Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Βόμβες για Τούμπα! "Ποια εταιρεία τη χτίζει"
| 2021-01-01 18:10:00

Βόμβες για Τούμπα! "Ποια εταιρεία τη χτίζει - Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες - Πόσες θέσεις θα έχει"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βόμβες για Τούμπα! "Ποια εταιρεία τη χτίζει - Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες - Πόσες θέσεις θα έχει"!

ΠΑΟΚ: Την αισιοδοξία από πλευράς ΠΑΟΚ, ότι τα έργα για τη νέα Τούμπα θα ξεκινήσουν το 2022, εξέφρασε ο Γιώργος Καραγιάννης. Ο αρχισυντάκτης του Metrosport.gr μίλησε στο Sportdog για το γηπεδικό ζήτημα των Θεσσαλονικιών απαντώντας σε καυτές ερωτήσεις που αφορούν τη χωρητικότητα, το χρονοδιάγραμμα, την ανάδοχη εταιρεία και τον κίνδυνο καθυστέρησης που ελλοχεύει από προσφυγές βάσει της πρότερης εμπειρίας που έχουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τα παραδείγματα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πόση θα είναι η χωρητικότητα της Νέας Τούμπας; Γιατί άλλες αναφορές λένε για 33.500 και άλλες για επιθυμία Ιβάν Σαββίδη για πάνω από 40.000. Τί ισχύει;

«Αρχικά, είχε εξεταστεί η ιδέα κατασκευής ενός σταδίου χωρητικότητας 41.926 θέσεων λόγω των δυνατών συμβολισμών με το 4 να συμβολίζει τη θύρα 4 και την στήριξη στο σύλλογο που προσφέρει και το 1926 στη χρονιά που ιδρύθηκε ο σύλλογος. Όπως όλα δείχνουν, όμως, αυτό δεν θα συμβεί καθώς θεωρήθηκε πιο ρεαλιστικό να γίνει ένα γήπεδο 33.500 θέσεων».

Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες μετά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος;

«Απάντηση ξεκάθαρη δεν μπορεί να υπάρξει με τους ιθύνοντες του έργου από πλευράς ΠΑΟΚ να θεωρούν, πάντως, πως αυτό θα γίνει μέσα στο 2022.

Το σημαντικό είναι ότι το προεδρικό διάταγμα που αναμένεται τον Απρίλιο ή το Μάιο του 2021, θα διευκολύνει την πτώση του υπάρχοντος γηπέδου και την έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα με το πλάνο, ένα Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης και το προαναφερθέν διάταγμα του Προέδρου θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία αρχιτεκτονικών μελετών που θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες».

Υπάρχει συμφωνία με κάποια εταιρεία για το έργο;

«Η εταιρεία A&S Architects από την Αθήνα παρουσίασε το σχέδιο του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, οι εργασίες για το οποίο αναμένεται να αρχίσουν το 2022.

Ο Γιώργος Σαββίδης με τους συνεργάτες του, πάντως, έχει συζητήσει και με πολύ μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού που έχουν κάνει μεγάλα έργα, πολύ μεγαλύτερα και από τη Νέα Τούμπα.

Όπως αυτά των γηπέδων της Τότεναμ και της Κράσνονταρ. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις αλλά μάλλον αυτό δεν θα γίνει στο προσεχές κοντινό διάστημα».

Έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τυχόν καθυστερήσεις του πρότζεκτ από προσφυγές; Οι περιπέτειες της ΑΕΚ (κυρίως) και του Παναθηναϊκού στο γηπεδικό ζήτημα δημιουργούν το ερώτημα πώς έχει θωρακίσει ο ΠΑΟΚ νομικά το σχέδιο;

«Από πλευράς ΠΑΟΚ θεωρούν πως δεν θα υπάρχουν εμπόδια με προσφυγές. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες και θεωρούν πως μόνο εμπόδιο είναι ο χρόνος λόγω των απαραίτητων γραφειοκρατικών υποχρεώσεων και… μελετών που πρέπει να γίνουν.

Μία προσφυγή που… διαφημίστηκε στα ΜΜΕ από κατοίκους της Τούμπας δεν απασχολεί. Άλλωστε δεν έγινε γνωστό ποιοι είναι αυτοί οι κάτοικοι παρά μόνο βγήκε ένας δικηγόρος να κάνει κάποιες δηλώσεις και τίποτε περισσότερο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χάφαρος! Βούιξε η Θεσσαλονίκη για ΠΑΟΚ - Πρώτη κίνηση Ιβάν το 2021 - Συμβόλαιο με τον...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags