Facebook Pixel Sportdog.gr | Super League με αέρα ευρωπαϊκό! Αυτή είναι η βάση της μελλοντικής διοργάνωσης – Όλες οι λεπτομέρειες
| 2021-01-23 02:31:00

Super League με αέρα ευρωπαϊκό! Αυτή είναι η βάση της μελλοντικής διοργάνωσης – Όλες οι λεπτομέρειες

Sportdog Team
Super League με αέρα ευρωπαϊκό! Αυτή είναι η βάση της μελλοντικής διοργάνωσης – Όλες οι λεπτομέρειες

Μια ετήσια διοργάνωση 20 ομάδων, που θα περιλαμβάνει 15 κορυφαία σωματεία ως μόνιμα μέλη (τα έξι από την Αγγλία), ενώ οι άλλες πέντε συμμετέχουσες ομάδες θα ποικίλλουν κάθε σεζόν, ακόμη και αν οι διαδικασίες των προκριματικών δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Αυτή είναι η βάση της μελλοντικής ευρωπαϊκής Super League, ενός πρότζεκτ που οδήγησε τη FIFA και τις έξι ηπειρωτικές συνομοσπονδίες να εκδώσουν κοινή δήλωση εναντίον των σχεδίων για τη διοργάνωση ενός νέου, «διχαστικού» τουρνουά.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή της μελλοντικής διοργάνωσης αποκαλύφθηκαν από τους Times, οι οποίοι ανέφεραν για πρώτη φορά τις λεπτομέρειες της πρότασης. Η εφημερίδα του Λονδίνου υποδεικνύει τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν και Λίβερπουλ ως «κινητήριες δυνάμεις» πίσω από το σχέδιο.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει με δύο ομίλους των 10 ομάδων έκαστος, με τις τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο να προχωρούν στα προημιτελικά. Αυτή η φόρμουλα θα εγγυάται σε κάθε ομάδα μεταξύ 18 και 23 ετήσιων αγώνων στη Super League (θα διεξάγονται πάντα στα μέσα της εβδομάδας), σε σύγκριση με τους τουλάχιστον έξι αγώνες που επί του παρόντος εγγυάται το Champions League, στη φάση των ομίλων.

Σε καθένα από τα 15 ιδρυτικά μέλη θα προσφερθεί μερίδιο τουλάχιστον 350 εκατομμύρια ευρώ γιια να συμμετάσχει στη διοργάνωση, ενώ στη συνέχεια τα χρήματα θα μοιραστούν μεταξύ των συλλόγων που συμμετέχουν σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα, με τους έξι πρώτους να λαμβάνουν περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ το καθένα.

Επίσης σύμφωνα με τους Times, με αυτή την κίνηση η Super League στοχεύει στην είσπραξη εσόδων 4 δισεκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Για τη σύγκριση, η UEFA ανέφερε πρόσφατα ότι κέρδισε 3,25 δισεκατομμύρια ευρώ από την πώληση δικαιωμάτων στο Champions League, στο Europa League και στο Ευρωπαϊκό Super Cup.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags