Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ταβερνιάρης» στην Αγγλία, κύριος Tavernier στην Σκωτία
| 2021-01-18 04:33:00

«Ταβερνιάρης» στην Αγγλία, κύριος Tavernier στην Σκωτία

Sportdog Team
«Ταβερνιάρης» στην Αγγλία, κύριος Tavernier στην Σκωτία

Ο τίτλος μπορεί να έχει μία δόση «κρύου» χιούμορ, ωστόσο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Ο James Tavernier έχει «ζαλίσει» ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη και με τα φετινά του επιτεύγματα (συμμετοχή σε 31 γκολ!) «γκρεμίζει» τα στερεότυπα του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ο 29χρονος Άγγλος μπακ (!) δεν ήρθε από το πουθενά. Δούλεψε, πείσμωσε και στο πλάι του Steven Gerrard απέδειξε ότι όσα βλέπουμε στο χορτάρι από τον ίδιο δεν είναι τυχαία.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Ο James Tavernier δεν έμαθε μπάλα στα 29 του. Ως ένα από τα πολλά ταλέντα που χαραμίζονται στον βωμό των εκατομμυρίων, αναγκάστηκε να κοιτάξει προς το Βορρά για να ανακαλύψει την ποδοσφαιρική του τύχη. Η διαδρομή Αγγλία-Σκωτία μπορεί σταδιακά να του άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο, όμως για να φτάσει στο σήμερα δέχθηκε αρκετό «bullying», από το οποίο και βγήκε νικητής χάρη στο ταλέντο του. Μέσα σε όλα προσθέστε το πείσμα και τη «σπίθα» ενός 21χρονου παιδιού που μέσα σε μια πενταετία είδε τα όνειρα του να γκρεμίζονται και να χτίζονται από την αρχή. Σίγουρα, έτσι ένιωθε κάθε φορά που ο εκάστοτε προπονητής της Newcastle ή της Wigan κοιτούσε προς τον πάγκο και δεν ψέλλιζε το όνομα του.

Στην Premier League δεν στέριωσε ποτέ. Αγωνίστηκε μόλις 36 λεπτά. 36 αγωνιστικά λεπτά μέσα σε έξι χρόνια προσμονής, τα οποία πέρασε κυρίως ως δανεικός σε πέντε διαφορετικούς συλλόγους! Ο απολογισμός όλων αυτών των χρόνων; Εννέα γκολ και δώδεκα ασίστ. Γυρνάς στο σήμερα και παρατηρείς ότι αυτά τα νούμερα τα κατέρριψε μέσα σε τρεις μήνες και 1.700 λεπτά συμμετοχής. Τόσο χρειάστηκε για να γράψει ιστορία με τη φανέλα των Rangers. Αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος και στο μυαλό όλων μας κυριαρχούν δύο σενάρια. Είτε δεν του δόθηκε η ευκαιρία νωρίτερα, είτε ο ίδιος άργησε να πιστέψει στις δυνατότητες του. Το πρώτο σενάριο είναι και το πιο ρεαλιστικό και μεγαλύτερη απόδειξη δεν υπάρχει από τον «καθρέπτη» του χορταριού.

Διαβάστε το θέμα πατώντας εδώ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags