Facebook Pixel Φιλάρετος Καλτσίδης: Η ΑΕΚ στη σφαίρα των πλουσίων
| 2021-01-08 19:58:00

Με αυτόν αλλάζει επίπεδο η ΑΕΚ - Στους πιο πλούσιους του κόσμου - "Σεισμός" στη Superleague!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Με αυτόν αλλάζει επίπεδο η ΑΕΚ - Στους πιο πλούσιους του κόσμου - "Σεισμός" στη Superleague!

ΑΕΚ - Φιλάρετος Καλτσίδης: Δεν είναι η πρώτη φορά που σχετίζεται το όνομα του Φιλάρετου Καλτσίδη με την ΑΕΚ. Στις 13 Μαΐου του 2018 ο γιος του Ηλίας, είχε παρακολουθήσει δίπλα στον Δημήτρη και τον Γιώργο Μελισσανίδη τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η παρουσία του δίπλα στον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ και τον γιο του είχε κάνει θόρυβο, καθότι ο Φιλάρετος Καλτσίδης, εκτός ότι το 2013 συζητήθηκε από το ελληνικό κυβερνητικό επιτελείο (θεωρείται φίλος του Αντώνη Σαμαρά) για να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, συνδέθηκε με ενδιαφέρον αγοράς του Παναθηναϊκού, κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Η ποντιακή καταγωγή ήταν αυτή που «έλυσε» το μυστήριο, αφού η οικογένεια Καλτσίδη είναι ομογενείς από τη Ρωσία, όπου ο 57χρονος θεωρείται ως «βασιλιάς του τσιμέντου».

Τον Νοέμβριο του 2019 έσκασε βόμβα σε αποκλειστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας emea.gr, η οποία εξειδικεύεται στο επιχειρηματικό ρεπορτάζ. Το δημοσίευμα ανέφερε περί συμφωνίας «μεταβίβασης ποσοστού 50% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ στον βαθύπλουτο Ελληνορώσο επιχειρηματία», κάτι που δεν διαψεύστηκε σε επίσημο επίπεδο. Μάλιστα γράφτηκε, ότι το ντιλ για την εμπλοκή του στην διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ με… ορίζοντα την Αγιά Σοφιά «θα δημιουργήσει νέα δυναμική, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως το ξέρουμε σήμερα».

Γιατί και μόνο η αναφορά του ονόματος του Φιλάρετου Καλτσίδη προκαλεί μεγάλη εντύπωση, αφού το 2013 κατατάχθηκε στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ήταν ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο για εκείνο, 22ος στη Ρωσία και 175ος στην παγκόσμια λίστα σύμφωνα με το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes.

Στην ίδια λίστα παραμένει σταθερά τα τελευταία χρόνια καθώς η περιουσία του κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ η αξία των περιουσιακών του στοιχείων συμπεριλαμβανομένου και των εταιρειών εκτιμόταν το 2018, ότι ξεπερνούσε τα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Γεννήθηκε το 1963 στην Ταρσόν, σπούδασε μηχανικός εξόρυξης στο Moscow Mining Institute και έχει διδακτορικό στα Οικονομικά. Ο Φιλάρετος Καλτσίδης είναι μέλος της Mining Science Academy και της Διεθνούς Ακαδημίας Ενέργειας. Έχει συγγράψει 22 έργα και στις 20 Οκτώβρη του 2004 αναγορεύθηκε καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών και Σχεδιασμού Εξόρυξης στο Moscow State Mining University.

Ο Καλτσίδης επανήλθε στην επικαιρότητα της Ένωσης εξαιτίας δημοσιεύματος που ανέφερε πιθανή εμπλοκή του στην ΠΑΕ λόγω συνάντησης που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το περιβάλλον Μελισσανίδη, διαψεύδεται το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Σημειώνουν ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση των δύο πλευρών και η συνάντηση με τον ανιψιό του ήταν τυχαία και αφορούσε τη φιλική σχέση του Γιώργου Μελισσανίδη, γιου του Δημήτρη, με τον συγκεκριμένο. Μάλιστα, όπως διαρρέουν ο Τίγρης ήταν ιδιαιτέρως ενοχλημένος από τον τρόπο που ερμηνεύτηκε η συγκεκριμένη συνάντηση και επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση (η συνάντηση) με την ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη έκπληξη από ΑΕΚ με Έλληνα άσο - Πρόλαβε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Μεταγραφάρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags