλέγει. Κρίνεται βέβαια, όπως όλοι, εκ του αποτελέσματος. Η ΑΕΚ πρέπει να βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία με το υλικό που έχει μέχρι να φτάσουμε στον Γενάρη. Το πώς θα το συμβεί αυτό είναι δουλειά του Καρέρα».

Πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί ο Παναθηναϊκός;

«Είναι ένα τακτικό κομμάτι το οποίο θα το αποφασίσει ο προπονητής. Έχουμε δει τον Παναθηναϊκό να έχει πρόβλημα όταν πιέζεται ψηλά και σε άλλες περιπτώσεις να πληγώνεται όταν νιώθει ότι μπορεί να ανεβάσει τις γραμμές του. Είναι βέβαια μια διαφορετική ομάδα από πέρσι. Η ΑΕΚ πρέπει να επιβάλει τον ρυθμό της και να μην του δώσει πολλά στημένα. Η ομάδα πρέπει να δείξει ότι μπορεί σε ένα ντέρμπι να κάνει παιχνίδι κυριαρχίας».

Ποιος παίκτης του Τριφυλλιού θεωρείς, ότι είναι νούμερο ένα κίνδυνος;

«Σίγουρα ο Μακέντα με την ποιότητα και την εμπειρία του είναι η προφανής επιλογή. Δεν μπορούμε όμως να εστιάσουμε σε ένα παίκτη. Η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι, εδώ και χρόνια, η φρεσκάδα και τα τρεξίματα του. Είδαμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ότι άξιζε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα».

Ποιά είναι η εκτίμησή σου για το αποτέλεσμα του ντέρμπι;

«Πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα βγάλει αντίδραση και θα πάρει το ματς. Δεν υπάρχουν περιθώρια και το γνωρίζουν όλοι στην ομάδα».

Θα υπάρξει θέμα για το μέλλον του Καρέρα σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος κόντρα στο Τριφύλλι;

«Αν δεν έρθει κάποιο σοκαριστικό για την ΑΕΚ αποτέλεσμα νομίζω ότι ο Καρέρα θα στηριχτεί. Είναι λογικό να υπάρχει γκρίνια για τον προπονητή, έχει κάνει τα λάθη του. Από την άλλη δεν έχουν βγει οι μεταγραφές που έγιναν στην άμυνα και δεν μιλάμε μόνο για το φετινό καλοκαίρι».

Διορθώνεται με μεταγραφές τον Γενάρη η κατάσταση;

«Με 2-3 κινήσεις στην άμυνα η ΑΕΚ θα έχει εξαιρετικό ρόστερ. Ένας αμυντικός στο στιλ Βράνιες θα ανεβάσει και τους άλλους στόπερ. Θυμόμαστε όλοι τι ματς έκανε πέρσι ο Σβάρνας με τον Βράνιες δίπλα του. Νομίζω ότι το ίδιο θα συμβεί και με την περίπτωση του Νεντελτσεάρου. Δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα να γυρίσει ο Βράνιες αλλά έναν τέτοιο παίκτη χρειάζεται η ομάδα. Ενίσχυση χρειάζεται και στα άκρα. Ειδικά δεξιά η ομάδα έχει τρεις παίκτες αλλά ακόμα ψάχνει τον επόμενο Γκάλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Βράζει" ο Μελισσανίδης - Σκέψεις να τον "τελειώσει" μετά από ΠΑΟ και Ολυμπιακό - Εξελίξεις!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags