Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Βασίλης Ζαγαρίτης: "Μοιάζει με Τσιμίκα, θυμίζει Γιαννούλη - Καλό φαγητό και ξάπλα μετά την προπόνηση"!
| 2020-12-12 15:48:00

"Μοιάζει με Τσιμίκα, θυμίζει Γιαννούλη - Καλό φαγητό και ξάπλα μετά την προπόνηση"!

του Γιώργου Κτενά
"Μοιάζει με Τσιμίκα, θυμίζει Γιαννούλη - Καλό φαγητό και ξάπλα μετά την προπόνηση"!

Παναθηναϊκός - Βασίλης Ζαγαρίτης: Ο Νίκος Καρούλιας μίλησε στο sportdog για τον νεαρό αριστερό μπακ των Πράσινων, καθώς ο παλαίμαχος άσος γνωρίζει όσο ελάχιστοι τα μυστικά τής συγκεκριμένης θέσης. 

"Δεν φοβάται να γίνει εξτρέμ - Εκεί να βελτιωθεί - Στα πολύ θετικά του οι..."

Ποια είναι η εικόνα που έχετε σχηματίσει για εκείνον;

"Φαίνεται ότι το παιδί βελτιώνεται, έχει όρεξη για δουλειά, έχει όρεξη για να προσφέρει και αυτό είναι η συνταγή για να ανέβει ποδοσφαιρικά. Βλέπω σταθερή βελτίωση, στην αρχή είναι η αλήθεια δεν μπορούσα να δω πολλά, αλλά το κατάφερε μέσα από τη δουλειά του τελικά. Στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ είχε ανεβάσματα χωρίς να φοβάται. Για να γίνει σχεδόν εξτρέμ ένας πλάγιος αμυντικός, σημαίνει ότι δεν φοβάσαι το γρήγορο γύρισμα, που είναι το πιο δύσκολο για τον πλάγιο αμυντικό".

Ποια θεωρείται ότι είναι τα θετικά στοιχεία του και πού θα πρέπει να βελτιωθεί;

"Πρέπει να βελτιωθεί στη δύναμη, να ανταποκρίνεται ως αμυντικός, να μην υπολογίζει τον αντίπαλο όταν έρχεται σε επαφή σώμα με σώμα. Και στην ταχύτητα με μπάλα και χωρίς την μπάλα πρέπει να βελτιωθεί. Είναι έμφυτο προσόν μεν η ταχύτητα, αλλά μπορεί να βελτιωθεί από την ενδυνάμωση και την προπόνηση. Πρέπει να βελτιώσει, επίσης, την τοποθέτηση σε σχέση με άμυνα και επίθεση. Χρειάζεται βελτίωση στην πλάτη του, δηλαδή στις κάθετες πάσες των αντιπάλων. Επιθετικά βγαίνει γρήγορα μπροστά, επιχειρεί να ντριμπλάρει και τα περάσματα, οι πάσες του δηλαδή σε δύσκολες συνθήκες, είναι από τα πολύ θετικά".

"Αυτό είδε ο Μπόλονι και τον έβαλε να παίξει - Ενέργειες Γιαννούλη - Η συμβουλή μου"

Ο Μπόλονι είχε "βγάλει" τον Σταφυλίδη στον ΠΑΟΚ, μπορούμε να πούμε ότι είναι τυχερός και να έχει την ίδια πορεία;

"Στα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες, αυτό που βλέπει ένας προπονητής είναι το πόσο αποφασισμένα είναι για να πετύχουν. Αυτό είναι το πρώτο στοίχημα, να έχει όρεξη για δουλειά. Μετά την προπόνηση να κάνει κι άλλη προπόνηση, για παράδειγμα. Και φυσικά να υπάρχουν κάποια στάνταρ όπως η ταχύτητα και η τεχνική. Μπορεί ο προπονητής να τον βοηθήσει, αρκεί να τον πιστέψει - Όπως φαίνεται ότι κάνει άλλωστε. Το πρώτο είναι να έχει τσαγανό για να πετύχει. Αν υπάρχουν αυτά, έχει μέλλον μπροστά του". 

Πολλοί κάνουν σύγκριση με Τσιμίκα, αν και προφανώς είναι νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο.

"Είναι νωρίς, ας μην βιαζόμαστε. Δεν μπορούμε να τον συγκρίνουμε με παίκτες που είναι φτασμένοι. Κάνει κάποιες ενέργειες που θυμίζει τον Γιαννούλη. Μοιάζει με τον Τσιμίκα στον σωματότυπο, έχει προοπτικές για εξέλιξη, αλλά δεν είμαι τίποτα της άποψης να αρχίσουμε από τώρα τις συγκρίσεις. Να δουλέψει για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Οι πλάγιοι μπακ είναι οι πιο σημαντικές θέσεις στην ανάπτυξη, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και ξέρουμε ότι είναι πιο δύσκολο να βρούμε αριστερούς μπακ".

Ποια είναι η συμβουλή που θα του δώσετε για την καριέρα του; 

"Θα τον συμβουλέψω όταν τελειώνει η προπόνηση το πρώτο που να σκέφτεται να είναι να ξεκουραστεί. Δηλαδή, να είναι τόσο ταλαιπωρημένος από την προπόνηση, να τα έχει δώσει κυριολεκτικά όλα, που το μόνο που πρέπει να τον ενδιαφέρει να είναι να φάει καλά και να ξαπλώσει. Αυτή είναι η πρότασή μου και θεωρώ ότι τα περιλαμβάνει όλα. Σημαίνει ότι τα έχει δώσει όλα σε κάθε προπόνηση".
 

** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν μασάει ο Ντρεοσί: Το πρώτο "μπαμ" στον ΠΑΟ! Τελειώνει άμεσα ξένο άσο - Ήταν άθλιος με ΑΕΚ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags