Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: ΠΑΟΚ με ψυχή, ΠΑΟ με... γκρίνια! - Πήρε το ντέρμπι ο Δικέφαλος (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-12-20 21:29:00

ΠΑΟΚ με ψυχή, ΠΑΟ με... γκρίνια! - Πήρε το ντέρμπι ο Δικέφαλος - Χαμός με Βιγιαφάνιες (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
ΠΑΟΚ με ψυχή, ΠΑΟ με... γκρίνια! - Πήρε το ντέρμπι ο Δικέφαλος - Χαμός με Βιγιαφάνιες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του την ήττα από τον Άρη και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-1 του Παναθηναϊκού.

Ο Δικέφαλος ήταν συνολικά καλύτερος στο ντέρμπι και πήρε δίκαια το τρίποντο, αν και οι Πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κάρολ Σφιντέρσκι, που άνοιξε το σκορ στο 11' και έδωσε την ασίστ στον Ίνγκασον για το τελικό 2-1 στο 65', ενώ ο Παναθηναϊκός είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα σε 1-1 με τον Αϊτόρ στο 16'.

Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Αουγκούστο στο 77', ενώ ο Χατζηγιοβάνης έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει για τον Παναθηναϊκό στο 88'.

Οι Πράσινοι έχουν ένα ακόμα λόγο προβληματισμού πέραν της ήττας, αφού για ακόμα ένα ντέρμπι, μετά από αυτό με τον Ολυμπιακό, υπήρξε γκρίνια. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής αυτή τη φορά, αφού αντέδρασε έντονα και τα... έσπασε στον πάγκο μετά την αλλαγή του από τον Λάζλο Μπόλονι.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει στην 3η θέση με 27 βαθμούς, 5 πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι 5ος με 18 πόντους.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Πασχαλάκης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη και Γιαννούλη στην άμυνα απο δεξιά προς αριστερά. Οι Αουγκούστο και Ελ Καντουρί έπαιξαν στα χαφ, ενώ η τριάδα των Μουργκ, Τζόλη και Ζίβκοβιτς πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Σφιντέρσκι.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) αγωνίστηκε και ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι. Τερματοφύλακας ήταν ο Ξενόπουλος, αφού ο Διούδης έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων λίγο πριν τη σέντρα. Πούγγουρας και Σένκεφελντ αποτέλεσαν το δίδυμο των στόπερ, με τον Σάντσες δεξί μπακ και τον Χουάνκαρ αριστερό. Ο Βέλεθ πήρε τη θέση του τραυματία Κουρμπέλη και έπαιξε στα χαφ δίπλα στον Μαουρίσιο, με τους Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ και Χατζηγιοβάνη να κινούνται πίσω από τον Μακέντα.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε "εκρηκτικό" ξεκίνημα με δύο γκολ στα πρώτα λεπτά. Στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Σφιντέρσκι. Στο 11' ο Μουργκ έκανε τη σέντρα, ο Τζόλης πήρε μια κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα πλάγια, εκεί όπου ο Γιαννούλης την πρόλαβε προτού βγει άουτ. Ο Έλληνας μπακ γύρισε και έβγαλε τη σέντρα, ο Ξενόπουλος δεν υπολόγισε σωστά και άφησε την μπάλα να περάσει στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Σφιντέρσκι σκόραρε με κεφαλιά προ κενής εστίας. Το γκολ ελέγχθηκε και επικυρώθηκε από το VAR, σε μια οριακή φάση που εξετάστηκε για πιθανό οφσάιντ του Γιαννούλη μετά την κεφαλιά του Τζόλη.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, με τους Πράσινους να βρίσκουν δίχτυα και αυτοί στην πρώτη καλή τους στιγμή. Από γέμισμα του Σάντσες στο 16', ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά και έβγαλε τον Αϊτόρ τετ α τετ με τον Πασχαλάκη. Ο Ισπανός πλάσαρε με το δεξί και νίκησε τον Έλληνα γκολκίπερ για το 1-1!

Λίγο έλειψε ο ΠΑΟΚ να πάρει ξανά το προβάδισμα στο 19', αλλά ο Ξενόπουλος νίκησε τον Σφιντέρσκι σε σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από φάση διαρκείας. Μετά από ένα "άγονο" διάστημα χωρίς ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός απείλησε με απευθείας φάουλ  του Μακέντα από πλεονεκτική θέση, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους άνηκαν στον ΠΑΟΚ. Στο 43' ο Σφιντέρσκι έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ξενόπουλο από κοντά στέλνοντας την μπάλα πάνω του με κοντινή προβολή έπειτα από ωραία κάθετη πάσα του Τζόλη στην πλάτη της άμυνας. Στο 44' ένα μακρινό σουτ του Αουγκούστο έφυγε άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και απείλησε σε δύο περιτπώσεις στα πρώτα λεπτά. Στο 48' ο Βιγιαφάνιες σούταρε από διαγώνια θέση στη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Πασχαλάκη, ενώ στο 52' ο Σένκεφελντ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με εντυπωσιακό γυριστό σουτ. Η "απάντηση" του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 56', όταν ο Ίνγκασον πήρε κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μουργκ και ο Ξενόπουλος έδιωξε με υπερένταση. Στο 63' ο Ζίβκοβιτς επιχείρησε σουτ στην κίνηση εντός περιοχής μετά από έξυπνη εκτέλεση πλαγίου του Βιεϊρίνια και έστειλε την μπάλα άουτ.

Αυτό που δεν κατάφερε στο 56' ο Ίνγκασον, το πέτυχε τελικά στο 65'. Από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ, ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Ισλανδός στόπερ νίκησε τον Σάντσες στον αέρα και με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα με 2-1 στον ΠΑΟΚ!

Παρά τις αλλαγές του Παναθηναϊκού (Ιωαννίδης και Καρλίτος αντί Μακέντα και Βιγιαφάνιες στο 71'), οι Πράσινοι αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη, καθώς δεν είχαν τη φαντασία στο παιχνίδι τους ή τους απαραίτητους συνδυασμούς για να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, ο Δικέφαλος ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, με τον Αουγκούστο να "σημαδεύει" το δοκάρι στο 77'.

Οι μοναδικές ευκαιρίες του Παναθηναϊκού για την ισοφάριση ήρθαν στην ίδια φάση. Στο 88' ο Καρλίτος εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε δύσκολη επέμβαση. Στην επαναφορά ο Χατζηγιοβάνης είχε όλο το τέρμα στο... έλεός του, με τον Πασχαλάκη πεσμένο, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ με αριστερό σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Ακόμα και πάσα θα μπορούσε να κάνει ο Έλληνας εξτρέμ, καθώς δύο συμπαίκτες του περίμεναν στη μικρή περιοχή!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (83’ Κρέσπο), Ινγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Αουγκούστο (89’ Εσίτι), Ελ Καντουρί, Μουργκ (72’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (89’ Περέιρα), Σφιντέρσκι (83’ Τσόλακ).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Ξενόπουλος, Σάντσες (89’ Μπουζούκης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας (82’ Αλεξανδρόπουλος), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (72’ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης, Αϊτόρ (82’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (72’ Ιωαννίδης).

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags