Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Καλύτερο ρόστερ ο ΠΑΟΚ από Ολυμπιακό - Αυτή είναι η… αρρώστια Σαββίδη - Δεν έπαιρνα λεφτά"
| 2020-12-23 20:38:00

"Καλύτερο ρόστερ ο ΠΑΟΚ από Ολυμπιακό - Αυτή είναι η… αρρώστια Σαββίδη - Δεν έπαιρνα λεφτά"

Sportdog Team
"Καλύτερο ρόστερ ο ΠΑΟΚ από Ολυμπιακό - Αυτή είναι η… αρρώστια Σαββίδη - Δεν έπαιρνα λεφτά"

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: O Άγγελος Αναστασιάδης, μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα και την παρουσία του ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο, ενώ τόνισε πως είναι πάντα στην διάθεση του Δικεφάλου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη πριν 15 ημέρες, αλλά και στο μεγάλο... παράπονό του ιδιοκτήτη της ομάδας, που δεν είναι άλλο από την παρουσία της ομάδας στο Champions League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το 2020 ως χρονιά: «Και ποδοσφαιρικά να μην γυρίσει γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο χαμηλό σημείο στην Ευρώπη, χάλι μαύρο δηλαδή. Και από πλευράς ζωής ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Ελπίζω και πιστεύω από ότι από τον νέο χρόνο θα σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία, αν και είναι λίγο δύσκολο να το προβλέψει και να το ευχηθεί κανείς, με όσα συμβαίνουν. Πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση, έχω χάσει πολλούς ανθρώπους και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς να πας καν για να ανάψεις ένα κερί. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα ειδικά αν είναι φίλοι ή συγγενείς. Δεν μπορείς να κάνεις ούτε μια αγκαλιά».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι τώρα: «Νομίζω ότι μόνο χειρότερα έχουμε δει, όχι καλύτερα. Από την άποψη ότι οι ομάδες είναι δικαιολογημένες για μένα γιατί δεν μπόρεσαν να κάνουν προγραμματισμό. Δεν ήξεραν πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα, ήταν όλα στον αέρα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Εμείς επειδή έχουμε εδώ στην Ελλάδα μια πρόχειρη κατάσταση, εμάς μας χτύπησε λίγο παραπάνω. Είδατε ότι οι ομάδες μας δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να παρακαλάμε τον Ολυμπιακό να κάνει καμιά νίκη για να μην χάσουμε και αυτή την θέση που έχουμε. Και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να συνεχίσει στην Ευρώπη και η ΑΕΚ, αλλά και ο Άρης που αποκλείστηκε από ομάδα που ήταν πολύ κατώτερη από αυτόν».

Για τον αρχή της σεζόν του ΠΑΟΚ, τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ και τον Αμπέλ Φερέιρα: «Άσχετα αν φταις ή δεν φταις και αποκλείεσαι από τους ομίλους, φεύγεις. Ο ΠΑΟΚ πέρασε δυο πιο καλές ομάδες και πιο ποιοτικές. Στο τελευταίο σκαλοπάτι, εκεί που όλοι πιστέψαμε ότι ήρθε η ώρα, δεν τα κατάφερε. Ο κόσμος στεναχωρήθηκε γιατί όλοι περίμεναν την πρόκριση, γιατί θα μπορούσε να πάρει ακόμα και από το πρώτο ματς την πρόκριση. Αλλά και ακόμα και στην Τούμπα, η ήττα με 2-1 δεν ήταν κάτι κακό, μπορούσε να το γυρίσει. Αυτοί οι αποκλεισμοί στοιχίζουν στην ομάδα και φάνηκε στην συνέχεια με την αποχώρηση του προπονητή. Για μένα είναι καλός προπονητής ο Φερέιρα και το έχω ξαναπεί, έκανε πολύ καλή δουλειά. Το ότι χάθηκε το πέναλτι στην Κρασνοντάρ ή για το αυτογκόλ δεν φταίει ο προπονητής. Ο προπονητής την έκανε καλά την δουλειά. Δεν γνωρίζουμε τι θα γινόταν αν έβγαζε τον Πέλκα στο 70’ ή στο 75’, γνωρίζει σίγουρα καλύτερα ο προπονητής που τους βλέπει όλους τους παίκτες κάθε μέρα στην προπόνηση. Έχω την άποψη μου για τον Φερέιρα, αλλά θα την πω στην παρέα και οφ δε ρέκορντ. Ο Φερέιρα έκανε μια ομάδα που έφτιαχνε φάσεις, αυτό το πέτυχε.

Όταν γίνεται ένας αποκλεισμός έχει τα… παρατράγουδα του. Αρχίζουν τα ΜΜΕ, ο κόσμος, υπάρχουν μουρμούρες, μιλάει ο ένας και ο άλλος. Όλα αυτά περνάνε στα αποδυτήρια. Όταν αρχίσει να αμφισβητείται ο προπονητής περνάει στην ομάδα και έρχονται τα αρνητικά αποτελέσματα. Εκεί πρέπει να είσαι στιβαρός και να παίρνεις αποφάσεις. Όταν αποκλείσαμε την Άρσεναλ, ακούω το όνομα του προπονητή από τα μεγάφωνα και σκέφτηκα όταν ότι θα τον διώξουν, αλλά εκείνη την μέρα τον ανανεώσαν για πέντε χρόνια, εμένα με έδιωξαν μετά από δυο μήνες! Δεν ήταν θέμα διοίκησης, θα ήταν θέμα κουλτούρας εκείνο στην Άρσεναλ, θέμα φιλοσοφίας.

Δεν αφήνει καμία ομάδα σοβαρή τέτοια θέματα να σέρνονται. Αν μετά τον αποκλεισμό, έκανε μια ανανέωση για παράδειγμα τον Φερέιρα, δεν θα έλεγε κανείς τίποτα. Είναι λογικό να υπάρξει γκρίνια μετά από αποκλεισμό, αλλά θα έπρεπε να παρθούν από νωρίς αποφάσεις».

Για τον Γκαρσία ως προπονητή: «Αυτό θα το κρίνει ο Πάμπλο αν γίνεται να παίξουν πέντε πιτσιρικάδες στην ενδεκάδα. Δεν μπορώ να πω γιατί δεν ξέρω τι γίνεται. Εγώ να ευχηθώ να πάνε όλα καλά και να γίνει ο Γκαρσία ο… Βενγκέρ του ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να εύχομαι. Ο κόσμος σε αγαπάει όταν έχεις αποτελέσματα, όταν δεν έχεις δεν σε αγαπάνε. Εγώ άρχισα να το σκέφτομαι όταν άρχισαν να με χειροκροτάνε. Το ίδιο συμβαίνει και με τους παίκτες. Τώρα για παράδειγμα ο Τζόλης πετάει στα σύννεφα, αν δεν πάει καλά σε 3-4 ματς θα φάει τα μπινελίκια του, ακόμα και χωρίς κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει γενικότερα οι νέοι παίκτες να έχουν κατεβασμένα τα κεφάλια και να δουλεύουν. Δεν θα πρέπει να έχουμε απαιτήσεις από τους νεαρούς, αλλά αν μπει μέσα και δείξει ότι μπορεί, μετά οι απαιτήσεις αυξάνονται».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Μπορεί να κοντράρει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό, φυσικά και μπορεί. Ο ΠΑΟΚ το υλικό που έχει δεν το έχει ο Ολυμπιακός, η διαφορά είναι μόνο στον τερματοφύλακα, που ο Σα είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο υλικό από τον Ολυμπιακό, δεν στέκομαι στον σέντερ φορ, το θέμα του σκοραρίσματος είναι όλης της ομάδας όχι μόνο του φορ. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μια θέση, είναι πολλές θέσεις είναι ανάλογα τι εντολές θα δώσεις και πως θα λειτουργήσει η ομάδα. Λειτουργούσα βάσει με τα δικά μου τα σκεπτικά και ποτέ δεν έκρινα κανέναν άλλον για τις επιλογές του. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει το υλικό εκείνο που μπορεί να ανταπεξέλθει αρκεί να μην… τρώει τα ρούχα του. Οι ελληνικές ομάδες έχουν τα δικά τους τα προβλήματα, αν λείψουν αυτά όλα γίνονται».

Για την ενίσχυση τον Γενάρη: «Αν ζητάει τρεις παίκτες, ας πάει να το συζητήσει με τον πρόεδρο. Δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω. Ας πάει να συζητήσει με τον πρόεδρο και θέλει ο πρόεδρος να τα βγάλει δημόσια, να τα βγάλει. Αν το αποφάσισαν, ας το πουν δημόσια. Όταν ήμουν προπονητής στον ΠΑΟΚ, ήμουν χωρίς να πληρώνομαι. Όταν ήμουν προπονητής δεν έπαιρνα λεφτά, μου χρωστούσαν 600.000 ευρώ τα χάρισα και είπα δεν τα θέλω. Και οι παίκτες μου τότε έπαιζαν με ένα χρόνο απλήρωτοι».

Για το αν τα λεφτά που έχει βάλει ο Σαββίδης είναι λίγα για τους τίτλους των τελευταίων ετών: «Για τα ελληνικά δεδομένα είναι λίγα όσα πήρε βάσει των χρημάτων που έχει βάλει. Αλλά αν είναι λίγα ή πολλά το γνωρίζει ο ίδιος. Εγώ επειδή τον γνωρίζω, πιστεύω ότι δεν είναι ικανοποιημένος. Η μεγάλη του αρρώστια του είναι να παίξει ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό συζητούσαμε, αυτό συζητάμε και το περίμενε πολύ όπως όλος ο κόσμος. Όχι μόνο να παίξει εκεί, αλλά να διακριθεί στην διοργάνωση. Είμαστε ικανοποιημένο ότι πήραμε νταμπλ, πρωτάθλημα, Κύπελλα, από εκεί και πέρα όμως βάσει των χρημάτων που έχουν μπει και να μην έχει τις διαιτησίες της φρίκης του παρελθόντος. Είναι πολλά πράγματα που έχει κάνει ο Σαββίδης και αυτό που ξέρω είναι ότι έχει μεγάλο καημό να παίξει ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το γεγονός ότι βρίσκεται ο Σαββίδης όλο αυτό το διάστημα στο Ροστόφ: «Και εσύ δεν έχεις το παιδί σου κοντά να κάνεις Χριστούγεννα. Έχει και τα καλά του ότι είναι εκεί, να ηρεμήσει λίγο. Μην νομίζετε ότι είναι εύκολο να έχεις τόσες επιχειρήσεις. Μέσα στην πανδημία θα μπορεί να δει το σκυλί του, το άλογο του, τους ανθρώπους του. Επειδή τον ΠΑΟΚ τον θεωρεί σπίτι του, θέλει να είναι εδώ, αλλά αυτή την στιγμή δεν γίνεται».

Για το πότε μίλησαν τελευταία φορά: «Πριν καμιά 15 μέρες μιλήσαμε, εγώ παρακαλάω να είναι καλά. Αυτό του είπα, ότι θέλω να είναι καλά γιατί αν καμιά μέρα τρελαθεί και πει «άντε γεια σας» είμαστε δύσκολα. Καλά κάνει και του λέω να προσέχει την υγεία του, τι να του πω; Παρακαλάμε να είναι καλά και αυτός και η οικογένεια του. Του εύχομαι να περάσει τα καλύτερα Χριστούγεννα».

Για την Νέα Τούμπα: «Οτιδήποτε γίνεται και είναι για το καλό της ομάδας, είναι σκαλοπάτι. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει το νέο γήπεδο. Πιστεύω ότι βασικό η Νέα Τούμπα, αλλά πρώτα η ομάδα πρέπει να το βάλει στόχο. Ο πρόεδρος το έχει βάλει στόχο, αλλά και οι γύρω – γύρω στην ΠΑΕ να τον βάλουν και αυτοί στόχο, δεν μπορεί μόνο ο Σαββίδης να το κάνει πράξη. Πρέπει να το πιστέψουν όλοι και να κάνουν τα πάντα. Όταν δεν γίνει αυτό, όποιος βγαίνει και το κάνει πράξη, αυτομάτως έχει παραπάνω πιθανότητες να το κάνει ξανά. Αν με 160 εκατομμύρια δεν μπαίνεις ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να βάλεις 20 ή 30 εκατομμύρια, ενώ ο άλλος δεν βάζει και κάνει και απόσβεση. Αν δεν πάρεις το πρωτάθλημα, δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια δώσε και δώσε, να μην ζητάμε μεταγραφές. Ο κόσμος μπορεί να ζητάει αλλά πρέπει να βλέπουμε και πως τα ζητάμε. Το να βάλει είναι επένδυση, ποιος επενδύει αυτή την στιγμή. Το χρηματιστήριο έπεσε 30% χθες. Πρέπει να βλέπουν όλοι την πραγματικότητα και για αυτό είπα αν τον ρωτήσανε αν μπορούμε ή όχι για να φέρουν 3-4 παίκτες. Είναι ορισμένα πράγματα που είναι πολύ λεπτά, αλλιώς πώς να βγεις να πεις για μεταγραφές».

Για τον πρώτο γύρο στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ θα παλέψουν για τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός έχει καλό προπονητή, ήρθε και τα συμμάζεψε τα πράγματα, έχει αρχή και τέλος η ομάδα, με τον άλλον δεν υπήρχε… τίποτα. Παρά τις απουσίες που είχε με τον ΠΑΟΚ παρουσίασε μια ομάδα που ζητούσε πράγματα. Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει όμως στον πρωταθλητισμό, είναι μακριά και το αφήνει ερωτηματικό λόγω προπονητή.

Η ΑΕΚ δεν ξέρω ποιον θα πάρει προπονητή και βλέπω να είναι μια από τα ίδια. Είναι θέμα υλικού, όχι προπονητή. Ο Ολυμπιακός έχει τον ίδιο προπονητή και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Ο Μαρτίνς είναι αποδεκτός από όλους, βέβαια δεν χάσανε πολλούς βαθμούς και μέσα σε αυτά τα σερί παιχνίδια όλες οι ομάδες έχουν απώλειες. Δεν ξέρω ποια παιχνίδια θα γίνουν ανάμεσα σε Ευρώπη και ντέρμπι στο πρωτάθλημα, αν θα τον βρει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό κουρασμένο πρέπει να πάρει το αβαντάζ, αλλά αυτό ισχύει και για Άρη, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Δεν έχει αβαντάζ ο ΠΑΟΚ γιατί τώρα θα ξεκουραστούν και δεν έχει ματς ενδιάμεσα, αν τον βρει μετά από ματς Ευρώπης ίσως εκεί να βρεθεί μια ευκαιρία να πας πιο κοντά. Αλλά στα μεταξύ τους παιχνίδια θα κριθεί, γενικά στα ντέρμπι. Βλέπεις ότι η ΑΕΚ ήταν… πεθαμένη αλλά έκοψε βαθμούς από τον Ολυμπιακό.

Ο Άρης έχει τον Μάντζιο που ξέρει την ομάδα, γνωρίζει τι συμβαίνει γιατί έχει περάσει και ως παίκτης. Έχει εμπειρία, έχει τις εμπειρίες από ομάδες πιο χαμηλού βεληνεκούς αλλά έκανε πρωταθλητισμό εκεί για να σωθεί. Βρήκε μια χημεία στο γήπεδο, πολύ καλός από το κέντρο και μπροστά. Με εξέπληξε ο Γάλλος ο τερματοφύλακας του που είναι πολύ καλός και είναι θετικό ότι μπήκε ο Άρης στην τετράδα που διεκδικεί τίτλο».

Πηγή: Focus 103,6 FM

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags