Facebook Pixel Γιώργος Γιακουμάκης: Τα σπάει στην Ολλανδία και μεγεθύνει τον προβληματισμό στους οπαδούς της ΑΕΚ
| 2021-01-27 22:43:00

Φέρτε πιεσόμετρα! Θα πάθουν εγκεφαλικό οι ΑΕΚτζήδες – Καρέ ο Γιακουμάκης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κον-troll και σουτ
Φέρτε πιεσόμετρα! Θα πάθουν εγκεφαλικό οι ΑΕΚτζήδες – Καρέ ο Γιακουμάκης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιώργος Γιακουμάκης: Τα σπάει στην Ολλανδία και μεγεθύνει τον προβληματισμό στους οπαδούς της ΑΕΚ

Το απόγευμα η ΑΕΚ γνώρισε ντροπιαστική ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στην έδρα της, ένα αποτέλεσμα που ήχησε σαν ράπισμα μετά το τελευταίο αρνητικό επεισόδιο στην ομάδα του Δικέφαλου αετού με τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιβάγια. Το βράδυ ήρθε ένα ακόμα γεγονός για προβληματισμό.

O Γιώργος Γιακουμάκης σκόραρε καρέ τερμάτων στην εντός έδρας αναμέτρηση της Φένλο απέναντι στη Φίτεσε, η οποία είναι 3η στο ολλανδικό πρωτάθλημα και κυνηγάει Αϊντχόφεν και Άγιαξ στην κούρσα της κατάκτησης του τίτλου.

Ο Έλληνας επιθετικός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο 3-0 της ολλανδικής ομάδας τη 19η αγωνιστική της Eredivisie. Άνοιξε το σκορ στο 16', διπλασίασε τα τέρματά του στο 28' και δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έβαλε την τρίτη σφραγίδα του στο ματς. Τί κοινό είχαν και τα τρία γκολ; Ήταν από ασίστ του Ζινεντίν Μαχά, ο οποίος παίζει δανεικός από τη Νάπολι.

Στο 60' η Φίτεσε μείωσε σε 1-3, αλλά στο 80' ο συμπατριώτης μας σκόραρε άλλο ένα γκολ πετυχαίνοντας καρέ τερμάτων. Ο Κρητικός φορ έφτασε τα 20 γκολ στην Eredivisie και πλέον, είναι 5ος μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο με 30 βαθμούς στο επιμέρους ranking!  Επίσης απέχει τρία τέρματα από τον τοπ-σκόρερ στην Ευρώπη, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και 2 από τον Πολ Ονουάτσου.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι, ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής πέτυχε 20 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα μετά από 19 αγωνιστικές, όντας ο παίκτης που το πέτυχε πιο γρήγορα από κάθε άλλον τα τελευταία 64 χρόνια! Η τελευταία και μοναδική φορά που το κατόρθωσε κάποιος ήταν τη σεζόν 1956-57, όταν ο Τόνι Φαν Ντερ Λίντερ έπιασε τα 20 σε 18 αγωνιστικές.

Ο Γιακουμάκης που στην ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει τη δυναμική του κάνει παπάδες στην Ολλανδία και όλα δείχνουν, ότι η μεταγραφή σε μεγαλύτερη σύλλογο είναι θέμα χρόνου. Τουλάχιστον η Ένωση σε αυτήν την υπόθεση έχει βάλει ποσοστό μεταπώλησης κάτι που δεν είχε γίνει στην περίπτωση Μπακασέτα.

Είναι γεγονός, ότι η αγωνιστική άνοδος και επιτυχία του Γιακουμάκη, σε ένα νέο περιβάλλον που απολαμβάνει τη στήριξη και την εκτίμηση που αξίζει, εξηγεί πολλά για την ατμόσφαιρα που αντιμετώπισε ο παίκτης στην ΑΕΚ. Αυτή για την οποία ο Λιβάγια θέλει να αποχωρήσει, επειδή δεν βρίσκει πλέον κίνητρο και προκλήσεις...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags