Facebook Pixel Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασακσεχίρ: Οριστική διακοπή στο Παρί-Μπασάκ μετά την ρατσιστική επίθεση - Πότε θα συνεχιστεί το ματς
Ποδόσφαιρο
| 2020-12-09 00:47:00

Οριστική διακοπή στο Παρί-Μπασάκ μετά την ρατσιστική επίθεση - Πότε θα συνεχιστεί το ματς (vids)

Sportdog Team
Οριστική διακοπή στο Παρί-Μπασάκ μετά την ρατσιστική επίθεση - Πότε θα συνεχιστεί το ματς (vids)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασακσεχίρ: Την οριστική διακοπή του αγώνα αποφάσισε τελικά η UEFA, μετά την ρατσιστική επίθεση για την οποία κατηγορεί η τουρκική ομάδα τον τέταρτο διαιτητή.

Συγκεκριμένα, η Μπασακσεχίρ αποφάσισε να αποχωρήσει από το γήπεδο όταν ο βοηθός προπονητή της ομάδας, Πιέρ Γουεμπό, δέχτηκε ρατσιτσικό χαρακτηρισμό από τον τέταρτο ρέφερι της αναμέτρησης, που ακούγεται στο βίντεο να λέει την φράση "ala negru".

Όπως ήταν λογικό οι Τούρκοι εξαγριώθηκαν, ενώ παίκτες της Παρί όπως ο Νεϊμάρ και ο Εμπαπέ τάχθηκαν στο πλευρό του Γουεμπό, με τον δεύτερο μάλιστα να γράφει στο twitter: "Γουεμπό είμαστε μαζί σου. Όχι στο ρατσισμό".

Από την πλευρά της η Μπασάκ έγραψε με τη σειρά της πως "οι παίκτες μας πήραν την απόφαση να μην γυρίσουν στο γήπεδο αφότου ο βοηθός προπονητή, Πιέρ Γουεμπό, έγινε θύμα ραστιστικής συμπεριφοράς από τον τέταρτο".

Την ρατσιστική επίθεση καταδίκασε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφοντας στον λογαριασμό του στο twitter: "Καταδικάζω απερίφραστα την ρατσιστική επίθεση που δέθηκε ο βοηθός προπονητή της Μπασάκσεχιρ Πιέρ Ουεμπό από διαιτητή της αναμέτρησης. Πιστεύω ότι η UEFA θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είμαστε όλοι άνευ όρων κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων στον αθλητισμό και σε όλους τους τομείς της ζωής".

Μετά από όλα αυτά η UEFA οδηγήθηκε στην οριστική διακοπή του αγώνα, ο οποίος θα συνεχιστεί την Τετάρτη (9/12) στις 19:55, με άλλη διαιτητική ομάδα και μάλιστα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τόνισε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags