Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: "ΑΕΚ όπως Ολυμπιακός! Μεγάλη ευκαιρία για Μπόλονι - Για μεγάλο αποτέλεσμα ο ΠΑΟ στο ντέρμπι"
| 2020-12-06 11:30:00

"ΑΕΚ όπως Ολυμπιακός! Μεγάλη ευκαιρία για Μπόλονι - Για μεγάλο αποτέλεσμα ο ΠΑΟ στο ντέρμπι"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"ΑΕΚ όπως Ολυμπιακός! Μεγάλη ευκαιρία για Μπόλονι - Για μεγάλο αποτέλεσμα ο ΠΑΟ στο ντέρμπι"

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ, εξέφρασε η Βαρβάρα Φανίδη.

Η ρεπόρτερ Παναθηναϊκού μίλησε στο sportdog για το αθηναϊκό ντέρμπι και ανέλυσε τις σκέψεις του Μπόλονι. Παράλληλα εκτίμησε ποιος θα πάρει τη θέση του Κουρμπέλη και εξήγησε για το αμυντικό πρόβλημα της Ένωσης είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Πράσινους. Στο τέλος αναφέρθηκε στο μνημόνιο για τον Βοτανικό.

Ποιο είναι το κλίμα στον Παναθηναϊκό πριν την ΑΕΚ;

«Ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Το ματς με την ΑΕΚ αποτελεί ένα μεγάλο “πρέπει”, καθώς οφείλει να πάρει τη νίκη, ώστε να ανέβει στο βαθμολογικό πίνακα. Σίγουρα υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος, ώστε να δημιουργήσει ένα μικρό σερί θετικών αποτελεσμάτων».

Προλαβαίνει ο Κουρμπέλης να παίξει;

«Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού εξακολουθεί να έχει κάποιες ενοχλήσεις, ενώ θα δοκιμάσει να μπει με την υπόλοιπη ομάδα στο κανονικό πρόγραμμα. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή η συμμετοχή του είναι εξαιρετικά αμφίβολη, καθώς έχει να προπονηθεί κανονικά ήδη για μια εβδομάδα. Στην περίπτωση που ο Κουρμπέλης τεθεί εκτός, τότε τη θέση του θα την καλύψει ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος».

Πως αναμένεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό ο Μπόλονι;

«Ο Μπόλονι έχει δύο πλάνα στο μυαλό του. Είτε το 4-4-2, είτε το 4-2-3-1. Η μόνη σίγουρη είναι η αμυντική γραμμή, που θα την αποτελούν οι Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Σάντσες και Ζαγαρίτης, ενώ μπροστά τους θα είναι ο Μαουρίτσιο. Όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν για το πως θα είναι η μεσαία γραμμή.

Αν επιλεγεί το 4-4-2, ο Βιγιαφάνιες και ο Χατζηγιοβάνης θα είναι στα άκρα με Καρλίτος και Μακέντα μπροστά. Εάν όμως το σχήμα είναι πιο επιθετικό (δηλαδή το 4-2-3-1), ο Αργεντινός θα είναι δεκάρι και τη θέση του ενός εκ των δύο επιθετικών θα πάρει ως ακραίος ο Αϊτόρ».

Θεωρείς, ότι ο Ρουμάνος μπορεί να διαβάσει τις αμυντικές ανορθογραφίες που δείχνει η ΑΕΚ και να τη χτυπήσει εκεί που πονά;

«Όπως έχουμε δει ο Μπόλονι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, άργησε να αντιδράσει και σπατάλησε ένα ημίχρονο, το οποίο ήταν και το καθοριστικό για την ήττα στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Σίγουρα ακόμα μαθαίνει την ομάδα, μιας και δεν είναι αρκετό καιρό και θέλει να δώσει ευκαιρίες σε όλο το ρόστερ που διαθέτει. Οι αμυντικές αδυναμίες που έχει η ΑΕΚ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να “χτυπήσει” δυναμικά στην επίθεση και κυρίως στον άξονα. Κυρίως πρέπει να έχει κατοχή της μπάλας, ώστε να δημιουργήσει επιθετικές συνθήκες».

Ποιά είναι η εκτίμησή σου για το αποτέλεσμα;

«Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Η βαθμολογική συγκομιδή του Παναθηναϊκού, στις 10 πρώτες αγωνιστικές, είναι αρκετά χαμηλή και για να διεκδικήσει μία θέση για την Ευρώπη, οφείλει να βγάλει σκληράδα και να μην έχει κενά διαστήματα στο παιχνίδι του. Ουσιαστικά πρέπει να “επαναλάβει” το δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή τη φορά να είναι περισσότερο αποτελεσματικός και να έχει τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος».

Ποιες εξελίξεις φέρνει η δημοσιοποίηση του ΜoU για τον Βοτανικό;

«Αυτή τη στιγμή ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός καλείται να πάρει την καταλυτική απόφαση για τον Βοτανικό, όταν παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση. Το βασικό σημείο είναι να υπάρξει η υπογραφή των συμβάσεων όλων των εμπλεκομένων (Ερασιτέχνης-ΠΑΕ, Δήμος-ΠΑΕ, Ερασιτέχνης-ΑΕΠ Ελαιώνα).

Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρξει η υπογραφή των προβλεπόμενων χρονικών ορίων (με καταληκτική ημερομηνία της 30/6/2021) τα συμβαλλόμενα Μέρη δύνανται να αποδεσμευθούν αζημίως.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει η θετική απάντηση από όλες τις παραμέτρους, ώστε να μπει το πρότζεκτ στην τελική ευθεία, ενώ σε αυτές θα εμπεριέχονται ρήτρες και άρα οι συμφωνίες θα είναι δεσμευτικές για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Όμως αυτό δε θα γίνει σχετικά άμεσα. Η Γ.Σ. του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα γίνει όταν είναι έτοιμες οι διμερείς συμφωνίες, λίγο πριν πέσουν τις υπογραφές, δηλαδή κοντά στον Φεβρουάριο.

Οι σχετικοί όροι θα γνωστοποιηθούν και θα παρουσιαστούν στα μέλη του Ερασιτέχνη πριν από τη Γ.Σ. έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη εικόνα και όλα τα δεδομένα στο τραπέζι πριν τη ψηφοφορία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags