Facebook Pixel Sportdog.gr | Όχι ξανά θεέ μου! Νέα αεροπορική τραγωδία με ποδοσφαιρική ομάδα – Ξύπνησαν μνήμες Τσαπεκοένσε
| 2021-01-24 17:17:00

Όχι ξανά θεέ μου! Νέα αεροπορική τραγωδία με ποδοσφαιρική ομάδα – Ξύπνησαν μνήμες Τσαπεκοένσε

Sportdog Team
Όχι ξανά θεέ μου! Νέα αεροπορική τραγωδία με ποδοσφαιρική ομάδα – Ξύπνησαν μνήμες Τσαπεκοένσε

Μνήμες από την τραγωδία της Τσαπεκοένσε* ξύπνησαν ξανά στη Βραζιλία. Όπως αναφέρουν πηγές αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα της Πάλμας για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βίλα Νόβα συνετρίβη.

Από την πτώση νεκροί ανασύρθηκαν τέσσερις παίκτες και ο πρόεδρος βραζιλιάνικης ομάδας. Πρόκειται για τον 27χρονο τερματοφύλακα Ρανουλέ, τον 23χρονο αριστερό μπα Λούκας Πρασέδες, το 28χρονο στόπερ Γκιγέρμε Νοέ, τον 23χρονο χαφ Μάρκους Μολινάρι (23 ετών) και τον 32χρονο πρόεδρο Λούκας Μέιρα.

Η Πάλμας αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της χώρας.

Η τραγωδία της Τσαπεκοένσε

Στις 28 Νοεμβρίου 2016, αεροπλάνο που μετέφερε 77 ανθρώπους, με τους περισσότερους να είναι μέλη της βραζιλιάνικης ομάδας Τσαπεκοένσε, συνετρίβη κοντά στην πόλη Μεντεγίν της κεντρικής Κολομβίας.

Μόνο έξι άτομα διεσώθησαν με τη βραζιλιάνικη ομάδα να ξεκληρίζεται καθώς μόνο τρεις παίκτες κατάφεραν να βγουν σώοι αν και βαρύτατα τραυματισμένοι.

Οι ποδοσφαιριστές μετέβαιναν στο Μεντεγίν για να αντιμετωπίσουν την Ατλέτικο Νασιονάλ στον τελικό του Copa Sudamericana, τη μεγαλύτερη στιγμή τους στην ιστορία του συλλόγου. Μετά τη συντριβή, η Ατλέτικο Νασιονάλ υπέβαλε αίτηση στους διοργανωτές του Κυπέλλου να απονεμηθεί το τρόπαιο στην Τσαπεκοένσε.

Οι επιζώντες παίκτες ήταν ο αριστερός ακραίος Άλαν Ρούσελ, ο τερματοφύλακας Τζάκσον Ράγκναρ Φόλμαν, του οποίου ακρωτηρίασαν ένα από τα πόδια του λόγω τραυματισμού και ο κεντρικός αμυντικός Νέτο. Ο τερματοφύλακας Ντανίλο, ο οποίος επέζησε της συντριβής, πέθανε λίγο πριν φθάσει στο νοσοκομείο. Εννέα παίκτες δεν συμπεριελήφθησαν στην αποστολή και έτσι δεν ταξίδεψαν στη μοιραία πτήση.

* Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου και προέρχεται από την αεροπορική τραγωδία της Τσαπεκοένσε.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SPORTDOG ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags