Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Η είδηση για τον Αθανασακόπουλο που δεν θα διαβάσεις αλλού
| 2021-01-08 12:55:00

"Φορτούνης" στον ΠΑΟ! "Μεταγραφάρα" από Μπόλονι - "Έλληνας Κακά" - ΟΚ από Αλαφούζο!

Οι Μιχείες
"Φορτούνης" στον ΠΑΟ! "Μεταγραφάρα" από Μπόλονι - "Έλληνας Κακά" - ΟΚ από Αλαφούζο!

Παναθηναϊκός: "O Αθανασακόπουλος δεν είναι ακόμη ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής αλλά είναι ένα πανέμορφο ποδοσφαιρικό μωρό"! Τάδε έφη Λάζλο Μπόλονι, όταν είχε συμπληρώσει τον πρώτο του μήνα στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού κι αφού είχε αποκτήσει άποψη για το έμψυχο δυναμικό της νέας του ομάδας. Λεπτομέρεια: δεν ήταν δήλωση του 67χρονου Ούγγρο - Ρουμάνου προπονητή αλλά ιδιωτική συζήτηση με Έλληνα συνεργάτη του...

"Ο Αθανασακόπουλος είναι ένα... DIAMOND. Ένα ακατέργαστο ποδοσφαιρικό... διαμάντι! Έχει υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο κι αυτό το ...κουβαλάει από το σπίτι του. Έχει το χάρισμα αλλά πρέπει να δουλέψει πολύ περισσότερο. Να ολοκληρωθεί ως ποδοσφαιριστής/αθλητής. Να γίνει πιο ... πεινασμένος στις προπονήσεις να αποκτήσει την νοοτροπία του... ανικανοποίητου. Να μην μένει δηλαδή σε μια καλή εμφάνιση, στο ότι έγινε επαγγελματίας στον Παναθηναϊκό αλλά συνέχεια να διεκδικεί κι άλλα κι άλλα και να εξελίσσεται. Θέλω να  βλέπω στην προπόνηση την θέληση και το πνεύμα του για περισσότερη δουλειά, να παλεύει όλο και περισσότερο. Αν είναι να πάει σε μια ομάδα δανεικός στην οποία όμως, θα παίζει αλλά και που θα τον δουλεύουν όπως πρέπει έχει καλώς. Διαφορετικά θέλω να μείνει μαζί μας, να τον προπονήσω όπως πιστεύω και αν αντέξει σίγουρα θα ανταμειφθεί. Αυτό είναι το καλύτερο για τον Ανδρέα..."! Τάδε έφη Λάζλο Μπόλονι, αρχές Δεκεμβρίου, όταν εμμέσως του τέθηκε το ερώτημα τι πιστεύει για το μέλλον του Αθανασακόπουλου και στην προοπτική να έφευγε δανεικός τον Γενάρη!

Από τότε δεν πέρασε καλά, καλά μήνας, έστω κι αν αυτά ειπώθηκαν...πέρσι. Το 2021 ήρθε και μαζί του η ώρα να ανταμειφθεί ο 19χρονος Πατρινός δημιουργικός μέσος από τον Μπόλονι για την εργατικότητα και την πρόοδό του στις προπονήσεις. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης μπήκε αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο ενώ με τον Απόλλωνα ξεκίνησε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και επιβεβαίωσε όλους εκείνους που εδώ και χρόνια υποστηρίζουν πως ο Αθανασακόπουλος έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά για να γίνει ένας νέος...Φορτούνης!

Υποσημείωση: ο Βασίλης Γεωργόπουλος, πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός, που τον...ανακάλύψε/κάλεσε/προώθησε στις μικρές Εθνικές ομάδες, είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο για τον Ανδρέα Αθανασακόπουλο, πως έχει το ταλέντο και την προοπτική να γίνει ο...Έλληνας Κακά!! Και η αλήθεια είναι πως η τεχνική, το κοντρόλ και τα χτυπήματα του υποδηλώνουν ένα σπάνιο, έμφυτο χάρισμα...

Όποιος είδε το ματς Απόλλων - Παναθηναϊκός, υπάρχει μια φάση στην οποία υποκλίνεσαι στην τρομερή ποιότητα του... 19χρονου Φορτουνοειδές των "πράσινων". Είναι στο κλέψιμο με απαράμιλλο κοντρολ, στην γρήγορη μετάβαση μέχρι την περιοχή των γηπεδούχων και στην ωριμότητα του να την σπάσει στον Χατζηγιοβάνη αντί να...εκβιάσει την τελική (αν και θα μπορούσε).

Η ...αποθέωση πάντως του Αθανασακόπουλου ήρθε μετά την λήξη της αναμέτρησης, δια στόματος Μπόλονι. Ο προπονητής του έκανε ιδιαίτερη μνεία/αναφορά σε αυτόν και φυσικά όχι τυχαία. Ο βετεράνος κόουτς είδε τον παίκτη του να τον δικαιώνει και φρόντισε έτσι να του στείλει το δικό του "μήνυμα" επιβράβευσης για να συνεχίσει ανάλογα. Στα...χνάρια του Αλεξανδρόπουλο(κι αυτός ήταν πολύ καλός κόντρα στον Απόλλωνα αφού δεν σταμάτησε να τρέχει).

Ουσιαστικά ο πανέξυπνος Μπόλονι (που έχει βγάλει από Κριστιάνο Ρονάλντο και Βαράν μέχρι...Σταφυλίδη)μιλώντας για τον Αθανασακόπουλο...διαφήμισε την δική του δουλειά και διορατικότητα εκθέτοντας κάποιους μέσα από τον Παναθηναϊκό. Τι ήθελε να πεί; Πως ο Αθανασακόπουλος είναι δική του...επένδυση! Δεν του τον είχαν δείξει, για την ακρίβεια στην αρχική ενημέρωση του τον είχαν πίσω κι από τον Αγιούμπ αλλά κι από τους Σερπέζη/Μπουζούκη, μαζί με την...έκθεση των Ρόκα/Πογιάτος πως θα έπρεπε να φύγει για δανεικός.

Ο Μπόλονι όμως, τον βρήκε, τον είδε, τον ξεχώρισε, τον δουλεύει και στο τάιμινγκ που έπρεπε τον έβαλε/έριξε στα βαθιά. Και να ξέρετε πως αν συνεχίσει να τον ακούει ο Αθανασακόπουλος, μπορεί να έρθει μια ημέρα που να αφήσει στον πάγκο τον Βιγιαφάνες και να έχει βασικό τον 19χρονο Πατρινό. ¨Όπως να κάνει το αντίστοιχο και με τους Ιωαννίδη - Μακέντα! Γιατί αυτός ήταν και παραμένει ο Μπόλονι. Δεν καταλαβαίνει από ονόματα, δεν έχει πρόβλημα να κοντραριστεί με τις βεντέτες της ομάδας αν δεν τον ακούνε και να στηρίξει νέα παιδιά που έχουν ταλέντο, θέληση και είναι καλύτεροι στον...στίβο της προπόνησης.

Κάτι που ο Λάζλο Μπόλονι έχει ξεκαθαρίσει ήδη στον Γιάννη Αλαφούζο, με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού να του έχει δώσει το ελεύθερο να προχωρήσει. Γιατί κόντρα στην σκληρή μέχρι και επιθετική  κριτική που δέχεται ο Μπόλονι από τα ΜΜΕ η αλήθεια είναι πως διατηρεί απευθείας και συχνή επικοινωνία με το αφεντικό της ομάδας. Κοινώς έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους μια πολύ καλή χημεία...

Μένει ,λοιπόν, να δούμε προσεχών αν ο Μπόλονι καθιερώσει στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και τρίτο 19χρονο απο την Ακαδημία του, μετά τους Ζαγαρίτη και τον Αλεξανδρόπουλο. Σαφώς και η θέση που αγωνίζεται ο Αθανασακόπουλος είναι πολύ πιο κομβική και δύσκολη αλλά επίσης ο Αθανασακόπουλος είναι  μετά τον Βιγιαφάνιες ο παίκτης του Παναθηναϊκού με την μεγαλύτερη ικανότητα και έμφαση στο κάθετο ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι η πρώτη μεταγραφή Κάτας στον ΠΑΟ! "Κόλπο" με Μακ και Νέντοβιτς - Έτσι θα το "γυρίσει"


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags