Facebook Pixel Αμρ Ουάρντα: Ξέσπασμα Μαντζουράκη για Ουάρντα: "Φταίει κι αυτός! Έτσι τον έφτιαχνα εγώ - Παίζει Ολυμπιακό"!
| 2020-12-25 15:45:00

Ξέσπασμα Μαντζουράκη για Ουάρντα: "Φταίει κι αυτός! Έτσι τον έφτιαχνα εγώ - Παίζει Ολυμπιακό"!

του Γιώργου Κτενά
Ξέσπασμα Μαντζουράκη για Ουάρντα: "Φταίει κι αυτός! Έτσι τον έφτιαχνα εγώ - Παίζει Ολυμπιακό"!

Αμρ Ουάρντα: Με τον Γιάννη Μαντζουράκη επικοινώνησε το sportdog για ποδοσφαιροκουβέντα γύρω από τον Αιγύπτιο άσο, που βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο μετά από τις πολύ καλές εμφανίσεις του.

Ποιο είναι το πρόβλημα και δεν μπορεί να παίξει σε μεγάλη ομάδα; Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν τον έχει εκμεταλλευτεί τόσα χρόνια; Πώς είχε καταφέρει να τον αναδείξει μέσα στο γήπεδο ο "Ρουμάνος", την εποχή της συνύπαρξης στον Παναιτωλικό; Όλες οι απαντήσεις στη συνέντευξη στο sportdog.

"Φταίει και ο Ουάρντα - Πρέπει να ωριμάσει - Αυτό χρειάζεται να κάνει"

"Το λάθος δεν μπορεί να είναι μόνο στις ομάδες, κάπου πρέπει να είναι και δικό του. Πρέπει να ωριμάσει, έχει προσόντα για μεγάλη ομάδα. Αλλά είναι θέμα και δικό του, να κάνει αυτοκριτική, τι είναι αυτό που ενοχλεί τους απέναντι και να το βελτιώσει αυτό που κάνει λάθος", ανέφερε αρχικά ο πεπειραμένος προπονητής στο sportdog.

Η δική σας εμπειρία από εκείνον ποια είναι; Ας μην ξεχνάμε ότι τον καθιερώσατε ως παίκτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  

"Εμένα δεν μπορώ να πω ότι με είχε ενοχλήσει κάτι. Τότε ήταν στην αρχή βέβαια και εμείς ξέραμε και αυτός ήξερε ότι θα έπρεπε να γίνει προσπάθεια προσαρμογής. Και όλοι είχαμε υπομονή. Αυτό είναι σημαντικό στοιχείο. Και το σωματείο και εγώ προσωπικά αναγνώρισα τα προσόντα του. Υπήρχαν κάποια προβλήματα όταν πήγα εκεί, η προσαρμογή του ήταν δύσκολη, το πρωτάθλημα από το οποίο είχε έρθει ήταν ερασιτεχνικό ως ημι-επαγγελματικό. Έπρεπε να ενταχθεί σε ορισμένα στοιχεία, έπρεπε να βελτιωθεί η ατομική και ομαδική τακτική του".

"Έτσι βρήκα το κουμπί του - Για αυτό τον έβαλα έξω αριστερά - Ήθελε να παίξει 10άρι"

Πώς είχατε βρει το "κουμπί" του;

"Θυμάμαι ότι είχα φωνάξει τους αρχηγούς τής ομάδας και τον βοηθησαν αρκετά. Ήταν ακριβή μεταγραφή για τον Παναιτωλικό. Ως τότε δεν είχε προσαρμογή, υπήρχαν θέματα. Οι αρχηγοί μού είχαν πει ότι είναι δύσκολος χαρακτήρας. Τους είπα ότι έρχεται από άλλη σχολή ποδοσφαίρου, υπάρχουν διαφορές, είναι μόνος του. Αφού ήταν καλός παίκτης, έπρεπε να τον βοηθήσουμε. Είχα ζητήσει, λοιπόν, να τον πάρει αγκαλιά κάποιος και να βγουν μαζί για προπόνηση. Ο άλλος να τον πάρει για καφέ. Αφού τον καλείς, θα έρθει. Έτσι θα ενταχθεί. Επίσης, θυμάμαι ότι σε δύο παιχνιδια στο 33ο λεπτό τον είχα κάνει αλλαγή όχι γιατί δεν έπαιζε καλά, αλλά γιατί είχε προβλήματα φυσικής κατάσης, Η θέση του ήθελε να είναι εκείνη του 10αριού. Του εξήγησα ότι ήταν καινούργιος παίκτης, δεν θα μπορούσα να σου δώσω αυτόν τον ρόλο. Δεν γνώριζε τους συμπαίκτες του. Για αυτό τον είχα στείλει έξω αριστερά, για να προσαρμοστεί. Είναι ρόλος που του ταίριαζε για να προσαρμοστεί. Είχε πολύ καλή ανταπόκριση, ένιωσε ότι του προσφέραμε αυτό που μπορούσαμε. Όταν ερχόταν στην προπόνηση, μου έλεγε "Καλημέρα παπά". Έτσι με έλεγε, "παπά". Άρχισε να έχει σεβασμό και αγάπη προς εμένα δηλαδή, κάτι που ήταν αμοιβαίο".

"Αυτά είναι τα καλά του στοιχεία - Εκεί να βελτιωθεί - Θα παίξει σε μεγάλη ομάδα αν..."

Τι χρειάζεται να αλλάξει σήμερα, που είναι ολοκληρωμένος παίκτης πια, για να παίξει σε μεγάλη ομάδα;

"Είναι παίκτης με υψηλή τεχνική κατάρτιση, κάτι που αποτελεί απαίτηση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να δίνει λύσεις σε μικρούς χώρους. Έχει πρωτοβουλία και καταθέτει καλές ιδέες στο παιχνίδι του. Έφυγε από τη νοοτροπία του ατόμου και πήγε σε εκείνη του συνόλου, πολύ γρήγορα. Και στον Ατρόμητο, και στην ΑΕΛ, και στον Βόλο τώρα εντάσσεται στην ομάδα. Αυτό που χρειάζεται να βελτιώσει είναι η συμπεριφορά του, αν και σε εμάς δεν εδειξε κακή συμπεριφορά. Αλλά κι αν υπήρχαν τέτοια περιστατικά, οφείλαμε να τα διορθώσουμε και να τα προσπεράσουμε. Είναι καλόκαρδο παιδί. Είναι δυνατόν να μην μπορεί να παίξει; Πρέπει να είσαι και παιδαγωγός στη θέση του προπονητή. Πρώτος κανόνας είναι να διορθώσεις το κεφάλι, όχι να κόψεις το κεφάλι".

O Ουάρντα έχει χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ αλλά έχει παίξει ελάχιστα στον Δικέφαλο. Το καλοκαίρι έφτασε κοντά στον Παναθηναϊκό, ενώ ο ίδιος αποκάλυψε ότι τον ήθελε ο Ολυμπιακός. Τελικά, είναι παίκτης που μπορεί να παίξει σε μεγάλη ομάδα;

"Αν λύσει τα προβλήματα που λένε ότι έχει με τη συμπεριφορά του, εγώ δεν τα βίωσα βέβαια ως προπονητής του, φυσικά μπορεί να μπει σε συναγωνισμό. Γιατί οι μεγάλες ομάδες έχουν συναγωνισμό. Παίκτης που θα παρουσιάσει προβλήματα βγαίνει εκτός συναγωνισμού. Από πλευράς ποιότητας βεβαίως μπορεί να σταθεί στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό. Εδώ έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είχε χρόνο, πήρε συμμετοχές, δεν ήταν συμπλήρωμα στην αποστολή".

"Καλύτερος ο Παναθηναϊκός με Μπόλονι παρά με Πογιάτος"

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για την παρουσία του Μπόλονι στον Παναθηναϊκό. Ποια είναι η άποψη που έχετε για τον Ρουμάνο προπονητή.

"Τον γνωρίζω προσωπικά, παίξαμε φιλικό μαζί κάποτε όταν ήμουν στην Καλλονή. Είναι έμπειρος προπονητής, που έκανε διαδρομή μεγάλη. Δείχνει τι σημαίνει εμπειρία, ξεχωρίζει με τον Μπόλονι αυτό το πράγμα. Μέσες-άκρες το είπε και ο ίδιος, ότι οφείλει πρώτα να δει και μετά να διορθώσει. Στον έμπειρο θα πάρει λιγότερο χρόνο, στον άπειρο περισσότερο. Δουλεύει με υλικό που δεν επέλεξε ο ίδιος άρα η μελέτη του θα δείξει ότι ίσως να θέλει κάτι άλλο στο ρόστερ. Άρα θα εξαρτηθεί από το δικό του μάτι και πόσο θα τον ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός, να του κάνει αποδεκτές τις απαιτήσεις. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από τον Πογιάτος στην εικόνα της ομάδας. Ήταν άπειρος προπονητής, που είχε χρόνο για να κάνει μεταγραφές και να χτίσει την ομάδα με προετοιμασία, σε σχέση με τον Μπόλονι που μέσα στην πίεση την έχει βελτιώσει".   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στη... γωνία για Έλληνα του ΠΑΟ ο Ολυμπιακός - Πάει να τον "κλέψει" - Σενάριο για μεγάλη επιστροφή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags