Facebook Pixel ΑΕΚ – Παναιτωλικός: 1-0
| 2021-01-06 19:06:00

Υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο... Γαλανόπουλος! Νίκη με το στανιό για την ΑΕΚ με Παναιτωλικό (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο... Γαλανόπουλος! Νίκη με το στανιό για την ΑΕΚ με Παναιτωλικό (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΚ – Παναιτωλικός: 1-0

Σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ δεν έδειχνε ικανή να ξεφύγει από τη δίνη της αρνητικότητας, η οποία την έχει περιβάλλει, κατάφερε να φύγει νικήτρια με το στανιό απέναντι στον Παναιτωλικό. Γιατί εκτός ότι το κλίμα παρέμεινε στραβό, η εικόνα μίας αδιάφορης ομάδας παρέμεινε έκδηλη, ενώ συν τοις άλλοις προέκυψε νέο πρόβλημα με τον του Λιβάι Γκαρσία. Το μοναδικό θετικό στοιχείο είναι, ότι το παιχνίδι κρίθηκε από γκολ του Γαλανόπουλου που ήταν θετικός, δείχνει ορεξάτος και η ομάδα του Δικέφαλου αετού πρέπει να επενδύσει στον ενθουσιασμό του για να βγει από την εσωστρέφεια.

Η ΑΕΚ είχε την κυριαρχία στο πρώτο εικοσάλεπτο, όπου έβγαλε επιθετικές προσπάθειες με κύριο εκφραστή αυτών τον Τάνκοβιτς με τον Γκαρσία να έχει ενεργό συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι. Ωστόσο η Ένωση δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις καλές στιγμές που είχε, με χαρακτηριστικότερες τις ευκαιρίες του Σουηδού στο 28' και στο 33'. Στην πρώτη συνέκλινε από αριστερά και σούταρε αλλά ο Κνετ είχε καλύψει την κλειστή του γωνία και εξουδτέρωσε την προσπάθειά του, ενώ στη δεύτερη το σουτ του κόντραρε σε σώματα.

Και εκεί που ο Παναιτωλικός άρχισε να ανεβαίνει και να ισορροπεί, η ομάδα του Δικέφαλου αετού κατάφερε να προηγηθεί σε μία ανύποπτη φάση. Ύστερα από σουτ του Μπακάκη που πήρε διαγώνια τροχιά προς τ' αριστερά, ο Μάνταλος πρόλαβε την μπάλα και τη γύρισε ψύχραιμα στη μικρή περιοχή, όπου ήρθε ο Γαλανόπουλος και σε κενή εστία την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη, αφού έχασε τον Λιβάι Γκαρσία από τραυματισμό και στη θέση του μπήκε ο Λιβάγια, ο οποίος είχε χαμένη ευκαιρία στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 51'. Εφτά λεπτά αργότερα ο Κροάτης είχε άλλη μία καλή στιγμή απέναντι στον Κνετ, χωρίς να καταφέρει να τη μετουσιώσει σε γκολ, αφού προηγουμένως οι κιτρινόμαυροι παραλίγο να δεχτούν γκολ στο 53' μετά από ασυνεννοησία του Τσιγκρίνσκι με τον Νεντελτσιάρου.

Στο 62' ο Ολιβέιρα που ήταν σε ένα ακόμα ματς ωσεί παρών είχε ευκαιρία να σκοράρει, αλλά και πάλι ο Κνετ κράτησε το σκορ. Στη συνέχεια το ματς έχασε ρυθμό λόγω των πολλών αλλαγών. Στα τελευταία λεπτά και με τις αλλαγές του Χιμένεθ η ΑΕΚ έδειξε, ότι είχε ως στόχο τη διατήρηση του σκορ, ωστόσο παρότι ο Ισπανός θωράκισε τη μεσαία γραμμή και την άμυνά του, ήταν μονίμως χωρίς συγκέντρωση με αποτέλεσμα να φλερτάρει με την ψυχρολουσία.

Εν τέλει η ΑΕΚ διατήρησε το 1-0 και πήρε τη νίκη χωρίς να δείξει καμία ουσιαστική αλλαγή, μεγεθύνοντας τον προβληματισμό των οπαδών της.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Με το γκολ του έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ. Το βραβείο του MVP αξίζει ο Γαλανόπουλος.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε γάντια βασικού στον Αθανασιάδη. Στο δεξί άκρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Μπακάκης, στο αριστερό ο Μιτάι και στα στόπερ δίπλα στον Τσιγκρίνσκι τοποθετήθηκε ο Νεντελτσιάρου. Στα χαφ τοποθετήθηκαν Γαλανόπουλος και Σάκχοφ με τον Μάνταλο να παίζει μπροστά τους ως επιτελικός μέσος. Στις πτέρυγες, αριστερά αγωνίστηκαν ο Τάνκοβιτς, δεξιά ο Λιβάι Γκαρσία και μοναδικός προωθημένος είναι ο Ολιβέιρα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μπακάκης (67' Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι, Ντεντελτσιάρου, Μιτάι (79' Ινσούα), Σάκχοφ, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (79' Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (67' Σιμόες), Λιβάι Γκαρσία (50' Λιβάγια), Ολιβέιρα

Παναιτωλικός: Κνετ, Τζανακάκης (69' Αριγίμπι), Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Περέιρα (63' Μάζουρεκ), Λιάβας, Ταχάρ, Τσιγγάρας, Ντάλσιο, Μανθάτης (69' Μεντίνα), Βέργος (63' Αζάντι)

Η ΦΑΣΗ Η ευκαιρία του Λιβάγια απέναντι στον Κνετ στο 51'. Ήταν στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, όταν μπήκε αλλαγή αντί του Λιβάι Γκαρσία. Ήταν κρύος. Θα μπορούσε όμως να καθαρίσει το ματς.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Δεν υπήρχαν παράπονα για τη διαιτησία του Ευάγγελου Μανούχου.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ παραμένει 4η με 27 βαθμούς. Η κρίση παραμένει όμως που σημαίνει, ότι απαιτείται υπομονή και ψυχραιμία, γιατί η ομάδα φαίνεται πως περνάει άσχημο φεγγάρι. Ο Παναιτωλικός είναι 12ος με 11.


ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags