Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Χρήστος Τζόλης: Στο 5-0 του εναντίον της ΑΕΛ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.
| 2021-01-22 15:55:00

4.000.000 ο Τζόλης! Παλιός Βιεϊρίνια μαζί με Γ.Χ. - Αυτοί τον απογειώνουν - Πότε φεύγει από ΠΑΟΚ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
4.000.000 ο Τζόλης! Παλιός Βιεϊρίνια μαζί με Γ.Χ. - Αυτοί τον απογειώνουν - Πότε φεύγει από ΠΑΟΚ!

ΠΑΟΚ - Χρήστος Τζόλης: Στο 5-0 του εναντίον της ΑΕΛ για το Κύπελλο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ στην επαγγελματική του καριέρα και συνέχισε απτόητος τις κορυφαίες εμφανίσεις

Ο Χρήστος Τζόλης σκόραρε μέσα σε 12 λεπτά δύο γκολ καθαρίζοντας τη νίκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στο 9' μετουσίωσε σε ασίστ την πάσα του Κρμέντσικ, ενώ στο 23' εκμεταλλεύτηκε την... ύπνωση που βρέθηκε η άμυνα της ΑΕΛ μετά από την πάσα του Ντούγκλας. Αφού παρεμβλήθησαν τα γκολ των Κρμέντσικ και Ίνγκασον, το τελικό 5-0 έφερε ξανά τη δική του υπογραφή από ασίστ και προσπάθεια του Λάμπρου.

Εκτινάχθηκαν οι μετοχές του

Στα 18 του ο μεσοεπιθετικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ανεβάζει κατακόρυφα τις μετοχές του. Από τις 400.000 Ευρώ που υπολογιζόταν η αξία του στην ποδοσφαιρική αγορά στις αρχές του Αυγούστου του 2020 εκτινάχθηκε στα 4 εκατ.Ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt.

Το συμβόλαιό του δεν έχει ρήτρα. Οπότε ο ΠΑΟΚ έχει λόγο για οποιαδήποτε πρόταση που μπορεί να έρθει. Στη Θεσσαλονίκη θεωρούν, ότι μπορούν να βγάλουν πολλά χρήματα από μία μελλοντική μεταγραφή γιατί ο παίκτης σκοράρει. Και ως γνωστόν το γκολ πληρώνεται ακριβά.

Μέχρι το ματς της Τετάρτης (20/1/21) ο Τζόλης μετρούσε 8 γκολ και 6 ασίστ. 3 στη Super League (με 3 ασίστ), 3 στο Europa League (με 2 ασίστ), 2 στα προκριματικά του Champions League (με 1 ασίστ). Βάλτε και άλλα 3 στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τη θεσσαλική ομάδα και το κοντέρ γράφει 11 γκολ στις αρχές του 2021, σε 26 παιχνίδια.

Ποια είναι τα στοιχεία που οδηγούν τις μετοχές του Τζόλη σε limit up; Παρουσιάζει τρομερή ωριμότητα στην εκτέλεση. Έχει φοβερές επιλογές και χτυπήματα, όταν εκτελεί τους τερματοφύλακες.

Θυμίζει Γεωργιάδη και Βιεϊρίνια

Για έναν παίκτη που παίζει ακραίος αυτό είναι τεράστιο προσόν. Γιατί υπάρχουν παίκτες που μπορεί να έχουν το ταλέντο να συγκλίνουν, να διεισδύουν και να φτιάχνουν τους χώρους που τους δίνουν την ευκαιρία να δουν τον γκολκίπερ κατά μέτωπον. Υστερούν όμως στην τελική προσπάθεια. Συν τοις άλλοις, ο Τζόλης μπορεί να παίξει ως δεύτερος επιθετικός.

Τα χτυπήματά του θυμίζουν δύο παίκτες με διαφορετικά στοιχεία και τεχνοτροπία (στυλ) παιχνιδιού. Οι εκτελέσεις του φέρνουν στο νου τον Γιώργο Γεωργιάδη του Χαραλάμπους αλλά και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ.

Η οικογένεια φτιάχνει χαρακτήρα

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι, ότι είναι ένα παιδί με πολύ δυνατό χαρακτήρα. Αυτό λένε και στον ΠΑΟΚ. Δείχνει πολύ προσγειωμένος στην προπόνηση. Δεν έχει παρουσιάσει ποτέ κάποιο κρούσμα από την ξαφνική δημοσιότητα που παρουσιάστηκε μπροστά του. Λαϊκιστί δεν έχει καβαλήσει το καλάμι. Είναι προσηλωμένος στον στόχο του. Αυτοί οι ειδικοί του ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ το αποδίδουν στην ανατροφή από την οικογένεια.

Ο Τζόλης φαίνεται ότι από εκεί έχει πάρει καλά στοιχεία που εξηγούν την επαγγελματική ιδιοσυγκρασία του. Σημειωτέον, ότι η οικογένεια του 18χρονου ποδοσφαιριστή κατάγεται από τη Δερόπολη της Βορείου Ηπείρου. Πρόκειται για μία περιοχή, η οποία θεωρείται η πνευματική πρωτεύουσα των Ελλήνων της Αλβανίας. Μάλιστα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες για τα βορειοηπειρώτικα νέα υπήρξαν αναρτήσεις, στις οποίες το τοπικό στοιχείο εκφραζόταν με υπερηφάνεια για τον νεαρό αθλητή.

Εκτελεί χωρίς να θολώνει

Είναι πλήρης παίκτης για τη θέση που παίζει. Είναι ταχύς και διαθέτει δυνατό κορμί. Τα σωματικά του χαρακτηριστικά όμως δεν θα απέδιδαν αν δεν είχε το στοιχείο που κάνει τη διαφορά και αφορά την πνευματική διαύγεια. Δεν θολώνει! Είναι ψύχραιμος. Δεν επηρεάζεται ψυχολογικά, ακόμα και αν έχει χάσει στην προηγούμενη φάση την ευκαιρία της ζωής του (κάτι που βλέπουμε και σε έμπειρους επιθετικούς). Θα εκτελέσει ξανά και χωρίς να δείχνει, ότι έπεσε το ηθικό του.

Πρόκειται για έναν παίκτη που θεωρείται σχεδόν σίγουρο, ότι σύντομα θα φύγει από τον ΠΑΟΚ για το εξωτερικό. Η πρόταση θα έρθει, αλλά είναι δεδομένο, ότι πρέπει και οι συνθήκες για τον ίδιο να έχουν ωριμάσει. Γι'αυτό η καλύτερη εξέλιξη για αυτόν είναι να διεκδικήσει τις φιλοδοξίες του με όλο του το είναι, αφού μπαρουτοκαπνιστεί άλλη μία χρονιά στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Ακολουθήστε τον συγγραφέα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Facebook

LinkedIn

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητο! Σε αυτή την ελληνική ομάδα υπογράφει ο Καρέλης - Από τον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ στον... - ΣΟΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags