Facebook Pixel Ηλίας Κουτσουπιάς: "Αν μου κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός θα..."
| 2020-12-28 12:05:00

Έλληνας παικταράς που σαρώνει στην Ιταλία: "Αν μου κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός θα..."!

Οι Μιχείες
Έλληνας παικταράς που σαρώνει στην Ιταλία: "Αν μου κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός θα..."!

Επέστρεψε τον Σεπτέμβριο στην Εντέλα, την ομάδα που του έδωσε το ποδοσφαιρικό διαβατήριο για να κάνει το όνομά του γνωστό στην Ιταλία. Στην αναμέτρηση της Κυριακής (27-12-2020) εναντίον της Πεσκάρα συνδύασε την 10η συμμετοχή του στη Serie B με ασίστ σε ένα πανέμορφο γκολ του Καρντοσέλι με ψαλιδάκι, με το οποίο σημειώθηκε το τελικό 3-0.



Ο Ηλίας Κουτσουπιάς αμέσως μετά την αναμέτρηση μίλησε στην εκπομπή Μιχείες στον Alpha 98,9 και τον Βαγγέλη Μίχο, ο οποίος διείσδυσε στην ποδοσφαιρική ιστορία ενός αθλητή, ο οποίος στα 16 του διάλεξε τον δύσκολο δρόμο. Έφυγε από την Ελλάδα για το εξωτερικό το 2017 αφήνοντας πίσω τον Πλατανιά. Τον Αύγουστο του 2018 δόθηκε δανεικός στην Μπολόνια, αλλά το καλοκαίρι του 2020 αποφάσισε να επιστρέψει στην Εντέλα προκειμένου να δοκιμαστεί στη Serie B.

Πώς οδηγήθηκε να σε αυτήν την απόφαση; "Προτίμησα να πάρω μία δύσκολη απόφαση που κακώς πολλοί θεώρησαν πισωγύρισμα. Στατιστικά τα παιδιά που έχουν συμμετοχή στη Serie B είναι πολύ λίγα. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ας μην είναι Serie A. Οι περισσότερες ομάδες είτε έχουν βάλει πολλά χρήματα για να ανέβουν είτε έχουν ιστορία στην πρώτη κατηγορία. Δεν ήθελα να παίξω άλλη μία χρονιά στην Κ19 της Μπολόνια. Ήθελα να πάρω επαγγελματικά παιχνίδια στα πόδια μου και το κυριότερο; Να εξελιχθώ", απάντησε με αυτοπεποίθηση.

Θα σύστηνε παρόμοια κίνηση σε συνομήλικους; "Ο κάθε άνθρωπος ως χαρακτήρας είναι διαφορετικός. Είναι δύσκολη κίνηση στη διαχείριση και στην αντιμετώπιση των καταστάσεων. Αν μπορεί κάποιος θεωρεί, ότι θα ανταπεξέλθει, το συστήνω ανεπιφύλακτα. Θέλει όμως προσοχή", υπογράμμισε.

Ο Κουτσουπιάς έχει σαφή προσανατολισμό στη θέση που παίζει. "Σαν χαρακτηριστικά μου ταιριάζει ο ρόλος του box to box μέσου. Είναι ένα σύγχρονο 8άρι που μπορεί να βοηθήσει και αμυντικά και επιθετικά. Θεωρώ, ότι το υπηρετώ πιστά. Η τακτική στην Ιταλία μετράει σε κάθε επίπεδο. Πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις σε κάθε σημείο στο γήπεδο. Οπότε πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100% εκεί", ανέφερε και σημείωσε:

"Έχουμε 8 με 9 διαφορετικά κόρνερ και φάουλ που εκτελούμε σε κάθε αγώνα. Ο προπονητής μας έχει δώσει τα σχέδια στην αρχή της χρονιάς. Οπότε απαιτείται μελέτη. Πρέπει να ξέρεις όχι μόνο πού πρέπει να είσαι εσύ, αλλά και πού είναι κάθε συμπαίκτης σου".

Ο Κουτσουπιάς κατέγραψε το καθημερινό πρόγραμμά του στην Εντέλα. Όπως τόνισε, αφιερώνει 6 με 8 ώρες τη μέρα στην προπόνησή του. Ο νεαρός κατάφερε με την πίεση της μητέρας του να ανταπεξέλθει και στα μαθήματα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε πέρασε στη σχολή ιταλικής φιλολογίας στην Ελλάδα.

Θα σκεφτόταν ποτέ τον ποδοσφαιρικό επαναπατρισμό του; "Δεν θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα. Το επίπεδο της Serie B ακόμα και ως αναπληρωματικός είναι υψηλό. Σίγουρα θα δελέαζε έναν νεαρό παίκτη μία πρόταση από τον Ολυμπιακό. Προς το παρόν όμως δεν το σκέφτομαι", επισήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το επόμενο βήμα στην καριέρα του εξέφρασε την αρέσκειά του για την Μπουντεσλίγκα και την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ αποκάλυψε, ότι στην Ελλάδα μία ομάδα έχει στην καρδιά του.

"Παρακολουθώ τον ΟΦΗ! Λόγω οικογενειακής παράδοσης δέθηκα περισσότερο με τους ανθρώπους και την ομάδα όταν έφυγα για την Ιταλία. Τον έχω μέσα στην καρδιά μου. Ευχαριστώ πολύ τον OΦΗ που στο πρώτο lockdown μου επέτρεψε να κάνω προπονήσεις στο Βαρδινογιάννειο. OΦΗ έχει πολύ σωστούς ανθρώπους. Είναι από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που θυμίζουν Ευρώπη σε επίπεδο οργάνωσης", κατέληξε ο Ηλίας Κουτσουπιάς στη συζήτηση που είχε με τον Βαγγέλη Μίχο, στον οποίο φανέρωσε τον θαυμασμό του για τον Ροναλντίνιο λόγω στυλ παιχνιδιού και του χαμόγελου που διακρίνει τον Βραζιλιάνο μάγο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags