Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Βόμβες Βασιλόπουλου για ΟΣΦΠ, διαιτησία, Μαρτίνς, Γκαρσία
| 2021-01-19 20:32:00

Βόμβες Βασιλόπουλου για ΟΣΦΠ, διαιτησία, Μαρτίνς, Γκαρσία - "Δεν γυρίζει το -10" - Αποθεώνει Άρη!

του Γιώργου Κτενά
Βόμβες Βασιλόπουλου για ΟΣΦΠ, διαιτησία, Μαρτίνς, Γκαρσία - "Δεν γυρίζει το -10" - Αποθεώνει Άρη!

ΠΑΟΚ: Με τον Κώστα Βασιλόπουλο επικοινώνησε το sportdog, διευθυντή τής εφημερίδας Forza που έχει άριστη ενημέρωση στα θέματα του Δικέφαλου, για ολα τα τελευταία θέματα γύρω από τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο.

"Εκεί υπερτερεί ο Ολυμπιακός του ΠΑΟΚ - Μικρότερης δυναμικότητας - Αδικαιολόγητος Μαρτίνς"

"Σε ένα πρωτάθλημα με φυσιολογική ροή φυσικά θα μπορούσε να ανατραπεί η βαθμολογική διαφορά που υπάρχει από τον Ολυμπιακό. Στην Ελλάδα με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον Δικέφαλο και τους Πειραιώτες οι διαιτητές, αλλά και τους δορυφόρους που όλοι γνωρίζουν, είναι σχεδόν αδύνατο να ανατραπεί. Υπό φυσιολογικές συνθήκες και με δεδομένο ότι δεν έχουν διαφορά δυναμικότητας, θα μπορούσε με ευκολία να ανατραπεί η βαθμολογική διαφορα. Ιδιαίτερα τώρα που ο Δικέφαλος δείχνει να βρίσκει λύση στο θέμα του γκολ. Εκεί πραγματικά ο Ολυμπιακός με τον Ελ Αραμπί υπερτερούσε, κάτι που αποδεικνύεται και από τις τελικές που έχουν οι δύο ομάδες: Πρώτος ο Δικέφαλος με 40 τελικές διαφορά από τον Ολυμπιακό. Αλλα τώρα που ήρθε ο Κρμέντσικ όλα δείχνουν να αλλάζουν. Το δεύτερο θέμα ήταν η αστάθεια στην άμυνα και αυτό οφείλεται στις συχνές αλλαγές προσώπων. Καταλήγοντας σε βασικό κορμό στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Γκαρσία, θα λύσει αυτή την αμυντική αστάθεια", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog o Κ. Βασιλόπουλος.

Ποια είναι η άποψή σου για τον Ολυμπιακό, ειδικά τώρα που ανοιξε η κουβέντα ανάμεσα σε Γκαρσία και Μαρτίνς για το ποια από τις δύο ομάδες είναι καλύτερη.

"Ο Ολυμπιακός είναι μικρότερης δυναμικότητας σε σχέση με την περσινή χρονιά, δεν ήταν καλά σε κανένα ματς στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη έπαιξε καλά παιχνίδια, αλλά στη Σούπερ Λιγκ ήταν μέτριος και κάτω. Εκτέθηκαν διαιτητές για να κερδίσει στην Ελλάδα σε κάποια παιχνίδια. Έχει τρεις σταθερές που είναι σημαντικές: Σα, Καμαρά και Ελ Αραμπί, αλλά σαφώς δεν είναι η ίδια ομάδα με πέρσι. Η απάντηση του Μάρτινς στον Γκαρσία ήταν αδικαιολόγητη, γιατί στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έπαιξε τον Ολυμπιακό σαν τη γάτα με το ποντίκι".

"Δεν είναι εύκολο για Γκαρσία - Αυτό η λύση του προβλήματος - Αντι-Γιαννούλης ο..."

Ποια είναι η άποψη που έχεις για τον Γκαρσία, τώρα που έχει κάνει μια πρώτη θητεία στην ομάδα;

"Είναι προπονητής που προέρχεται από πολύ επιτυχημένα χρόνια στην υποδομη και χρειάζεται τον χρόνο του για να προσαρμοστεί στη Σούπερ Λιγκ. Μπορεί να φαίνεται εύκολη αλλά δεν είναι εύκολη αυτή η μετάβαση. Από δάσκαλος που ετοίμαζε παίκτες για την επαγγελματική ομάδα, ξαφνικά ανέλαβε ηνία για πρωταθλητισμό. Για τον Γκαρσία η προσαρμογή είναι γρηγορότερη, βέβαια, λόγω του ότι γνωρίζει την ομάδα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Τζόλης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Κούτσιας είναι παίκτες που τους ζύμωνε στις υποδομές".

Ένα σχόλιο για τη μεταγραφή τού Κρμέντσικ και αν θα προχωρήσει σε άλλη μεταγραφή ο Δικέφαλος;

"Φαίνεται ότι θα αποτελέσει τη λύση του προβλήματος και το λέω αυτό από τη συνολική εικόνα του: Με σεντεφορίσιες τοποθετήσεις, το 80-90% των τελικών του βρισκουν εστία, η στάση του και η συμπεριφορα του δείχνουν ότι είναι ο φορ που έλειπε. Ο Δικέφαλος σκοράρει 1 γκολ κάθε 8 τελικές και πρέπει να βάζει 1 γκολ κάθε 4 τελικές, όπως και ο Ολυμπιακός. Για άλλες μεταγραφές τώρα, σίγουρα θα αποκτήσει παίκτη για αντι-Γιαννούλης, με τον Φεράρι να συγκεντρώνει πιθανότητες. Υπάρχει, βέβαια, και μια ακόμα επιλογή από σημαντικό πρωτάθλημα του εξωτερικού. Επίσης, εφόσον παραχωρηθεί ο Εσίτι, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο απόκτησης παίκτη για τη μεσαία γραμμή. Εκεί που κερδίζει εκτίμηση ο Τσιγγάρας αλλά είναι πιθανό να έρθει κάποιος με περισσότερη εμπειρία".

Με 4+ φεύγει ο Σφιντέρσκι - Ζαγοράκης και "λουρί" στον Ολυμπιακό - Αποθέωση για Άρη

Ο Σφιντέρσκι φεύγει; Υπάρχει ρεπορτάζ που αναφέρει ότι η Μπολόνια είναι έτοιμη να δώσει 6 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

"Τίμιος φορ, τα λεφτά του τα παίζει, τα βγάζει. Αν η Μπολόνια φτάσει στα 6 εκατ. ευρώ ή αν τέλος πάντων υπάρξει επίσημη πρόταση πάνω από 4 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει αυτή η κίνηση. Και παράλληλα θα ανοίξει η συζήτηση για την προσθήκη φορ στην ομάδα. Εκτός αν επενδύσει στον Κούτσια. Αλλά αυτή είναι μια προοπτική που θα εξεταστεί αν αποχωρήσει τελικά ο Σφιντέρσκι".

Υπάρχει ρεπορτάζ που θέλει την κυβέρνηση να είναι θετική στην περίπτωση του Ζαγοράκη για την ΕΠΟ.

"Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση θέλει να αναθέσει στον Ζαγοράκη την προεδρία της ΕΠΟ. Είναι όνομα που έχει συνδεθεί με την Εθνική ομάδα και τη μεγάλη επιτυχία του 2004, ενώ έχει δοκιμαστεί παραγοντικά στον ΠΑΟΚ σε πολύ δύσκολες εποχές. Εφόσον δείξουν οι ομάδες εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, αποτελεί μια πολύ καλή λύση που δεν έρχεται από τους παραδοσιακούς παράγοντες αλλά θα διαδεχθεί έναν απόλυτα επιτυχημένο πρόεδρο που αποκατέστησε τη σοβαρότητα, την εγκυρότητα και την ηθική στην ΕΠΟ, τον Βαγγέλη Γραμμένο. Είναι βαρύ το φορτίο αλλά το γεγονός ότι προέρχεται από τον χώρο του ποδοσφαίρου τού δίνει τεράστιο αβαντάζ για να πετύχει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν διάγει χρυσή εποχή και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θεωρεί ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τσιφλικι του. Αυτή τη νοοτροπία θα έπρεπε να αλλάξει ο Ολυμπιακός, αφού δεν το κάνει οφείλει να το κάνει η κυβέρνηση που μέχρι τώρα δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί σοβαρά με το ποδόσφαιρο. Ή να δημιουργήσει συνθήκες που θα αναγκάσουν τον Ολυμπιακό να πάψει να συμπεριφέρεται σε βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου και των Ελλήνων φιλάθλων με αλαζονεία".

Να κλείσουμε με δύο λόγια για τον Άρη;

"Ο Άρης έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, έχουν γίνει πολύ καλές επιλογές προσώπων, δημιουργήθηκε παρεΐστικο κλίμα και δικαίως έχει αυτή την πορεία μέχρι τώρα, Η συζήτηση πρωταθλητισμού είναι μεγάλη υπεροβλή βέβαια, χωρίς αυτό που λέω να μειωνει την απόδοση του Άρη. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο που αρέσει". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστιο… έγκλημα στον Ολυμπιακό - Έτσι έχασαν τον παικταρά - Τον "χρύσωσε" ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags