Facebook Pixel Ολυμπιακός: Και ξαφνικά, ξανά κουβέντα για τους εξτρέμ
| 2021-01-19 13:55:00

"Καραμέλα" με τα εξτρέμ - Δεν μπορούν μπακ 73 ετών - Τι έλεγαν για Ποντένσε; - "Βγάλε" Βρουσάι!

BoxtoBox
"Καραμέλα" με τα εξτρέμ - Δεν μπορούν μπακ 73 ετών - Τι έλεγαν για Ποντένσε; - "Βγάλε" Βρουσάι!

Ολυμπιακός: Και ξαφνικά, ξανά κουβέντα για τους εξτρέμ. Εφτανε ένα κακό ματς του Μπρούμα, μετά από 4 καλά, για να φουντώσει πάλι η κουβέντα για την αναγκαιότητα απόκτησης ακραίου επιθετικού στον Ολυμπιακό.

Προφανώς οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πάρει φέτος όσα έπρεπε ή μπορούσαν από τους ακραίους. Ωστόσο η απάντηση στο «γιατί συμβαίνει αυτό» δεν είναι απλή αλλά πολύ σύνθετη.

Ο εξτρέμ για να λειτουργήσει καλύτερα, τουλάχιστον σ’ αυτόν τον Ολυμπιακό με το στυλ παιχνιδιού που έχει, χρειάζεται και έναν… τούρμπο ακραίο μπακ πίσω του. Έναν μπακ που να έχει τις δυνάμεις να ανεβοκατεβαίνει διαρκώς την πλευρά. Τη φετινή σεζόν ούτε ο 37χρονος Χολέμπας ούτε ο Ραφίνια στα 35,5 έτη του μπορούσαν / μπορούν να το κάνουν αυτό. Ανεβαίνουν αλλά πιο συγκρατημένα.

Όταν ο εξτρέμ δεν έχει βοήθεια από τον μπακ που πρέπει να κάνει overlap και να ντουμπλάρει ψηλά αναγκάζοντας την άμυνα να έχει κι άλλον παίκτη στο νου της και να μην εστιάσει στον πρώτο, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Είναι περισσότερο προβλέψιμα.

Ο Ολυμπιακός πόνταρε (και θεωρητικά πολύ καλά έκανε) στο βαρύ όνομα και το ταλέντο του Βινάγκρε για το αριστερό άκρο και στην κλάση και την εμπειρία του Ραφίνια για το δεξί. Στην πράξη ο πρώτος δεν βγήκε και… κρέμασε τις προσδοκίες ενώ ο δεύτερος δίνει δημιουργικά αναμενόμενα λιγότερα πράγματα αφού δεν αντέχει να ανεβοκατεβαίνει διαρκώς την πλευρά.

Και για να είμαστε δίκαιοι, θα το πάμε αντίστροφα. Και οι μπακ δεν παίζουν μόνοι άμυνα αλλά χρειάζονται βοήθειες από τους εξτρέμ για να ανταπεξέλθουν. Για να μην το κουράσουμε παραπάνω, όλα μια αλυσίδα είναι. Ο εξτρέμ γίνεται πολύ καλύτερος με τον κατάλληλο μπακ πίσω του και ο μπακ με τον ανάλογο εξτρέμ μπροστά του.

Το σίγουρο είναι πως ακόμα και όταν υπήρχε στην ομάδα ο Ποντένσε, η εξτρεμολαγνεία ήταν ασταμάτητη αφού και τότε, σύμφωνα με το… κατηγορητήριο ανθρώπων που σήμερα τον αναπολούν, «είναι καλός αλλά δεν έχει τελειώματα και δεν σκοράρει συχνά».

Για να καταλήξουμε, ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να «βγάλει» τον Βρουσάι και να επιμείνει σ’ εκείνον ακόμα κι αν χάσει κάποια πράγματα για ένα διάστημα και φυσικά υπάρχει και ο Μασούρας που «πρέπει» να υπάρχει στην ομάδα για ευνόητους λόγους. Ο Μπρούμα καλείται ν’ αποδείξει ως το τέλος της σεζόν αν πρέπει ο Ολυμπιακός να επενδύσει πάνω του (σ.σ.: με ΑΕΚ, Αστέρα και Παναιτωλικό έδειξε ότι έχει καλό πακέτο ως εξτρέμ) και ο Ραντζέλοβιτς έχει… μείνει στις αναμνήσεις της Κράσνονταρ και του τελικού κυπέλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτος Μαρινάκης! Στο +10 ο Ολυμπιακός και δείτε τι απόφαση πήρε - Γι’ αυτό είναι προεδράρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags