Facebook Pixel Αλέξης Κούγιας: "Ό,τι έκανε ο Κόκκαλης, μετά Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης - Κατηγόρησα άδικα τον…"
| 2020-12-30 21:17:00

Κούγιας: "Ό,τι έκανε ο Κόκκαλης, μετά Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης - Κατηγόρησα άδικα τον…"

Sportdog Team
Κούγιας: "Ό,τι έκανε ο Κόκκαλης, μετά Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης - Κατηγόρησα άδικα τον…"

Αλέξης Κούγιας: Την άποψη του ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει ακόμη παράγκα επανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας, με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΛ να σχολιάζει τα πάντα όλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο και το περιοδικό «Πατρινόραμα» ο Αλέξης Κούγιας είπε μεταξύ άλλων για: 

Το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι το πάθος μου! Εγώ καθημερινά, επί 12-15 ώρες την ημέρα είμαι ή στα δικαστήρια ή στο γραφείο μου. Προστέθηκε μετά τα 51 μου χρόνια και η οικογένεια, τα δυο μου τα παιδιά που τα μεγαλώνω ουσιαστικά μόνος μου. Ο γιος μου ο μεγάλος μπήκε ήδη στη Νομική και αυτό είναι μια μεγάλη ικανοποίηση για μένα. Εγώ δεν ήθελα να του «αγοράσω» ένα πτυχίο από το εξωτερικό, ήθελα να αγωνιστεί με όλα τα φτωχά παιδιά στην Ελλάδα, επί ίσοις όροις και αν μπορέσει να διακριθεί. Είναι η πρώτη του νίκη και η κόρη μου έρχεται από πίσω, ώστε να συνεχιστεί το γραφείο μου. Φανταστείτε, ότι άλλοι κορυφαίοι δικηγόροι δεν είχαν συνεχιστές στα γραφεία τους. Ο Λυκουρέζος έχει 5 παιδιά και κανένα δεν έγινε δικηγόρος, ο Ζήσης Κωνσταντίνου, ο Κατσαντώνης κ.ά. δεν  κατάφεραν ποτέ να δώσουν συνέχεια στο δικηγορικό γραφείο τους. Και αυτό που συμβαίνει με τα δικά μου παιδιά, είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα. Για μένα λοιπόν είναι πάθος το ποδόσφαιρο και πρέπει να σας πω, ότι αν τελείωσα το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο στη συνέχεια, το οφείλω στο ποδόσφαιρο! Εάν δεν ήμουν καλός ποδοσφαιριστής και αν δεν υπήρχε ένας αείμνηστος τώρα πρόεδρος στο Λουτράκι, ονόματι Μπάκος, να με βοηθήσει να ολοκληρώσω το σχολείο και μετά το Πανεπιστήμιο προσφέροντάς μου στέγη και σίτιση, η οικογένειά μου δεν θα μπορούσε να το κάνει. Για να καταλάβετε, ο αδελφός μου, εξίσου καλός μαθητής, δούλευε τότε στα ορυχεία στη ΛΑΡΚΟ. Λοιπόν οφείλω στο ποδόσφαιρο, αλλά το απολαμβάνω κιόλας! Και επειδή κατέχω το άθλημα, μπορώ με λιγότερα χρήματα να φτιάχνω ομάδες, που άλλοι θα ήθελαν δεκαπλάσια χρήματα! Και είναι και μια ψυχική ισορροπία το ποδόσφαιρο, γιατί όλη μέρα είμαι  στα ποινικά δικαστήρια!» 

Το εάν υπάρχει παράγκα σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η ίδια είναι! Ο Αυγενάκης νομίζω ότι κάτι μπορεί να κάνει και κυρίως η Κυβέρνηση κάτι μπορεί να κάνει. Τον Αυγενάκη τον θεωρώ εξαιρετικά ικανό και αποτελεσματικό, γιατί παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, η Κυβέρνηση ανθίσταται σθεναρά. Πέρασε το νέο νόμο που εξαφάνισε αυτούς τους καρεκλοκένταυρους σε διάφορες Ομοσπονδίες, οι οποίοι είχαν αφήσει τη δουλειά τους και ήταν επαγγελματίες Πρόεδροι Ομοσπονδιών, ενώ επίσης αντιστάθηκε σε αυτό το έκτρωμα της ΕΠΟ που εξαγοράζονταν οι Ενώσεις που ψηφίζουν. Όμως η Κυβέρνηση, με την κίνηση που έκανε και το μνημόνιο που  υπέγραψε ο Μητσοτάκης με την UEFA και την FIFA τους εξουδετέρωσε. Γι αυτό έχουμε ξένους διαιτητές στο πρωτάθλημα». 

Τους ξένους διαιτητές: «Έχουμε την καλύτερη διαιτησία των τελευταίων ετών! Ειδικά με τον Κλάτεμπεργκ! Εγώ αν και είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη και ο Ολυμπιακός μπορεί να λέει αντίθετα πράγματα, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι φέτος έχουμε την καλύτερη διαιτησία όλων των ετών! Και εύχομαι να πάει έτσι έως το τέλος, γιατί τα κρίσιμα έρχονται στο τέλος του πρωταθλήματος». 

Την υπόθεση Μαρινάκη: «Όχι δεν είχα κάνει καθόλου λάθος, ο Μαρινάκης ήταν απέναντί μας τότε. Απλά είχε ένα δίκιο: Εγώ χρησιμοποίησα κασέτες που μου έδωσε ο Νίκος Πατέρας, οι οποίες ήταν παραποιημένες. Παραπλάνησε και μένα. Εγώ πολύ σωστά υπερασπιζόμουν τα συμφέροντα της Παναχαϊκής και τα έβαλα με τον Μαρινάκη, τον κατέστησα κατηγορούμενο. Αλλά, όταν μετά δόθηκε όλο το υλικό από αυτές τις συνομιλίες, είδα τι ακριβώς βρωμιά είχε γίνει και δυστυχώς είχε γίνει και με τη συμμετοχή Εισαγγελέων! Τις κασέτες που θα μπορούσαν να μου δώσουν μια ολοκληρωμένη άποψη, τις είχαν αφαιρέσει από τη δικογραφία, ενώ η ΕΥΠ είχε κάνει σωστά τη δουλειά της». 

Το εάν φέτος υπάρχει τίμιο πρωτάθλημα: «Μέχρι τώρα, θεωρώ, ότι το πρωτάθλημα είναι τίμιο!» 

Το εάν τα τελευταία χρόνια ήταν τίμιο: «Όχι! Τα προηγούμενα χρόνια, ό,τι έκανε προηγουμένως ο Κόκκαλης και ό,τι έκανε ο Μαρινάκης στην αρχή, το έκανε ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης, αφού πήραν τον έλεγχο της ΕΠΟ και της διαιτησίας». 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πληροφορία-φωτιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Συμφώνησαν Μαρινάκης - Σαββίδης - Σκάει… βόμβα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags