Facebook Pixel Αλέξης Κούγιας: "Γι’ αυτό με εξόργισε ο Μαρτίνς - Έτσι τον παίρνει ο Μαρινάκης"
| 2020-12-23 11:59:00

Νέες βόμβες Κούγια: "Γι’ αυτό με τρέλανε ο Μαρτίνς - Ήθελα να μας... - Έτσι τον παίρνει ο Μαρινάκης"

του Γιώργου Κτενά
Νέες βόμβες Κούγια: "Γι’ αυτό με τρέλανε ο Μαρτίνς - Ήθελα να μας... - Έτσι τον παίρνει ο Μαρινάκης"

Αλέξης Κούγιας: Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στο sportdog για την πρόσφατη ανακοίνωση εναντίον του Πέδρο Μαρτίνς που προκάλεσε αίσθηση, αλλά και για εκείνη εναντίον του Μιχάλη Γρηγορίου. Ακόμα, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Πινακά και το ενδιαφέρον που υπάρχει από τον Ολυμπιακό.

"Με έχει ενοχλήσει πολύ γιατί εμείς έχουμε υποστεί διωγμό από διαιτητές, κάτι που αποτελεί απόδειξη στοχοποίησης προς την ΑΕΛ και τα προηγούμενα χρόνια αλλά και φέτος. Κάθε χρόνο είμαστε οι πρωταθλητές στις κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να εξοντωνόμαστε αγωνιστικά και οικονομικά. Να πληρώνουμε περισσότερα από 50.000 ευρώ τον χρόνο ως πρόστιμο για τις κάρτες και από πάνω να μην επαρκεί το ρόστερ μας, αφού σε κρίσιμα παιχνίδια παίζουμε χωρίς του καλύτερους παίκτες γιατί είναι στοχοποιημένοι. Την τρέχουσα περίοδο εκτός από την εξάντληση της αυστηρότητας των διαιτητών στις κίτρινες κάρτες, οι οποίες είναι από διαμαρτυρία για ανύπαρκτα φάουλ εις βάρος τους, έχουμε και μια μεθόδευση η οποία αφορά τους κύριους ανταγωνιστές μας στην προσπάθεια της επιβίωσης της Σούπερ Λιγκ: Τη Λαμία και τον Παναιτωλικό όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία. Σε αντίθεση με εμάς που έχουμε 47 κίτρινες σε 12 ματς, η Λαμία έχει 14 και ο Παναιτωλικός 21. Με αποτέλεσμα εμείς να έχουμε ήδη 6 παίκτες που έχουν συμπληρώσει τον ανώτατο αριθμό κίτρινων καρτών και έχουν τιμωρηθεί με μια αγωνιστική και κατά σύμπτωση είναι οι καλύτεροι παίκτες μας. Ενώ όλοι οι άλλοι έχουν τους παίκτες του με μία η καμία κίτρινη κάρτα. Αποτέλεσμα αυτού του κυνηγητού ήταν να μην έχουμε αξιόπιστη 11άδα για το παιχνίδι με τη Λαμία που ήταν προσδιορισμένο για την Τετάρτη, και να αναγκαστούμε να αγωνιστούμε με τον Ολυμπιακό με μόλις δύο βασιούς και έμπειρους παίκτες: Τον Μπέρτο και τον Μιχαήλ. Και να έχουμε 20άδα με μέσο όρο τα 20 χρόνια, με παιδιά από την U19. Γεγονός που είχαμε ανακοινώσει πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog ο γνωστός ποινικολόγος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ήθελε να μας διασύρει ο Μαρτίνς"

"Μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού, που σε άλλα παιχνίδια όπως με τον Βόλο και τον Απόλλωνα έκανε αλλαγές στη βασική του 11άδα, με εμάς κατέβασε την 11άδα του Τσάμπιονς Λιγκ των τελευταίων αγωνιστικών. Με σκοπό να μας διασύρει. Δυστυχώς για αυτόν οι νεαροί παίκτες, που είναι παιδιά από όλη την Ελλάδα για να φτιάξω ελληνική βάση στη Λάρισα, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Κι αν ο Παπαπέτρου δεν έκανε τα στραβά μάτια στο καταφανές φάουλ που έγινε στον Πλατέλλα πριν από το τρίτο γκολ, θα ήμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος. Τη χειρότερη εντύπωση μου έκανε μετά το τρίτο γκολ που ο κύριος Τάτσης έβγαλε τους Μπέρτο και Πλατέλλα, αλλά ο προπονητής του Ολυμπιακού βλέποντας ότι έχουμε αποδυναμωθεί τελείως, φώναζε στους παίκτες του να πιέζουν ψηλά με σκοπό τον διασυρμό μας και ζητούσε να πετύχουν περισσότερα γκολ. Αυτή η συμπεριφορά είναι ακραία ασέβεια απέναντι στην ιστορική ομάδα μας και είχε υποχρέωση κάποιος να τον ενημερώσει ποια είναι η AΕΛ. Η ενέργεια αυτή μου έχει κάνει αρνητική εντύπωση και έχω δει ότι το ίδιο έχει κάνει στα τελευταία λεπτά με ισοδύναμες με την AΕΛ ομάδες, επιτυγχάνοντας στα τελευταία λεπτά εντυπωσιακές νίκες, αφού προηγουμένως οι παίκτες που έφερε και κοστίζουν πάνω από 50 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Ολυμπιακού, το μόνο που έχουν πετύχει είναι το διασυρμό ομάδων όπως η δική μου με 3 εκατ. ετήσιο μπάτζετ. Αν σκεφτούμε πόσα εκατ. ευρώ έχουν κοστίσει αυτοί οι παίκτες και τους ετήσιους μισθούς τους, κι επειδή τα λέω με το όνομά τους τα πράγματα, έκανα αυτή την ανακοίνωση αγανακτισμένος από αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε νεαρά ελληνόπουλα που αντιμετώπισαν αλλοδαπούς παίκτες που ο καθένας κοστίζει για την αγορά του όσο το ετήσιο ρόστερ της AΕΛ". 

"Θα τον δώσω στον Μαρινάκη αν..."

Το σενάριο που έχει φέρει ξανά κοντά τον Πινακά στον Ολυμπιακό;

"Δεν υπάρχει καμία πρόταση. Ο Πινακάς μαζί με τον Τζόλη του ΠΑΟΚ είναι όλο το μέλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη εθνικής στην επίθεση. Είναι σπάνιας ποιότητας παίκτης και κατά την άποψή μου αν δουλέψει κι αλλο και δεν πάρουν τα μυαλά του αέρα, θα παίξει σε πολύ μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Η πρόθεσή μου είναι να πουληθεί στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα. Ήδη υπάρχουν βολιδοσκοπήσεις από μάνατζερ του εξωτερικού και παρακολουθούν ομάδες από το εξωτερικό. Όταν ο Μαυροπάνος έχει πωληθεί 2,5 εκατ. στην Άρσεναλ, που είναι σέντερ μπακ, καταλαβαίνει κανείς ότι εφόσον ενδιαφερθεί αντίστοιχη ομάδα από Αγγλία ή Γερμανία, πόσο θα πουληθεί Πινακάς. Bεβαίως είναι γνωστές οι προσωπικές σχέσεις που έχω με τον κύριο Μαρινάκη και εφόσον το επιθυμεί και ο παίκτης και ο Ολυμπιακός αξιολογήσει σωστά τον παίκτη, θα ήταν χαρά μου να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό. Όμως μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε τονίζω ότι κανείς από το περιβάλλον του Ολυμπιακού δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για Πινακά".

Από κάποια άλλη ελληνική ομάδα;

"Δεν έχω καμία διάθεση να βάλω σε πλειστηριασμό ένα παιδί 18,5 ετών και επιθυμία μου είναι να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην AΕΛ για να ωριμάσει. Και να μπορέσει να σηκώσει το βάρος της φανέλας μιας μεγάλης ομάδας όταν κάνει τη μεταγραφή". 

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τις σαφείς αιχμές που αφήνετε για τον κύριο Γρηγορίου, πρώην προπονητή της ΑΕΛ και νυν της Λαμίας, με αφορμή το αναβληθέν μεταξύ σας παιχνίδι.  

"Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για τον κύριο Γρηγορίου ούτε γιατί λύθηκε η συνεργασία μας και ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες. Απλώς να θυμίσω ότι πέρσι μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη Λαμία στη Λάρισα και με νίκη θα ανεβαίναμε για πρώτη φορά από το 1985-86 στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και ο κύριος Γρηγορίου έβγαλε τον καλύτερο παίκτη τον οποίο φέτος χρησιμοποιούσε σε εντελώς λανθασμένη θέση, και να υπενθυμίσω την 11άδα του Γρηγορίου στην Καλαμάτα που τελικά χάσαμε 3-0. Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ ότι μετά την AΕΛ ο κύριος Γρηγορίου θα έλεγε ότι αποτελεί πρόκληση στην καριέρα του να γίνει προπονητής της Λαμίας. Και δεν θέλω να πω τι έλεγε για τη συγκεκριμένη ΠΑΕ σε εμένα και τους συνεργάτες μου πριν από λίγο καιρό. Τόσο για τον ιδιοκτήτη της Λαμίας όσο και για το ποδοσφαιρικό περιβάλλον και τους συμμάχους της. Γειράσκω αεί διδασκόμενος με την περίπτωση του Γρηγορίου". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε ΤΩΡΑ: Αποχωρεί ξαφνικά από τον Ολυμπιακό κορυφαίο όνομα - Σοκαρισμένος ο Μαρτίνς

 



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags