Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το άρθρο του Κώστα Γκόντζου στο sportdog!
| 2020-12-31 14:05:00

Βόμβες Γκόντζου: Τα "έχωσε" στον Αλαφούζο ο Βιγιαφάνιες - Αδιανοητο γιατί - Έδιωξαν τον Ζαγαρίτη!

του Κώστα Γκόντζου
Βόμβες Γκόντζου: Τα "έχωσε" στον Αλαφούζο ο Βιγιαφάνιες - Αδιανοητο γιατί - Έδιωξαν τον Ζαγαρίτη!

Παναθηναϊκός: Δεν ξέρω τι μύγα τσίμπησε τον κύριο Ντρεοσί και θυμήθηκε καμιά εικοσαριά μέρες μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, να μιλήσει και μάλιστα σε "αυστηρό τόνο" όπως είπε το ρεπορτάζ στους παίκτες του Παναθηναϊκού, για κάποια κρούσματα απειθαρχίας που είδε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Κανονικά αν είχε δει τέτοιες συμπεριφορές, έπρεπε την επόμενη κιόλας του αγώνα να μαζέψει τους παίκτες στο Κορωπί και να τους πει αυτά που είπε πριν δυο τρεις μέρες.

Το σίγουρο πάντως είναι, πως για να μπει σε αυτή την διαδικασία, κάτι θα έγινε, κάτι θα υπάρχει στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού.

Βέβαια αυτό δεν χρειαζόταν ούτε να το... εντοπίσει ο Ντρεοσί για να το μάθουμε, ούτε να περιμένουμε το παιχνίδι της Τούμπας.

Αυτή η ιστορία είναι εμφανέστατη εδώ και καιρό στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού.

Μόνο που ο κύριος Ντρεοσί, σαν έμπειρος στον χώρο, πριν ξεκινήσει να πει οτιδήποτε περί πειθαρχίας στους παίκτες του, έπρεπε να ξεκινήσει από τα... βασικά.

Με πρώτο και καλύτερο, το ότι σε μια ποδοσφαιρική ομάδα υπάρχει ιεραρχία και δεν γίνεται ο κάθε ποδοσφαιριστής να παίρνει όποτε γουστάρει τηλέφωνο απ' ευθείας τον πρόεδρό του και να του λέει ότι του κατέβει.

Γιατί αν ένας ποδοσφαιριστής έχει αποκτήσει τέτοια θάρητα και τέτοια "δικαιώματα" απέναντι στον πρόεδρο και μάλιστα χωρίς συνέπειες, μην περιμένει κάποιος να σεβαστεί μετά τον προπονητή ή οποιονδήποτε στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Και στον Παναθηναϊκό το είδαμε και αυτό.

Και συγκεκριμένα τον Βιγιαφάνες να παίρνει τηλέφωνο τον Γιάννη Αλαφούζο και να του λέει τα... παράπονά του.

Και το πιο φοβερό δεν είναι ότι τον πήρε, αλλά ότι του τα... έχωσε κιόλας και μάλιστα σε πολύ έντονο ύφος όπως λένε κάποιοι που ξέρουν στην ΠΑΕ και στο περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου.

Και για να το πιάσουμε από την αρχή το πράγμα.

Το ότι ο Βιγιαφάνες είναι εδώ και καιρό μέσα στα νεύρα και στην μανούρα, είναι εμφανέστατο και από την συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο στην διάρκεια των αγώνων.

Κάποιοι που ξέρουν από κοντά τον Αργεντινό, αλλά και μια σειρά άνθρωποι μέσα στην ΠΑΕ, λένε πως ο λόγος για αυτά τα νεύρα είναι ο εξής.

Ο Βιγιαφάνες εδώ και καιρό, έχει ζητήσει από την ΠΑΕ να ενεργήσει τα δέοντα ώστε να καταφέρει να φέρει από την Αργεντινή στην Αθήνα ένα ιδιαίτερα προσφιλές πρόσωπο στον Αργεντινό μέσο του τριφυλλιού.

Οι μπερδεμένες καταστάσεις και οι δυσκολίες λόγω του κορονοϊού και της απαγόρευσης ή των δυσκολιών στην εξασφάλιση άδειας μετακινήσεων παγκοσμίως, έχει καθυστερήσει τις έντονες προσπάθειες που κάνουν όλο αυτό το διάστημα υπάλληλοι της ΠΑΕ που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο για την ικανοποίηση του καπρίτσιου του Βιγιαφάνες, για να επιτευχθεί αυτή η μετακίνηση.

Αυτό έχει κάνει έξαλλο τον Αργεντίνο που δεν κρύβει τα νεύρα και την απογοήτευσή του από το γεγονός.

Έφτασε μάλιστα σε σημείο, όχι απλά να πάρει τηλέφωνο τον Γιάννη Αλαφούζο για να "παραπονεθεί" για το γεγονός, αλλά όπως έλεγαν άνθρωποι από την ΠΑΕ και πολύ κοντά στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, να του μιλήσει εμφανώς ασεβώς και σε πολύ έντονο ύφος.

Κάτι σε "... έχεις εντελώς ανίκανους υπαλλήλους, είναι όλοι άχρηστοι εκεί πέρα, κάνε κάτι αμέσως γιατί εγώ δεν αντέχω άλλο..." και τέτοια άλλα όμορφα κι ωραία λέγεται πως είπε ανάμεσα στ' άλλα ο Βιγιαφάνες στον Γιάννη Αλαφούζο.

Πληροφορίες για το πως ένιωσε ή πως αντέδρασε ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έγιναν γνωστές, το σίγουρο όμως είναι πως όλο αυτό το σκηνικό δεν είναι άσχετο με κάποιες δειλές-δειλές διαροές και αναφορές στο "φιλοκυβερνητικό κομμάτι" του ρεπορτάζ περί δυσαρέσκειας στον Παναθηναϊκό για την συμπεριφορά και τα νεύρα του Βιγιαφάνες και πάει λέγοντας.

Ότι και να συμβαίνει πάντως, το φαινόμενο να έχει το "θάρρος" ένας ποδοσφαιριστής να παίρνει τηλέφωνο απ' ευθείας τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ομάδας και μάλιστα να του τα χώνει κιόλας γιατί δεν λύθηκε ένα προσωπικό του αίτημα, βέτο, καπρίτσιο ή πέστε το όπως θέλετε, δεν είναι και το πιο συνηθισμένο και νορμάλ πράγμα σε ένα ποδοσφαιρικό οργανισμό κα δείχνει πως αν μη τι άλλο, σίγουρα κάτι έχουν μπερδέψει εκεί στον Παναθηναϊκό σχετικά με τον ρόλο, τα δικαιώματα και της υποχρεώσεις του καθενός στο σύνολο του οργανισμού.

Και κάτι ακόμα.

Απόψε το βράδυ τελειώνει η προθεσμία που είχε ο Παναθηναϊκός ώστε να μπορεί να δεσμεύει τον Ζαγαρίτη για να μην μπορεί ο τελευταίος να διαπραγματευθεί ελεύθερα με όποια ομάδα θέλει το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Η αλήθεια είναι, πως ο Παναθηναϊκός όχι απλά δείχνει να μην καίγεται για να κρατήσει τον νεαρό στην ομάδα, αλλά απεναντίας η πρόταση που του έκανε για ανανέωση του συμβολαίου του, ήταν σε γενικές γραμμές σαν του έλεγε 'στο καλό αγόρι μου να πας να βρεις άλλη ομάδα".

Συγκεκριμένα, πληροφορίες λένε πως η πρόταση που έκανε ο Παναθηναϊκός στον Ζαγαρίτη ήταν το... τεράστιο ποσό των ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ ετησίως.
Προφανώς ο Παναθηναϊκός προτιμάει να δίνει τις εκατοστάρες και τις διακοσάρες χιλιάδες ευρώ στους πάσης φύσεως Χουανκάρ ή ακόμα χειρότερα στους Αντονίτο που ακόμα δεν έχει κάνει... προπόνηση και προφανώς επίσης δικαίωμά του είναι αυτό.

Όπως φυσικά δικαίωμα και του Ζαγαρίτη είναι να διεκδικήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο στην καριέρα του, καθώς όπως λέγεται ακόμα και ένα μικρό ή νορμάλ σχετικά συμβόλαιο των 200.000 ευρώ για τα ελληνικά δεδομένα που όπως ακούγεται έχει προσφέρει ήδη στον μάνατζέρ του άλλη ελληνική ομάδα, είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ακριβώς ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ από την "προσφορά" του Παναθηναϊκού.

Το ωραίο της ιστορίας είναι, πως επικρατεί απολύτως άκρα του τάφου σιωπή στον Παναθηναϊκό και ειδικά στο ¨ρεπορτάζ" του για το συγκεκριμένο θέμα.
Ακόμα και οι... αγωνιστές που κάποτε έβγαζαν στον δρόμο αγανακτισμένο τον κόσμο και τον καλούσαν να "σκίσει τα διαρκείας" αν ακουγόταν ότι πιθανόν να αλλάξει... ο κηπουρός της Παιανίας, στο συγκεκριμένο θέμα σφυρίζουν αδιάφορα.

Σημεία των καιρών;

Σίγουρα ναι.

Απλά αναρωτιέμαι... ποιών καιρών;

Των τωρινών που ζούμε εδώ και κάποια χρόνια στον... απελευθερωμένο Παναθηναϊκό, ή εκείνων των... ηρωϊκών που ζούσαμε εκείνα τα χρόνια της... σκλαβιάς που ξεσήκωναν τον κόσμο στο πόδι για την... λευτεριά, φέρνοντας με μαθηματική ακρίβεια και απόλυτη "συνέπεια και σταθερότητα" τον ιστορικό σύλλογο στην κατάσταση που είναι σήμερα;

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τον Ζαγαρίτη πάντως, μην τον είδατε και μην τον απαντήσατε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ξύλο" για βασικό του ΠΑΟ! "Ξηλώνονται" Μαρινάκης, Ιβάν, Τίγρης - Δεν σου πάει στο μυαλό ποιος είναι


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags