Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο παίκτης που έκοψε τη μπάλα για τις μπύρες και το μπάρμπεκιου
| 2021-01-14 02:31:00

Ο παίκτης που έκοψε τη μπάλα για τις μπύρες και το μπάρμπεκιου

Sportdog Team
Ο παίκτης που έκοψε τη μπάλα για τις μπύρες και το μπάρμπεκιου

Κοιτώντας κάποιος το 'βιογραφικό' του Dani Osvaldo (που γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα, στις 12 Ιανουαρίου 1986 στο Λανούς της Αργεντινής), θα δει μία αρκετά αξιόλογη καριέρα που περιλαμβάνει περάσματα από σημαντικές ομάδες όπως οι Φιορεντίνα, Εσπανιόλ, Ρόμα, Γιουβέντους, Ίντερ, Σαουθάμπτον, Πόρτο και Μπόκα Τζούνιορς.

Και πράγματι, ο Αργεντινός πάλαι ποτέ επιθετικός (διεθνής όμως με την εθνική Ιταλίας) που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση αιφνιδίως τον Νοέμβριο του 2017, μόλις στα 31 του χρόνια, υπήρξε ένας πολύ αξιόλογος παίκτης.

Εκείνο όμως που το κατατάσσει στα όρια του μύθου είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με όλα εκείνα τα στερεοτυπικά που ακούγονται, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή που το κάνει.

Μπύρες, μπάρμπεκιου και μουσική

"Αποφάσισα να αποχωρήσω από την Μπόκα, αφού συνεχώς δεξιά κι αριστερά άκουγα σχόλια. Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι. Φοβόμουν τους ανθρώπους. Δεν το άντεχα άλλο. Είχα προτάσεις από την Κίνα και από ομάδες του Champions League αλλά δεν μου κέρδιζαν το ενδιαφέρον. Είχα αρχίσει να μισώ αυτό που αγάπησα. Προτιμούσα τελικά το μπάρμπεκιου και τις μπύρες, παρά το ποδόσφαιρο" είχε αναφέρει τότε ο Osvaldo, ο οποίος αρχικά υποστηρίξει πως φεύγει από τα γήπεδα για να ακολουθήσει καριέρα στο rock n' roll.

 

Το πράγμα όμως δεν σταμάτησε εκεί, με τον πρώην σταρ των γηπέδων να αποκαλύπτει μια ιστορία ακόμη: "Θέλεις να γελάσεις; Τον Δεκέμβρη του 2016 ο Jorge Sampaoli (σ.σ. τότε προπονητής της εθνικής ομάδας της Αργεντινής) με πήρε τηλέφωνο όταν ήταν στη Σεβίλλη και μου είπε 'Dani, χρειάζομαι έναν επιθετικό και δεν με νοιάζει τι θα κάνεις μακριά από το γήπεδο'. Του απάντησα πως ήταν οι μέρες του Cosquin Rock Festival και μου είπε 'το ξέχασα, ναι εννοείται, να πας...'. Μιλάμε για δύο τρελούς ανθρώπους".

Ένα μικρό δείγμα από τις ποδοσφαιρικές αρετές του Osvaldo που τον κέρδισε το bbq.

ΠΗΓΗ: Esquire.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags