Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Ίνγκασον μίλησε για όλα!
| 2021-01-02 10:56:00

Ατακάρες Ίνγκασον για ΠΑΟΚ, Σαββίδη, Γκαρσία - Αποκάλυψη για τα αποδυτήρια - Τι είπε για Ολυμπιακό!

Sportdog Team
Ατακάρες Ίνγκασον για ΠΑΟΚ, Σαββίδη, Γκαρσία - Αποκάλυψη για τα αποδυτήρια - Τι είπε για Ολυμπιακό!

ΠΑΟΚ: Ο Ίνγκασον μίλησε για όλα!

Αναλυτικά η συνέντευξη στη «Metrosport»

Για τους στόχους της ομάδας το 2021: 

«Το 2020 ήταν ένας δύσκολος χρόνος για όλους, λόγω της πανδημίας. Ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι καλύτερο. Η επιθυμία μου είναι ο ΠΑΟΚ πάντα να κατακτά τίτλους σε εγχώριο επίπεδο και να προχωρά όσο μπορεί στην Ευρώπη. Ρεαλιστικά, πιστεύω ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα για να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό για τον τίτλο και τον Ιανουάριο έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια πριν αρχίσουν τα πλει οφ. Φυσικά θέλουμε να διεκδικήσουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αυτό συζητάμε και στα αποδυτήρια, αυτό είναι που θέλουμε να πετύχουμε. Παίρνοντας θετικά αποτελέσματα τον Ιανουάριο θα πάρουμε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να προχωρήσουμε».

Για το πώς νιώθει στην ομάδα μετά από δύο χρόνια και το αν υπάρχει περισσότερο πάθος με τον Γκαρσία: 

«Αν ζεις την εμπειρία του να είσαι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που όλοι είναι τόσο ενωμένοι, αντιδράς έτσι. Όλοι είναι εδώ για τον ΠΑΟΚ κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε σύλλογο με το ίδιο πάθος, είμαι δύο χρόνια εδώ και νιώθω σαν στο σπίτι μου. Είναι η ομάδα μου και θα δώσω αίμα και δάκρυα γι' αυτή, κάθε φορά που φοράω την φανέλα του ΠΑΟΚ. Πάντα ήθελα να καθοδηγώ τους νεότερους παίκτες που αγωνίζονται μπροστά από μένα. Να τους βοηθήσω. Τώρα έχουμε πολλούς νεαρούς, είμαι πλέον δύο χρόνια εδώ και θέλω να δώσω κάτι από την εμπειρία μου. Είμαστε όλοι μαζί και αν βοηθάμε ο ένας τον άλλο, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε.

Εχω πολύ καλή άποψη για τον Πάμπλο Γκαρσία από τις πρώτες εβδομάδες συνεργασίας μας. Είναι φιλόδοξος, τα κατάφερε καλά, για χρόνια στην Κ19, έχει ξεκάθαρες ιδέες για το πώς θέλει να παίζει η ομάδα του και πως πρέπει οι παίκτες του να ενεργούν στην διάρκεια του αγώνα. Αυτό είναι ένας συνδυασμός των πιστεύω του για το ποδόσφαιρο και του τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Θέλει να πιέζουμε ψηλά, θέλουμε να έχουμε κατοχή μπάλας, να παίζουμε με την μπάλα κάτω, να είμαστε καλοί στο τρανζίσιον.

Παράλληλα, θέλει οι παίκτες του να τα δίνουν όλα. Ήταν εδώ ως ένας εμβληματικός παίκτης για πολλά χρόνια και τα έδινε όλα και θέλει το ίδιο να κάνουν και οι ποδοσφαιριστές του τώρα. Αλλά χρειάζεται χρόνος. Υπάρχουν πολλά νεαρά παιδιά που για πρώτη χρονιά βρίσκονται σ' αυτό το επαγγελματικό επίπεδο. Η ομάδα συνεχώς θα γίνεται πιο δυνατή. Θα προσπαθήσουμε από φέτος να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι την επόμενη χρόνια θα είμαστε ακόμη καλύτεροι, όταν πλέον θα είμαστε περισσότερο χρόνο μαζί».

Για την καθοδήγηση των νεαρών συμπαικτών του: 

«Πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στο γήπεδο και να καθοδηγώ τους παίκτες που είναι γύρω μου. Πλέον, όντας δύο χρόνια εδώ, είναι υποχρέωσή μου, χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου από τον ΠΑΟΚ αλλά και την υπόλοιπη καριέρα μου καθώς έχω παίξει και σε Euro και σε Mundial, να αναλάβω πρωτοβουλίες και να βοηθήσω τους νεαρούς και όλους τους παίκτες που έχω γύρω μου, καθώς έχουμε όλοι κοινούς στόχους».

Για τα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο: 

«Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος αντίπαλός μας τα τελευταία χρόνια. Πήραμε το Πρωτάθλημα πριν από ενάμιση χρόνο, το πήραν πέρυσι και φέτος θέλουμε να το ξαναπάρουμε. Εμείς δεν σκεφτόμαστε το τι συμβαίνει εκτός γηπέδων. Ο ιδιοκτήτης, ο κ. Σαββίδης, πάντα μας ζητάει να συγκεντρωνόμαστε στις προπονήσεις και στους αγώνες κι αυτός αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Πάντα κρατά τον λόγο του και κάνει σωστά τα πράγματα. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προετοιμαζόμαστε σωστά και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στα παιχνίδια. Μέσα στον Ιανουάριο έχουμε δύο σημαντικά ντέρμπι, θα ξεκαθαρίσουν πολλά ενόψει πλέι οφ.

Εμείς πριν μπούμε σ'αυτά, θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατό ψηλότερα στην βαθμολογία για να έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να παλέψουμε ως το τέλος για τον τίτλο. Να μην συμβεί ό,τι πέρυσι, όταν χάσαμε βαθμούς πριν τα πλέι οφ κι αυτό ήταν καταστροφικό στο τέλος. Δεν θα είναι το ίδιο φέτος, συγκεντρωνόμαστε στα παιχνίδια και στο πώς θα πάρουμε θετικά αποτελέσματα».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: 

«Είμαστε ένα πολύ καλό γκρουπ με νεαρούς και έμπειρους παίκτες που γνωρίζουν τι σημαίνει να παίζεις για τον ΠΑΟΚ. Παίκτες που έχουν περάσει από την διαδικασία της Ακαδημίας, παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα επί πολλά χρόνια, έχουν κατακτήσει τα πάντα και αγαπούν να είναι εδώ. Είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, είμαστε μία οικογένεια κι αυτό θα μας βοηθήσει στο γήπεδο. Αν συνεχίσουμε έτσι αυτό θα μας δυναμώσει σαν ομάδα».

Για το αν τους λείπει ο Ιβάν Σαββίδης: 

«Σε μας τους παίκτες λείπει ο Σαββίδης και νομίζω και εμείς λείπουμε σ' εκείνον. Είμαστε μεγάλο κομμάτι της ζωής του και πιστεύω ότι του είναι πάρα δύσκολο να βρίσκεται τόσο μακριά από την ομάδα. Κάνουμε συζητήσεις με το skype και το zoom, κρατάμε όσο μπορούμε επαφή στην διάρκεια της πανδημίας. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Συνεχώς μας λέει ότι είναι εδώ για μας και να του ζητάμε ό,τι χρειαζόμαστε. Είμαστε όλοι μαζί ανεξάρτητα αν είμαστε στην Ελλάδα ή την Ρωσία, μία οικογένεια. Είναι ο στρατηγός μας και είμαστε οι πολεμιστές του».

Για το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ δεν προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τους "32" του Γιουρόπα Λιγκ: 

«Κάναμε μερικά πολύ καλά παιχνίδια και ορισμένα αρνητικά στο Champions League. Στις αναμετρήσεις με την Κράσνονταρ πιστέψαμε ότι θα περνούσαμε. Ήταν όμως παιχνίδια λεπτομερειών. Στην Ρωσία είχαμε ευκαιρίες, χάσαμε ένα πέναλτι και με λίγη παραπάνω τύχη θα μπορούσαμε να είχαμε έρθει με ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην Τούμπα. Στην έδρα μας, για 60 λεπτά έγινε μία αναμέτρηση 50-50, πέτυχαν το πρώτο γκολ κι αυτό έκανε δύσκολα για μας τα πράγματα. Είμαστε μία νέα ομάδα και για ορισμένους παίκτες η Ευρώπη ήταν μία νέα εμπειρία. Πρέπει να μάθουμε από αυτό.

Την επόμενη σεζόν, εφόσον είμαστε το ίδιο γκρουπ παικτών, θα έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία και ποιότητα, θα είμαστε πιο έτοιμοι για παιχνίδια σαν κι αυτά. Στο Europa League τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Κάναμε ορισμένα πολύ καλά ματς και άλλα που δεν πήγαν όπως θέλαμε. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί δεν προκριθήκαμε, γιατί είχαμε την ποιότητα να πάμε στους «32», αλλά πρέπει να κρατήσουμε τις εμπειρίες για να γίνουμε καλύτεροι την νέα σεζόν».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Κρέσπο και το δικό του συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το 2022: 

«Ο Κρέσπο είναι πολλά χρόνια εδώ, έχει κατακτήσει τα πάντα, είναι θρύλος για τον σύλλογο. Αν μπορέσω να πετύχω όσο και εκείνος θα είμαι πολύ περήφανος. Εχω ακόμη ενάμιση χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και αφοσιώνομαι μόνο στην σεζόν μπροστά. Θα δούμε τι θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι και θα μιλήσω με τον σύλλογο. Ελπίζω να βρούμε μία καλή λύση και να μείνω πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ. Είναι κάτι που θα ήθελα. Φυσικά, έχω μεγάλη φιλοδοξία για να παίξω σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Θέλω να τα καταφέρνω όσο το δυνατό καλύτερα. Θα δούμε τι θα φέρει ο χρόνος. Είμαι περήφανος που είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και χαίρομαι κάθε μέρα που πηγαίνω στην δουλειά, που παίζω στην Τούμπα. Ανυπομονώ να την δω πάλι γεμάτη και να παίξω μπροστά στον κόσμο. Αυτό θέλει κάθε ποδοσφαιριστής. Θέλει να νιώθει την υποστήριξη των οπαδών και της πόλης. Θα δούμε τι θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι και από εκεί θα πάμε στο επόμενο βήμα».

Για το αν προτιμά το 3-4-3 ή το 4-3-3: 

«Στην καριέρα μου έχω αγωνιστεί και με τα δύο συστήματα. Στην Εθνική και όταν έπαιζα στην Ρωσία, επαιζα σε σύστημα με τρεις στόπερ. Στον ΠΑΟΚ, το μεγαλύτερο διάστημα παίζουμε με τέσσερις στην άμυνα, όπως κι όταν ήμουν στο Βέλγιο και την Νορβηγία. Μου αρέσουν και τα δύο συστήματα. Ενας προπονητής ζητά διαφορετικά πράγματα από τον άλλο, όμως τώρα με τον Γκαρσία όπως προχωράμε και αυτή η ομάδα, ο ΠΑΟΚ, έχει χτίσει την ταυτότητά της πάνω στο 4-3-3. Είμαστε στο σωστό μονοπάτι και σε καλό τάιμινγκ να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο. Βέβαια μία ομάδα μπορεί να χρησιμοποιεί διαφορετικά συστήματα ανά παιχνίδι. Το σύστημα αυτό καθαυτό δεν είναι που μετράει τόσο. Για μένα το σημαντικότερο είναι πώς μπολιάζονται οι παίκτες στο σύστημα και τι είναι σωστό για την ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags