Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Βόμβες" Δούκα: "Έχουμε αποδείξεις για σύνδεση προσώπου με Ολυμπιακό"
| 2020-12-18 17:01:00

"Βόμβες" Δούκα: "Έχουμε αποδείξεις για σύνδεση προσώπου με Ολυμπιακό - Λάθος με Σιαμπάνη..."

Sportdog Team
"Βόμβες" Δούκα: "Έχουμε αποδείξεις για σύνδεση προσώπου με Ολυμπιακό - Λάθος με Σιαμπάνη..."

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο Λευτέρης Δούκας παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Status" και αναφέρθηκε στην υπόθεση της φερόμενη απόπειρας δωροδοκίας του Μάριου Σιαμπάνη, στην κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και στο ζήτημα του Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Δικεφάλου υποστήριξε πως οι Θεσσαλονικείς έχουν αποδείξεις για τη σύνδεση προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση Σιαμπάνη με τον Ολυμπιακό, μιλώντας με "σκληρή" γλώσσα για τους Ερυθρόλευκους.

Παράλληλα, τόνισε πως η κίνηση του ΠΑΟΚ να δημοσιεύσει τα προσωπικά στοιχεία του Σιαμπάνη ήταν ένα λάθος που διόρθωσε άμεσα ο σύλλογος, ενώ εξήγησε το γιατί υπέρξε άρση της εμπιστοσύνης του Δικεφάλου στον αρχιδιαιτητή της ΕΠΟ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λευτέρης Δούκας:

Για την αμυντική στάση σε του ΠΑΟΚ στο παρελθόν και την αλλαγή τώρα: «Δεν το ανοίξαμε εμείς το μέτωπο, αυτοί το άνοιξαν. Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία του Καραπαπά, αλλιώς δεν είχαμε κάποιο λόγο εμείς να προχωρήσουμε. Ξέρουν ότι ορμάνε στα τυφλά, και χωρίς στρατηγικό σχέδιο μπορεί να την πατήσεις, ακόμα κι αν έχεις όλο το παρακράτος στο πλευρό σου».

Για την καταγγελία Καραπαπά: «Για να ακριβολογούμε, αυτό που κατήγγειλε ο Καραπαπάς, δεν ήταν για απόπειρα κάποιου. Ήταν για απόπειρες κάποιων. Μιλάμε για δύο. Αλλιώς ξεκινήσαμε το βράδυ της Κυριακής, αλλιώς είμαστε μέρες μετά. Δύο άτομα, προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τουλάχιστον τρεις. Αυτό έγραψαν».

Για τις ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ και τις λίγες απαντήσεις από την άλλη πλευρά: «Ίσως είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο μπερδεύεται ο κόσμος, για την ένταση των ανακοινώσεων. Είναι γεγονός ότι από τον Ολυμπιακό, προσπάθησαν να το μαζέψουν από την πρώτη μέρα. Πέρα από την ένταση, δεν ακούσαμε τίποτα από την άλλη πλευρά για την ουσία. Ο ΠΑΟΚ έχει ουσία, επιχειρήματα, ντοκουμέντα, πειστήρια μιας υπόθεσης. Είπαν για δύο και τώρα, το γυρνάνε στον έναν. Πόσοι ήταν τελικά, αποφασίστε...

Ο Ολυμπιακός αποφεύγει να απαντήσει στις ανακοινώσεις μας και θέλει να περάσει στον κόσμο ότι απαντάει, αλλά δεν απαντάει. Δε θέλουμε να μας πει νομικά επιχειρήματα, αλλά απλά πράγματα που είπαν και οι ίδιοι».

Για το αν θα πάει ο ΠΑΟΚ μόνος του να καταθέσει για την υπόθεση: «Εννοείται ότι θα πάει μόνος του. Ο ΠΑΟΚ θα ακουστεί. Αυτό που είναι να πει θα το πει, ως κατάθεση και στην κοινή γνώμη. Από το πρώτο λεπτό, δείχνουμε την πρόθεση μας, ό,τι ακριβώς συμβαίνει κι έχουμε να πούμε, να ο γνωστοποιούμε. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι γι’αυτό, ρωτάμε μέσω ανακοινώσεων».

Για το τι σημαίνει το «μέχρι τέλους»: «Να πάμε μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Είναι κατανοητό ότι ο ένοχος, ελπίζει ότι θα ξεχαστεί το θέμα κάποια στιγμή. Αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει, όχι γιατί μας ενοχλεί το στίγμα που πήγα ν να μας αποδώσουν, όσο για να καταλάβει ο Ολυμπιακός, αν μπορεί, ότι δε γίνεται μονίμως να λειτουργεί έτσι, όταν αντίπαλος του είναι ο ΠΑΟΚ. Δε μπορεί να εφευρίσκει κάθε χρόνο μια ιστορία και να θεωρεί ότι κερδίζει έτσι τις εντυπώσεις και έχει τη παντοδυναμία του. Δε μπορείς να απαγορεύσεις στον Ολυμπιακό να στήνει σκευωρίες»

Για τον περσινό αποπροσανατολισμό και πως θα αποφευχθεί φέτος αυτό: «Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, είναι πιο πιθανό να χάσουν αυτοί τα μυαλό τους, παρά εμείς. Φαίνεται από τον εκνευρισμό τους. Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν μόνο αποπροσανατολισμός πέρσι. Αυτό όμως έγινε πέρσι και ας το αφήσουμε».

Για τις επόμενες κινήσεις του ΠΑΟΚ: «Δεν είναι πράγματα που λέγονται δημόσια... Το τι θα κάνουμε, είναι κάτι που το δημοσιοποιούμε αφού το κάνουμε. Δε μας αρέσουν οι λεονταρισμοί. Εννοείται ότι έχουμε αποδείξεις. Αυτό που λέμε το κάνουμε, τέλος. Δεν πετάμε καπνό για να καλύψουμε κάτι όπως κάνει ο Ολυμπιακός».

Για τις δύο υποθέσεις στις οποίες υπάρχει δικαστική διαμάχη ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού: «Αυτοί έχουν το πρόβλημα και φαίνεται. Αυτοί που προσπάθησαν να στήσουν την πλεκτάνη. Η συμπεριφορά τους μοιάζει να είναι στρυμωγμένοι, να φοβούνται κάτι, αλλιώς θα απαντούσαν. Πέρσι, επειδή κατηγορούσαν ότι κάποιος συγγενής του Σαββίδη ελέγχει την Ξάνθη, η πρώτη ανακοίνωση μας ήταν ότι κανένας συγγενής του Σαββίδη, δεν ελέγχει καμία ΠΑΕ. Δεν αποδείχθηκε πουθενά σχέση συγγενή του Σαββίδη με κάποια ΠΑΕ. Αυτό που έστησαν, ήταν η σκευωρία ήταν ότι η εφηβική ομάδα, προπονείται σε κάποια γήπεδα που έχει ο ανιψιός του Σαββίδη. Αυτή είναι η κυριαρχική επιρροή, σύμφωνα με αυτούς...

Το λέω για να καταλάβει ο κόσμος πόσο πρόχειρο είναι αυτό. Στην ακροαματική διαδικασία, οι δικηγόροι του Ολυμπιακού, είπαν ότι ο Πανόπουλος είναι αχυράνθρωπος του Σαββίδη! Η απάντηση των δικηγόρων του ΠΑΟΚ ήταν η εξής: «Ο Ολυμπιακός προπονείται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη που ανήκουν στον Κόκκαλη, ο Μαρινάκης είναι αχυράνθρωπος του Κόκκαλη;»

Για το λόγο που ο Ολυμπιακός κινήθηκε στην υπόθεση Σιαμπάνη: «Δεν έχει προκύψει από πουθενά ότι ο ΠΑΟΚ έχει εμπλοκή. Κάνω μία προσωπική εκτίμηση, για το λόγο που έβαλε ο Ολυμπιακός, ένα τόσο αστείο αυτογκόλ. Αυτό που υποψιάζομαι, είναι ότι τη σκευωρία την έστηναν για να τη βγάλουν προς τα έξω, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ κέρδιζε την Κυριακή τον Άρη. Πέρσι, η υπόθεση της Ξάνθης, βγήκε δύο μέρες μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Εκεί που η αποστολή του ΠΑΟΚ, δέχτηκε επίθεση. Το σχέδιο τους ήταν να κάνουν την επίθεση και να μας κόψουν τη διαμαρτυρία, βγάζοντας την επόμενη μέρα την υπόθεση της Ξάνθης, αλλά υπήρχαν βιντεοσκοπημένα όσα έκαναν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Προκύπτει κι από τα περσινά, ποιο είναι το σχέδιο του Ολυμπιακού. Είναι καλά οργανωμένο, όσον αφορά τα χρονικά σημεία.  Θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Αρη, οπότε μετά από αυτό, σκέφτηκαν ότι κερδίσουν και είναι πιο κοντά μας, φτιάχνουμε και παρουσιάζουμε αυτήν την ιστορία. Αν δούμε και την ώρα που ανέβασε την καταγγελία ο Καραπαπάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν ξεκάθαρο ότι το έκαναν πολύ πρόχειρα.

Έλεγαν ότι αφού κερδίσουν, έχουμε κάνει ένα αρχικό πλάνο, θα καθίσουμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και θα το παρουσιάσουμε. Από τις αντιδράσεις μας το βράδυ της Κυριακής, εκνευρίστηκαν τόσο πολύ και μετά, αναγκάστηκε ο Καραπαπάς να κάνει αυτήν την ανάρτηση που θα τον δεσμεύει για πάντα.

Η καταγγελία του Καραπαπά, για δύο άτομα που προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τουλάχιστον τρις παίκτες του Άρη, δεν αλλάζει. Όσο κι αν προσπαθεί ο Ολυμπιακός να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα. Βιάστηκαν πολύ, εκνευρίστηκαν...».



"Λάθος που διορθώσαμε άμεσα με τον Σιαμπάνη"

Για τα προσωπικά στοιχεία του Σιαμπάνη που δημοσίευσε ο ΠΑΟΚ στην ανακοίνωση του: «Ήταν ένα λάθος που το διορθώσαμε άμεσα. Ήταν απροσεξία...»

Για την πρόσφατη εκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων για το θέμα της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας: «Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να περάσει ότι η ΕΕΑ είναι δικαστήριο. Χρέωνε την απόφαση της, ως δικαστική απόφαση. Έλεγε ότι ο ΠΑΟΚ έχασε τρία δικαστήρια κι έβαζε μέσα και την ΕΕΑ. Τα μέλη της ΕΕΑ είναι κάτι οικονομολόγοι, ένας συνταξιούχος δικαστικός κι εκτός από αυτούς, υπάρχει κι ένα μέλος που είναι εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου κι ένας φίλαθλος! Θα μπορούσε να είναι μία συμβουλευτική επιτροπή, αποτελούμενη από επιστήμονες».

Για την απόφαση, πότε θα βγει και αν θα υπάρξει συνέχεια στο CAS: «Πιστεύω ότι το αργότερο μέσα στο Γενάρη, θα βγει η απόφαση. Ίσως βγει και πριν τις γιορτές. Πρακτικά από τη στιγμή που υπάρχουμε μέσα εμείς κι ο Ολυμπιακός, όποιος χάσει, έχει δικαίωμα να προσφύγει στο CAS. Θα κάνω πρόβλεψη ότι αν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός δε θα πάει στο CAS. Θα το δει ως δεύτερη ήττα. Την πρώτη ήττα με κάποιον τρόπο θα μπορέσει να τη διαχειριστεί, με όλο το μηχανισμό που διαθέτει. Μια δεύτερη ήττα είναι πολύ πιο δύσκολο να τη διαχειριστεί. Στο CAS τώρα, δεν υπάρχει το έκτακτο της προηγούμενη χρονιάς, θα γίνει προσφυγή και η δικάσιμος θα πάει για Μάιο, οπότε θα σέρνεται η υπόθεση. Θα το τραβήξει πιο πολύ και δεν τον συμφέρει. Αν χάσει, ενδεχομένως μπορεί να πάει να το κουκουλώσει».

Για το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη υπόθεση που θα κάνει τον ΠΑΟΚ να νιώσει δικαιωμένος: «Αυτό που ικανοποιεί τον ΠΑΟΚ, είναι η αθώωση. Οτιδήποτε άλλο, δε μας αφορά».

"Δεν υπάρχει Κλάτενμπεργκ για εμάς"

Για την άρση της εμπιστοσύνης στον Κλάτενμπεργκ: «Εξ’αρχής στηρίξαμε τον Κλάτενμπεργκ και στηρίζουμε μία επιλογή ξένου αρχιδιαιτητή. Ακόμα κι αν υπάρχουν αξιόλογοι, καλοί και έντιμοι διαιτητές στην Ελλάδα, είναι τόσο τοξικό το περιβάλλον που είναι αδύνατον να σφυρίξουν ακριβοδίκαια. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να είμαστε υπέρ ενός ξένου αρχιδιαιτητή και ξένων διαιτητών βεβαίως, ακριβώς επειδή οι ξένοι, δεν κουβαλούν αυτήν την τοξικότητα.

Όταν είδαμε στον αγώνα της Κυριακής, πως σφύριζε ο διαιτητής, κάποιος του χορήγησε με ένεση την τοξικότητα. Ο μόνος που μπορεί να ευθύνεται είναι ο Κλάτενμπεργκ. Ένας ξένος διαιτητής, μπορεί να κάνει λάθη, όπως έχουμε δει τα δύο προηγούμενα χρόνια. Είναι άλλο όμως ένα-δύο λάθη, άλλο αυτό που είδαμε την Κυριακή.

Για εμάς δεν υπάρχει Κλάτενμπεργκ! Οι κρίσεις που έκανε για τις φάσεις κάθε Κυριακής, με την πάροδο του χρόνου, άρχισε να μας προβληματίζει και ολοένα και αυξανόταν αυτό. Ο Κλάτενμπεργκ, ήρθε στην Ελλάδα ως αρχιδιαιτητής, για να βελτιώσει την εικόνα της διαιτησίας. Η επιλογή του να σχολιάζει κάθε Τρίτη, ορισμένες φάσεις, με μία λογική τηλεσεμιναρίου για τους διαιτητές, το αποφάσισε από μόνος του και το έκανε συμπληρωματικά. Δεν ήρθε στην Ελλάδα, για να γίνει ο Ευρωπαίος Κάκος ή Βαρούχας. Ο ρόλος του περιορίζεται στους αγώνες κάθε αγωνιστικής. Αυτό το κάνει με δική του πρωτοβουλία.

Του στείλαμε μια επιστολή ευγενικά διατυπωμένη αλλά με αυστηρό περιεχόμενο. Του λέγαμε ότι καταλαβαίνουμε που το πας και βλέπουμε τι κάνεις. Οι κρίσεις που έκαναν κάθε Τρίτη, δε νομίζω ότι ήταν σοβαρός λόγος για ανακοίνωση ή άρση εμπιστοσύνης. Όταν είδαμε ότι ο ρόλος του επηρεάζει τους αγώνες, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να ανακοινώσουμε την άρση εμπιστοσύνης».

Για το αν η αναφορά μιας «νέας παράγκας» στην ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, είναι αποδοχή πισωγυρίσματος, μετά από όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια: «Όχι δεν είναι πισωγύρισμα. Ο ΠΑΟΚ δογματικά υποστηρίζει VAR, ξένους διαιτητές, ξένο αρχιδιαιτητή. Συνεχίζουμε να τα στηρίζουμε αυτά. Ο Κλάτενμπεργκ είναι πρόσωπο. Αν έρθει ένας άλλος του χρόνου, ενδεχομένως και πιο νωρίς, ξένος, με τον οποίο δούμε να βελτιώνεται πραγματικά η εικόνα, γιατί για να είμαστε σωστοί, με τον Κλάτενμπεργκ, γενικώς, όπως και πέρσι, δεν είδαμε τα μεγάλα εγκλήματα, μέχρι τον αγώνα της Κυριακής. Λάθη βλέπαμε, αλλά δε βλέπαμε μια ομάδα να την πηγαίνουν «καροτσάκι», με Σαρρή, Γκιρτζίκη και τους Έλληνες αρχιδιαιτητές. Το πράγμα, είχε βελτιωθεί κάπως, μέχρι τον αγώνα της Κυριακής. Ο Κλάτενμπεργκ, μας απέδειξε ότι δε μπορεί να το υποστηρίξει αυτό. Αντί να εξευρωπαΐσει την ελληνική διαιτησία, στην πράξη, ελληνοποιείται ο ίδιος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags