Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Τάραξε την άμυνα του ΠΑΟΚ ο Λιβάγια! Πού εξαφανίστηκε ο Τζόλης; Τρομερό λάθος Αθανασιάδη
| 2021-01-24 23:24:00

Τάραξε την άμυνα του ΠΑΟΚ ο Λιβάγια! Πού εξαφανίστηκε ο Τζόλης; Τρομερό λάθος Αθανασιάδη

Sportdog Team
Τάραξε την άμυνα του ΠΑΟΚ ο Λιβάγια! Πού εξαφανίστηκε ο Τζόλης; Τρομερό λάθος Αθανασιάδη

O αναλυτής του Πιερικού, Κωνσταντίνος Τσακιρίδης  αναλύει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο Sportdog. Goalkeeper analysis αναλαμβάνει ο προπονητής τερματοφυλάκων του Μακεδονικού, Κωνσταντίνος Νικολαΐδης

1ο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ είχε σχηματισμό 4-2-3-1 στη φάση επίθεσης και φάση άμυνας 4-4-2. Από την άλλη μεριά η ΑΕΚ είχε σχηματισμό 4-3-3 στη φάση επίθεσης και στη φάση Άμυνας πολλές φορές το άφηνε σε 4-3-3 ή σε 4-4-2. Τα πρώτα 10 λεπτά η κατοχή του παιχνιδιού ήταν 52% έναντι 48% του ΠΑΟΚ αλλά τις ευκαιρίες τις είχε η ΑΕΚ με δύο σουτ στο τέρμα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ που είχε μηδέν. κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού από το 15ο λεπτό έως το 30ο λεπτό η ΑΕΚ είχε την κατοχή του παιχνιδιού με 49% έναντι 51% και κατάφερε να είναι έξοχη το 18 λεπτό από ωραία προσπάθεια του Γκαρσία ο οποίος είναι και ο μοχλός επίθεσης της ΑΕΚ. Εν αντιθέσει ΠΑΟΚ προσπαθούσε να γίνει απειλητικός με στατικές φάσεις, κόρνερ και φάουλ και στο επιθετικό transition να εκμεταλλευτεί τον Tζόλη και τον Oυάρντα, οποίοι είναι πολύ γρήγοροι, διότι η ΑΕΚ είχε προβλήματα στην άμυνα της. Τελικά ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο 40ο λεπτό από στατική φάση να επιστρέψει στο παιχνίδι και να γίνει το 1-1.

Ανάλυση Τερματοφυλάκων

Ζίβκοβιτς:  Σωστός Τακτικά στο build-up της ομάδας του. Πολύ καλός καλή απόκρουση σε γωνιακό σουτ με κόντρα και 11 λεπτών αντίθετο χέρι.Επίσης θα μπορούσε να έχει καλύτερη επικοινωνία στις στατικές φάσεις με τους συμπαίκτες του. Παρόλα αυτά στο γκολ το οποίο πέτυχε η ΑΕΚ δεν φέρνει καμία ευθύνη.

Αθανασιάδης:  Μέχρι το 10ο λεπτό δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα σωστές απομακρύνσεις με γροθιές στατικές φάσεις κόρνερ και φάουλ  24ο λεπτό κινήθηκε σωστά τακτικά στο τετ-τετ του Κρεμντσικ. Παρόλα αυτά στο 40 λεπτό το γκολ το οποίο δέχεται αυξημένης δυσκολίας θα μπορούσε να έχει καλύτερη απόκρουση της μπάλας στα πλάγια από ότι μπροστά του.

 

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες δεν είχαν κάποια διαφορά από το πρώτο. Ακολούθησαν την ίδια τακτική με το πρώτο ημίχρονο με λιγότερες ευκαιρίες συγκεκριμένα από το 45ο λεπτό έως το 60 λεπτό το ποσοστό κατοχής ήταν 42% έναντι 58% υπέρ της ΑΕΚ με τέσσερις ευκαιρίες για γκολ τις οποίες οι δύο ήταν σωστό με βάση αυτά τα στατιστικά στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου κατάφερε η ΑΕΚ στο 50ο λεπτό να προηγηθεί στο σκορ με μία λάθος κεφαλιά του αμυντικού του ΠΑΟΚ να πηγαίνει στον παίκτη της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να κάνει η ΑΕΚ το 2-1.

Μετέπειτα θα δούμε ότι ο ΠΑΟΚ από το 60ο λεπτό έως το 75ο λεπτό άλλαξε το ποσοστό κατοχής σε 50% έναντι 43% υπέρ του ΠΑΟΚ και είχε μία ευκαιρία για γκολ. Παρόλα αυτά ένα λάθος του τερματοφύλακα της ΑΕΚ  έδωσε στον ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα να επιστρέψει στο παιχνίδι από στατική φάση έμμεσο με σκόρερ τον Bιερίνια.

Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι ότι ο Τζιόλης στο δεύτερο ημίχρονο δεν αξιοποιήθηκε καθόλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην είναι τόσο απειλητικός τσο δεύτερο μέρος

Ανάλυση τερματοφυλάκων

Ζίβκοβιτς:  Στο γκολ της ΑΕΚ στο 50' δεν έχει ευθύνη αλλά είναι κακή η τεχνική του στη βεντάλια .

Αθανασιάδης: Ένα τρομερό λάθος του Αθανασιάδη ο οποίος έπιασε την μπάλα από επιστροφή του συμπαίκτη του με τα πόδια αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί αμέσως στο σημείο το οποίο έγινε η παράδοση.

Συμπέρασμα

Θεωρώ ότι ήταν ένα ντέρμπι και οι δύο προπονητές προσπαθούσαν να είναι πάρα πολύ επιφυλακτικοί χωρίς να ρισκάρουν. Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή παιχνιδιού θεωρώ ότι η ΑΕΚ με Λιβάγια στην επίθεση δημιούργησε προβλήματα διότι είναι ένας παίκτης που έπαιζε σε ελεύθερο ρόλο με αποτέλεσμα οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ να μπερδεύονται με τα μαρκαρίσματα. Φυσικά ο Λιβάγια ειχε ελεύθερη κίνηση στο γήπεδο στην πλάτη του πολλές φορές φορτωνόταν είτε δεξιά είτε αριστερά Μάνταλος, Γκαρσία οι οποίοι άλλαζαν θέσεις.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε απο τη δεξιά πτέρυγα με τον Γκαρσία να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα διότι ο αριστερός οπισθοφύλακας του ΠΑΟΚ ΙΠερέιρα) ήταν πολύ αδύναμος στη σχέση ένας εναντίον ενός. Από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να κάνει δομημένο παιχνίδι αλλά είχε πολλά προβλήματα θεωρώ ήταν πολύ προβλέψιμος. Οσες φορές προσπάθησε να βγεις την επιθετική μετάβαση με τον Ουλαρντα το Τζολη και Ζίβκοβιτς δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ από την άλλη μεριά και τους τερματοφύλακες ο Ζίβκοβιτς στάθηκε πολύ καλά τακτικά όσο αφορά το επιθετικό κομμάτι.

Επίσης θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση στο δεύτερο γκολ από την άλλη μεριά ο Αθανασιάδης είχε πολύ καλή συμπεριφορά στο επιθετικό κομμάτι αλλά και στο δεύτερο γκολ το οποίο πέτυχε ο ΠΑΟΚ ήταν τη δική του ευθύνη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags