Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Βόμβες: "Εμφανής η πολυϊδιοκτησία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη - Έχει έννομο συμφέρον ο Ολυμπιακός"!
| 2020-12-12 13:55:00

Βόμβες: "Εμφανής η πολυϊδιοκτησία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη - Έχει έννομο συμφέρον ο Ολυμπιακός"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βόμβες: "Εμφανής η πολυϊδιοκτησία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη - Έχει έννομο συμφέρον ο Ολυμπιακός"!

ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Την άποψη ότι ο νόμος δεν διαχωρίζει αν έχουν έρθει αποτελέσματα επηρεασμού των αθλητικών επιδόσεων και πως από μόνη της η πολυϊδιοκτησία συνιστά παράβαση που ενέχει επιπτώσεις εξέφρασε η Πέννυ Κονιτσιώτη. 

Η νομικός που εξειδικεύεται στο αθλητικό δίκαιο μίλησε στο sportdog, όπου κατέθεσε τις παρατηρήσεις της για την εκδίκαση της υπόθεσης για τη φερόμενη πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης, στην οποία δόθηκε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι την άλλη Τετάρτη 16/12 σε όλες τις πλευρές.

Η ειδικός υποστήριξε ότι η πολυϊδιοκτησία απαγορεύεται, ενώ όπως επεσήμανε σε τέτοιες υποθέσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο όλες οι συναναστροφές και οι συνδιαλλαγές των ομάδων. 

Πώς σχολιάζετε τον ισχυρισμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι ο Ολυμπιακός δεν δικαιούται να ασκήσει είτε κύρια είτε πρόσθετη παρέμβαση, ζητώντας παράλληλα να κριθεί μη νόμιμη και απαράδεκτη η έφεση των Πειραιωτών;

"Έχω τοποθετηθεί ήδη επί του θέματος. Όποιος έχει έννομο συμφέρον φυσικά και μπορεί να ασκήσει παρέμβαση".

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ισχυρίζεται ότι δεν τέλεσε καμία παράβαση του αθλητικού νόμου και οποιουδήποτε άλλου κανονισμού. Πόσο ευσταθεί ο ισχυρισμός;

"Αυτό θα κριθεί από την ουσία, βάσει όλων των στοιχείων του φακέλου, όπως έκρινε η ΕΕΑ που είχε φτάσει σε ένα πόρισμα. Βασισμένη σε αυτά τα στοιχεία θα πρέπει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να δει την υπόθεση και να αξιολογήσει, αν έχει τελεστεί σωστά αυτή η παράβαση".

Ποια είναι η άποψή σας για τον ισχυρισμό του ΠΑΟΚ, ότι η UEFA στην υπόθεση RedBull Λειψίας/Σαλτσμπουργκ, είχε πει ότι από την πολυϊδιοκτησία πρέπει να επηρεάζονται οι αθλητικές επιδόσεις και τα αποτελέσματα και δεν αρκεί να υπάρχουν εμπορικές και οικονομικές σχέσεις;

"Εδώ ο νόμος που εφαρμόζει η Επιτροπή Εφέσεων και εφάρμοσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν διαχωρίζει αν έχουν έρθει αποτελέσματα επηρεασμού των αθλητικών επιδόσεων. Από μόνη της η πολυϊδιοκτησία συνιστά παράβαση που ενέχει επιπτώσεις μέχρι αποβολής του πρωταθλήματος. Αυτό έλεγε ο νόμος, άσχετα αν υπήρξε μία επιεικέστερη διάταξη που έλεγε για αφαίρεση βαθμών. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε, να πραγματοποιείται το αδίκημα σε όλο του το... μεγαλείο, ότι υπάρχει παρέμβαση επηρεασμού αποτελεσμάτων. Η πολυϊδιοκτησία απαγορεύεται".

Η αναφορά σε μη επηρεασμό αποτελεσμάτων που μπορεί να οδηγήσει την υπόθεση;

"Όταν υπάρχει πολυϊδιοκτησία μπαίνουν στο μικροσκόπιο όλες οι συναναστροφές και οι συνδιαλλαγές, οι μεταγραφές, τα πάντα. Γιατί αυτό μετά πάει στην ουσία του αποτελέσματος. Δεν ξέρουμε επίσης, αν συμφέρει τον ΠΑΟΚ να πάει σε αυτήν την προσέγγιση. Το να δούμε δηλαδή τα αποτελέσματα της πολυϊδιοκτησίας".

Ποια είναι η εκτίμησή σας για τη εξέλιξη της υπόθεσης;

"Η γνωμοδότηση της ΕΕΑ ήταν πολύ αναλυτική. Από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ήταν εμφανής αυτή η σχέση των δύο ΠΑΕ".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ρουκέτα" στην Τούμπα με τον παικταρά -Τεράστια αποτυχία αν τον χάσει τζάμπα - Θα είναι... έγκλημα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags