Facebook Pixel Ολυμπιακός: Απίστευτο: ΠΑΟΚτσής "περνάει" τον Ολυμπιακό από Αϊντχόφεν!
Ποδόσφαιρο
| 2020-12-14 22:45:00

Απίστευτο: ΠΑΟΚτσής "περνάει" τον Ολυμπιακό! "Είναι καλύτερος - Θα τα βάλει" - "Φτιάχνει" Μαρτίνς

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Απίστευτο: ΠΑΟΚτσής "περνάει" τον Ολυμπιακό! "Είναι καλύτερος - Θα τα βάλει" - "Φτιάχνει" Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Την Αϊντχόφεν θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League με τους Πειραιώτες να αποφεύγουν τα μεγάλα ονόματα από το γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση. Οι Ολλανδοί είχαν βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, τερματίζοντας με 12 βαθμούς στην πρώτη θέση πάνω από τη Γρανάδα.

Νίκησε δύο φορές την Ομόνοια (1-2 και 4-0), πήρε «διπλό» μέσα στην Ισπανία (0-1), αλλά ηττήθηκε στην Ολλανδία (1-2). Αντίθετα με τον ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 4-1 στην Τούμπα αλλά κέρδισε με 3-2 εντός έδρας.

Οπότε η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έχει ικανοποιητικά δείγματα γραφής για τον ολλανδικό σύλλογο, ο οποίος φέτος βρίσκεται στη 2η θέση, με τρεις βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Άγιαξ, μετρώντας μόλις μία ήττα έπειτα από 12 αγωνιστικές.

Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού

Στην εμπεριστατωμένη εικόνα που έχει αποκομίσει ο Ολυμπιακός από τα παιχνίδια της Αϊντχόφεν με τον ΠΑΟΚ στέκεται ο Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος μίλησε στο Sportdog για την αντίπαλο των Ερυθρόλευκων στους «32» του Europa League.

«Είναι σημαντικό πλεονέκτημα του Ολυμπιακού η εμπειρία που έχει από τα δύο παιχνίδια», σχολιάζει αρχικά ο αρχισυντάκτης της Metrosport και επισημαίνει: «Είναι εξίσου σημαντική η μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία της ομάδας του Πειραιά. Η Αϊντχόφεν ως ομάδα είναι όνομα μεγάλο ιστορικά, αλλά μιλάμε για μία ομάδα που πλην ελαχίστων παικτών δεν έχει καμία εμπειρία από Ευρώπη. Υπάρχει ο Γκέτσε και από εκεί και πέρα το χάος. Έχει φερέλπιδες παίκτες. Στερούνται εμπειρίας, κάτι που φάνηκε στον τρόπο που αγωνίζεται».

Η αστάθεια στην άμυνα θα φέρει γκολ

Ποια είναι τα αδύνατα σημεία της ολλανδικής ομάδας; «Δεν παίζει σωστά στην άμυνά της. Έχει πολύ μεγάλη αστάθεια. Με εξέπληξε αρνητικά η αντίδρασή της στην πίεση ψηλά του ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι είχε οδηγηθεί με ευκολία σε λάθη. Ήταν εντυπωσιακό το ότι δεν είχαν διαβάσει κανέναν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Όποιος γνωρίζει τον ΠΑΟΚ ξέρει, ότι πρέπει να αντιμετωπίσει τα δύο άκρα του, τον Ζίβκοβιτς και τον Τζόλη και ότι συγκλίνουν πάντα και σουτάρουν. Αυτό δεν το γνώριζαν. Επέτρεψαν σε αυτούς τους δύο παίκτες να κάνουν όπως θέλουν κούρσες. Θεωρώ λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός θα σκοράρει και στα δύο παιχνίδια. Αυτό σημαίνει, ότι έχει πολλές πιθανότητες να περάσει», απαντά.

Υπάρχουν όμως και κάποια στοιχεία της Αϊντχόφεν που χρήζουν προσοχής. «Είναι μία ομάδα πολύ γρήγορη. Μπροστά στην Τούμπα έπαιξαν Ζαχαβί και Μάλεν. Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε από δεξιά, το μπακ, ο Ντάμφρις, ο οποίος χτύπησε στην αχίλλειο πτέρνα, αν θυμάστε, του ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι, τον Κρέσπο. Ο Ισπανός είχε τοποθετηθεί κατ'ανάγκη (ελέω τραυματισμού του Γιαννούλη) αριστερό μπακ. Έκανε πάρτι! Σε αυτό το παιχνίδι “φώναζαν” οι αδυναμίες του ΠΑΟΚ».

Το κλειδί για την πρόκριση

Ο συνάδελφος θεωρεί, ότι «το κλειδί για τον Ολυμπιακό είναι πως θα αντιμετωπίσει τα άκρα της Αϊντχόφεν». Γιατί από τα πόδια του Ντάμφρις περνά το μισό παιχνίδι της

«Επιθετικά θα βγάλει γκολ. Το θέμα είναι πως θα σταματήσει την αντίπαλο. Το πιο μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν είναι τα άκρα του. Γι'αυτό έκανε και κακή πορεία για τα δεδομένα του στους ομίλους του Champions League. Θεωρώ όμως ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί απέναντι στην Αϊντχόφεν», καταλήγει ο Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας στο Sportdog.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστια ανατροπή στον Ολυμπιακό - Αυτόν φέρνει τον Γενάρη - Πρόβλημα με κορυφαίο άσο στο Λιμάνι!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags