Facebook Pixel ΑΕΚ - Λιβάι Γκαρσία: Σούπερ Μπατίστα για τον παικταρά της ΑΕΚ: "Μόνο ο Τσιάρτας το έκανε αυτό - Τραυματίζεται γιατί..."!
| 2020-12-19 17:35:00

Σούπερ Μπατίστα για τον παικταρά της ΑΕΚ: "Μόνο ο Τσιάρτας το έκανε αυτό - Τραυματίζεται γιατί..."!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Σούπερ Μπατίστα για τον παικταρά της ΑΕΚ: "Μόνο ο Τσιάρτας το έκανε αυτό - Τραυματίζεται γιατί..."!

ΑΕΚ - Λιβάι Γκαρσία: Ο Αντρέ Σιμόες ήταν ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με την παθιασμένη εμφάνιση και το γκολ που πέτυχε έβαλε τη σφραγίδα του στο παιχνίδι διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Ο Πορτογάλος όμως δεν θα είχε χριστεί σκόρερ αν δεν υπήρχε η ασίστ από τη θαυμάσια εκτέλεση κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος φανέρωσε στα τελευταία δύο παιχνίδια, ότι είναι σπεσιαλίστας του είδους.

Θυμίζει Τσιάρτα

«Δεν έχει μόνο στημένα. Έχει πολύ καλά προσόντα. Και φυσικά και τεχνικά. Έχει δρασκελισμό και έκρηξη», διευκρινίζει στο Sportdog ο παλαίμαχος επιθετικός της ΑΕΚ, Ντανιέλ Μπατίστα, ο οποίος δεν εκτελούσε κόρνερ, αλλά ήταν μέσα στην περιοχή και περίμενε να μετουσιώσει σε γκολ τα γεμίσματα του Σαβέφσκι, του Κασάπη ή του Κοπιτσή.

Ο τελευταίος μιλώντας στο Sportdog παρατηρεί κοινά στοιχεία με τον Βασίλη Τσιάρτα. «Το γκολ με τον Απόλλωνα ήταν καταπληκτικό. Ήταν πολύ ωραίο χτύπημα. Παρόμοιες εκτελέσεις με το αριστερό πόδι είχε ο Τσιάρτας. Δείχνει ότι έχει παίξει πολλά στοιχεία. Έχει προσωπικότητα και όσα χρειάζεται η θέση. Πρέπει να τον δούμε να παίζει περισσότερα παιχνίδια για να τον κρίνουμε με ασφάλεια», υπογραμμίζει ο Χάρης Κοπιτσής.

Ο τραυματισμός του 23χρονο εξτρέμ στο Περιστέρι, στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, στις αρχές Οκτωβρίου, τον πήγε πολύ πίσω. Το πρόβλημα φανέρωσε μία ευαισθησία που έχει σε μυικούς τραυματισμούς. Tο ιστορικό του ποδοσφαιριστή δείχνει, ότι στο Ισραήλ αντιμετώπισε ανάλογα προβλήματα, τα οποία στέρησαν για αρκετό καιρό τις υπηρεσίες του από τις ομάδες που έπαιξε.

Πως μπορεί να διαχειριστεί ένας προπονητής έναν παίκτη με ευαισθησία στους τραυματισμούς; «Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Σε αυτή τη διαδικασία μπαίνουν εκτός από τον προπονητή, ιατροί, φυσικοθεραπευτές και γυμναστές. Πρέπει να δεις πώς ξεκίνησε προετοιμασία. Να μελετήσεις το ιατρικό ιστορικό. Το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο. Υπάρχουν πολλά μυστικά που κρύβονται πίσω από έναν ποδοσφαιριστή που τραυματίζεται εύκολα. Για παράδειγμα αν υπάρχει δυσαναλογία στα άκρα ή κάποιο θέμα στη μέση. Αυτά προκύπτουν από εξετάσεις και φυσικά μετρούν πολύ», απαντά ο Ντανιέλ Μπατίστα, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους προπονητές στην ατομική εξέλιξη ποδοσφαιριστών.

Η ατομική βελτίωση με ειδικό προπονητή

Ο αγαπημένος «Ντανιέλο» της κιτρινόμαυρης εξέδρα επισημαίνει στο Sportdog, ότι η ατομική βελτίωση ποδοσφαιριστών γίνεται και σε επαγγελματικό επίπεδο, όχι μόνο σε μικρότερες ηλικίες. Έθιξε μάλιστα το γεγονός, ότι στην Ελλάδα οι ομάδες έχουν αμελήσει αυτό το κομμάτι σε σχέση με το εξωτερικό που οι επαγγελματίες κάνουν πολύ ατομική προπόνηση με ειδικούς.

«Υπάρχουν δύο σκέλη αυτών των προπονήσεων. Το ένα είναι βελτίωση τεχνικής και το άλλο της φυσικής κατάστασης. Πρέπει να γίνονται όμως ταυτοχρόνως. Γιατί το θέμα είναι πως είσαι με τη μπάλα στα πόδια. Όσο καλύτερος είσαι με τη μπάλα τόσο καλύτερος παίκτης είσαι. Οι ομάδες δεν δουλεύουν σε αυτό. Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και πρέπει να απασχολούνται περισσότερες ώρες στο αθλητικό κέντρο για να γίνονται καλύτεροι», παρατηρεί ο Ντανιέλ Μπατίστα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον ΠΑΟ! Γλιτώνει το μεγάλο κάζο - Μένουν "παγωτό" Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags