Facebook Pixel Αλέξης Κούγιας – Ιβάν Σαββίδης – Βαγγέλης Μαρινάκης: Βόμβες Κούγια: "Με πήρε ο Σαββίδης και…- Εγώ αθώωσα τον Μαρινάκη - Πώς θα πληρωθεί ο Μήτρογλου;
| 2021-01-28 19:55:00

Βόμβες Κούγια: "Με πήρε ο Σαββίδης και…- Εγώ αθώωσα τον Μαρινάκη - Πώς θα πληρωθεί ο Μήτρογλου;"

Sportdog Team
Βόμβες Κούγια: "Με πήρε ο Σαββίδης και…- Εγώ αθώωσα τον Μαρινάκη - Πώς θα πληρωθεί ο Μήτρογλου;"

Αλέξης Κούγιας – Ιβάν Σαββίδης – Βαγγέλης Μαρινάκης: Για όλους και για όλα μίλησε ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον FOCUS FM 103,6.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ αναφέρθηκε στην κατάσταση στην ελληνική διαιτησία, στην μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στον Άρη και στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ τονίζοντας ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Παράλληλα, σχολίασε την επιστροφή του Αμρ Ουάρντα στον ΠΑΟΚ και θυμήθηκε πως ήρθε στη Λάρισα, ενώ σχολίασε και τη σημερινή αθωωτική απόφαση για τη Δίκη των 28.

Αναλυτικά όσα είπε :

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πρώτον εγώ στην ζωή μου, ούτε ασχολήθηκα με κάτι επειδή ήθελαν άλλοι, ούτε έφυγα επειδή ήθελαν άλλοι από κάπου. Από εμένα εξαρτώνται όλα. Όταν λοιπόν έχεις απέναντι σου τον Πηλαδάκη και έναν δημοσιογράφο ο οποίος είναι 53 χρονών και τώρα έκανε αίτημα στον ΠΣΑΠ για να γίνει... δόκιμος και ο άλλος που ήταν γραφείο Τύπου του Πηλαδάκη. Καμιά 15αρια παιδάκια που πάνε βάζουν ένα πανό και την ίδια στιγμή αυτοί οι δυο δημοσιογράφοι τα ανεβάζουν στο σάιτ τους, τι να μου την πέσουν εμένα; Υπάρχουν βετεράνοι που έχουν δοξάσει την ΑΕΛ και επειδή είναι δυο που δεν έχουν μεροκάματο από εμένα, βγάζουν ανακοινώσεις, σημαίνει ότι θα μου αλλάξουν την άποψη που έχω; Οι άλλοι 148 βετεράνοι δεν παίρνουν μεροκάματο, οι δυο κάνουν, ο Αλεξούλης και ο Κολομητρούσης. Ζήτησαν να δουλέψουν για την ομάδα, ειδικά ο Αλεξούλης ήταν στην ΑΕΛ και με Μπατατούδη και με Πλεξίδα και με... καβάλα στο δελφίνι ιδιοκτήτη. Ο Κολομητρούσης δούλευε σε εμάς, μόλις τον διώξαμε άρχισε να κάνει κριτική, είχε την Κ17. Αυτά είναι θέματα που αν δεν ζεις στην Λάρισα, δεν τα ξέρεις. Όταν είσαι άνθρωπος σαν τον Πηλαδάκη που χρωστάς 19.000.000 ευρώ και πρέπει να φύγεις, φεύγεις. Αν είσαι σαν εμένα γιατί να φύγεις από το ποδόσφαιρο.

Βέβαια με ανησυχεί το ότι η ομάδα είναι τελευταία στην βαθμολογία. Έχουν μείνει 14 ματς και όταν είμαστε τελευταίοι δεν γίνεται να μην με ανησυχεί. Όταν έχεις κάνει τις κινήσεις που έχω κάνει εγώ τις τελευταίες μέρες με τους παίκτες που έρχονται σιγά – σιγά και ουσιαστικά αλλάζω όλη την ομάδα, που δυστυχώς είναι του Γρηγορίου, ο οποίος δεν ξέρω αν το έκανε επίτηδες, γιατί έμαθα ότι συμφώνησε από το καλοκαίρι με την Λαμία. Φοβόταν ότι θα τον διώξω από το καλοκαίρι μάλλον. Δυο νίκες κάναμε από τα Χριστούγεννα και μετά την περσινή σεζόν, ουσιαστικά σε 33 παιχνίδια σύνολο κάναμε τρεις νίκες με Γρηγορίου. Έδιωξε ένα κορμό δικών μου παικτών, που τους είχα και στην Παναχαϊκή κάποιους. Έφερε παίκτης αμφιβόλου αξίας με τεράστια συμβόλαια, σας λέω για παράδειγμα τον Τόρζε 130.000, τον Βινίσιους 110.000,  τον Αλι Γκαζάλ 100.000, κάτι Μούζεκ, κάτι άλλους που τον άφησα ελεύθερο τον Γρηγορίου να κάνει τις μεταγραφές και χάλασε την ομάδα που είχα φτιάξει. Έτσι πρέπει τώρα να φτιάξω από την αρχή την ομάδα, θα δούμε από εδώ και πέρα μια διαφορετική ΑΕΛ και όσοι έχουν προδιαγεγραμμένη την τύχη της, πρέπει να αναθεωρήσουν.

Ποτέ δεν είπα τον Γρηγορίου, λαμόγιο. Έχω πει ότι συνεργάστηκε στο παρελθόν με λαμόγιο, το ίδιο δεν τον είπα ποτέ. Για ανθρώπους που καταχρέωσαν τις ομάδες τους. Κοιτάξτε που έχει δουλέψει ο Γρηγορίου και θα καταλάβετε».

Για τους δανεισμούς πέρσι Ουάρντα – Κάτσε και γιατί δεν παίρνει βοήθεια από τον Ολυμπιακό: «Δεν ζήτησα από τον ΠΑΟΚ να με βοηθήσει πέρσι, ούτε του Ολυμπιακού του ζήτησα. Μπορείτε να ρωτήσετε τον Μάκη τον Γκαγκάτση, πέρσι την τελευταία μέρα των μεταγραφών του καλοκαιριού, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ο Σαββίδης θέλει να σου δώσει Ουάρντα και τον Κάτσε. Μάλιστα αρχικά ήταν μόνο ο Ουάρντα και μετά προέκυψε και ο Κάτσε. Ο Γρηγορίου δεν ήθελε κανένα από τους δυο και αποδείχθηκε ότι η πορεία Ευρώπης που κάναμε στο περσινό πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν χάρη σε αυτά τα δυο παιδιά. Ο Ουάρντα δεν ερχόταν στις πρωινές προπονήσεις και ο Γρηγορίου μου ζήτησε να φύγει ο παίκτης και να πω την αλήθεια και εγώ θα τον έδιωχνα. Μόλις έφυγαν αυτοι οι δυο παίκτες τότε άρχισε να πέφτει η ομάδα, και κατάλαβα ότι η καλή πορεία ήταν χάρη των δυο αυτών παικτών.

Η διαφορά είναι ότι όταν έλεγα εγώ ότι ο ΠΑΟΚ κάνει έγκλημα που δεν παίρνει πίσω τον Ουάρντα και επέμενα να τον πάρει, επειδή είναι εξαιρετικός παίκτης και εξαιρετικό παιδί, δικαιώθηκα. Ο Ουάρντα είναι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ μακράν. Αν είχε βοήθεια θα ήταν ακόμα καλύτερος. Οι δυο παίκτες που βγάζουν μάτια είναι ο Τζόλης και Ουάρντα. Όταν ο Ελ Καντουρί που είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται σε καλή μέρα, ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα και δεν φτιάχνει φάσεις».

Γιατί ο Ολυμπιακός παίρνει τον τίτλo: «Είναι η πιο νοικοκυρεμένη ομάδα στην Ελλάδα και συγχρόνως έχει έναν ιδιοκτήτη που είναι οπαδός της ομάδας και βάζει πολλά χρήματα. Βγάζει χρήματα από την ομάδα, αλλά τα βάζει στην ομάδα.

Δεν έχει ανάγκη την διαιτησία ο Ολυμπιακός. Είχε ανάγκη τον Τσαγκαράκη για να κερδίσει τον Ατρόμητο; Όταν βλέπεις ότι στα ντέρμπι με τον καλύτερο Ευρωπαίο ρέφερι κερδίζει, τότε να συζητάμε. Το σκορ χθες είναι άδικο για τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός κέρδισε έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ, αλλά εκεί φαίνεται η ποιότητα των παικτών. Τον κερδίζει 3-0 με δυο δοκάρια, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Εμένα ο Γκαρσία με έχει εντυπωσιάσει θετικά γιατί παίζει όπως πρέπει να παίζει μια μεγάλη ομάδα. Όμως τα γκολ που χάνει ο ΠΑΟΚ και αυτά που δέχεται ειδικά στα μεγάλα ματς, είναι αυτά που διαμορφώνουν τα αποτελέσματα».

Για τον Ελ Καντουρί και το επεισόδιο: «Σε μια στιγμή έντασης, χωρίς να γνωριζόμαστε μου έβρισε την μητέρα μου. Επειδή είμαι ο Κούγιας και μπορεί να προκαλώ τον σεβασμό όλων στα δικαστήρια, από την άλλη μεριά όμως είμαι ο Κούγιας της γειτονιάς έχω μάθει ότι μου βρίζουν την μάνα που είναι το πιο ιερό πλάσμα να αντιδράω όποιος και αν είναι απέναντι. Ο Ελ Καντουρί ή οποιος άλλος μεγάλος παίκτης το έκανε, το ίδιο θα έκανα. Συναντήθηκα με τον Ελ Καντουρί σε ένα τραπέζι και μιλήσαμε, του είπα μετά από τα όσα συζητήσαμε, γιατί έμαθε ποιος είμαι και μου εξήγησε ότι ήταν εκνευρισμένος γιατί μόλις είχε λήξει το παιχνίδι και είχαμε ισοφαρίσει στο τέλος του αγώνα. Μου ζήτησε συγγνώμη και του προσέφερα το σπίτι μου στην Μύκονο για να πάει με την γυναίκα του και τα παιδιά του να πάει όποτε θέλει και αυτό ισχύει και τώρα! Αυτό που έγινε τότε δεν με αποτρέπει από το να ότι ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα και ότι θα είναι έγκλημα αν τον αφήσει ο ΠΑΟΚ να φύγει».

Για την επίσκεψη Μελισσανίδη στον Κλάτενμπεργκ: «Διαμαρτύρεται και ο Μελισσανίδης για την διαιτησία; Να πάρει και τον Γιάννη τον Παπαδόπουλο μαζί, να του πουν τον Κλάτενμπεργκ αυτούς τους διαιτητές που έχεις πίνακες, αν τους ξέρει ή όχι ο Γιάννης ο Παπαδόπουλος. Ήταν προγραμματισμένη λένε η συνάντηση και αν δεν ξέρεις το περιεχόμενων των συζητήσεων δεν μπορείς να πεις τίποτα.

Για τους ορισμούς των διαιτητών: «Ας μας βάζουν όποιον διαιτητή θέλουν εκτός από τον Παπαδόπουλο και Ζαχαριαδη, τον Παπαδόπουλο μας τον βάζουν για τρίτο σερί παιχνίδι, είναι στο VAR στο ματς με τον Βόλο.

Έκανα ένα έγγραφο και το έστειλα στον Κλάτενμέργκ, ότι σε 22 παιχνίδια των ομάδων της Λάρισας, της Λαμίας και του Παναιτωλικού έχουν οριστεί ο Παπαδόπουλος και ο Ζαχαριάδης. Του γράφω στην επιστολή του Κλάτενμπεργκ ότι σε αυτά τα παιχνίδια αυτοί οι διαιτητές αδίκησαν την ΑΕΛ κατάφωρα και σε όλα τα παιχνίδια που έπαιξαν Λαμία και Παναιτωλικό τους ευνόησαν.

Την ισοφάριση της Λαμίας στον Βόλο, την είδατε; Πως γίνεται ρε παιδιά από το ένα στο τέρμα στο άλλο να φεύγουν πέντε παίκτες κόντρα στον τερματοφύλακα; Σκέφτομαι διάφορα εγώ και δείτε τις φάσεις για να καταλάβετε...».

Για το ντέρμπι με τον Βόλο: «Εμείς τον υποδεχόμαστε στην Λάρισα τον Μπέο, ανεξαρτήτως ποιον φιλοξενούμε, η φιλοξενία μας είναι άριστη. Εν αντιθέσει με εμένα όταν με φιλοξενούν ή θα βάλουν κανένα αληταρά δίπλα μου, όπως έκανε ο Μπέος στον πρώτο γύρο να με βρίζει εμένα και την οικογένεια μου ή όπως στο Αγρίνιο που έβαλαν έναν παράγοντα της ομάδας υπεύθυνο ασφαλείας και αυτός ήρθε να μου ορμήξει. Τα ζω χρόνια αυτά. Αν έρθει στο γήπεδο, θα μπει κανονικά ο Μπέος. Εγώ δεν έχω πουθενά φουσκωτούς, εντός και εκτός γηπέδου. Αυτές οι αντρούκλες έχουν ανθρώπους που θεωρούνται η προσωπική τους ασφάλεια. Δεν έχω φοβηθεί και ούτε φοβάμαι. Ξέρουν οι αντίπαλοι μου πως όταν λέω κάτι, το λέω επειδή μου έχουν κάνει κακό».

Για την μεταγραφή του Μήτρογλου: «Δεν ξέρω πως θα πληρώσει ο Άρης τον Μήτρογλου, δεν επιτρέπεται με το FFP να βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας. Δεν βλέπετε τι γίνεται με τον ΠΑΟΚ; Πρέπει να κάνεις ΑΜΚ για να βάλεις λεφτά, είναι τρομερή η φορολογία τα λεφτά που βάζεις και συγχρόνως υπάρχει και η φορολογία εισοδήματος. Δεν ξέρω τι θα γράψουν, αλλά αν γράψουν ένα κομβικό ποσό δημιουργείται θέμα. Αν έπαιρνε στην Μαρσέιγ 1,5 εκ. ευρώ, εδώ πόσα θα πάρει; Βάσει των εσόδων του ο Άρης μπορεί να πληρώσει τον Μήτρογλου; Πρέπει βάσει των εσόδων των νομίμων του, να δικαιολογεί τέτοια μεταγραφή και γενικότερα τους προϋπολογισμούς του.

Είναι πολυτέλεια ο Μήτρογλου και το είχα πει από τότε, όταν πήγε από τον Ολυμπιακό στην Φούλαμ, αλλά πόσα χρόνια πέρασαν; Σε ποια ομάδα έπαιξε από τότε; Είναι καλός παίκτης και μπορεί στον Άρη να βρει τον δρόμο του, γιατί κάνει φάσεις αρκετές σε κάθε ματς. Λάθος επιλογή ο Λόπεθ, αργός παίκτης και δεν του βγήκε, γιατί είναι και αργός».

Για τους Τσόλακ και Κρμέντσικ: «Το ίδιο στον ΠΑΟΚ και με τον Τσόλακ. Αν εμένα μου έλεγαν πάρω τον Τσόλακ μετα όσα είδα που έκανε στην Κροατία, θα τον έπαιρνα με κλειστά μάτια. Έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και τα λεφτά που έδωσε ήταν και λίγα γιατί είναι δυνατό το πρωτάθλημα το κροατικό. Τώρα όσο τον είδαμε εδώ, δεν νομίζω ότι μπορεί να παίξει σε άλλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, μπορεί να πάει σε μια ομάδα όπως η Λάρισα και να κάνει 15 γκολ. Ο Κρμέντσικ είναι παικτάρα. Είναι πολύ γρήγορος, πολύ ωραίος στις κινήσεις. Δεν έχει ρυθμό ακόμα για να βγάλει ματς, αλλά σε εκπλήσσει η ταχύτητα του βάσει του σώματος του».

Για τους τερματοφύλακες σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: «Στο ντέρμπι χθες από σύμπτωση δεν έκανε 0-1 ο ΠΑΟΚ. Ο Σα έβγαλε ένα διαγώνιο συρτό σουτ και ο Ζίβκοβιτς το έφαγε κάτω από τα πόδια σε σουτ με το κακό πόδι του Καμαρά. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς τερματοφύλακες γιατί τους πληρώνει, ενώ ο ΠΑΟΚ πήρε και τον Ζίβκοβιτς και τον Πασχαλάκη... τζάμπα. Τον Πασχαλάκη τον πήρε μετά από προσφυγή που έκανε για 1.000 ευρώ στον Χριστοβασίλη, αυτή είναι η απόφαση. Ο Σα ήταν ο δεύτερος τερματοφύλακας στην Πόρτο και ο Πασχαλάκης ήταν πρωτοδεύτερος στον ΠΑΣ και ο Ζίβκοβιτς στην Ξάνθη».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ και την υποψηφιότητα Ζαγοράκη: «Θα είναι ο πρόεδρος ο νέος της ΕΠΟ, ο Ζαγοράκης. Ο Ψαρόπουλος θα μείνει στην ένωση του στην Μυτιλήνη να τρώει... ψάρια. Αν συγκρίνεις τους άλλους και δεις τι γίνεται παγκοσμίως και αν δεις ότι έχει διοικήσει και μεγάλο σύλλογο, ενώ είναι και από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος στην χώρα, δικαιούται να δοκιμαστεί στην θέση του. Το θέμα είναι ποιοι θα είναι μάζι του όμως. Αν βάλουν την κ. Μπαλωμένου, την αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού θα γελάμε.

Εγώ έχω πει ότι ψηφίζω Ζαγοράκη με ανοιχτό ψηφοδέλτιο, όπως έκανα και με Γραμμένο. Εμένα μου λένε ότι είμαι φίλος του Μαρινάκη, ψήφισα Γραμμένο και τώρα λέω ότι θα πάω με Ζαγοράκη. Δεν μπορώ να ψηφίσω τον Ψαρόπουλο που ήταν δεξί χέρι του Θωμά Μητρόπουλου! Δεν θυμάστε τον Παπουτσέλη;

Το ελάττωμα όσων με πολεμάνε, είναι ότι ξεχνάνε ότι ήμουν από 28 χρονών αντιπρόεδρος στην ΕΠΑΕ και αναπληρωτής πρόεδρος στον Ηρακλή. Σαράντα χρόνια πληρώνω το ελληνικό ποδόσφαιρο και 10 χρόνια πιο πριν πλήρωνα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στον Άρη Πετρούπολης.

Θα φανούν τα πεπραγμένα του Ζαγοράκη. Για μένα είναι απόλυτα αποδεκτός αλλά δεν δικαιολογείται να μην κάνει σκληρή κριτική τους διαιτητές και να μην ξέρει ποιοι είναι στους πίνακες. Αν κάνει την απλή πολιτική στο ένα λάθος τιμωρία και στο δεύτερο φεύγει, θα αποτύχει».

Για την αθώωση στην υπόθεση της «συμμορίας» : «Μετά την δική μου κατάθεση ήταν βέβαιο ότι όλοι θα αθωωθούν, γιατί από τις δικές μου καταθέσεις ήταν κατηγορούμενοι και από την δική μου κατάθεση στην Επιτροπή Δεοντολόγιας αθωώθηκαν. Στα όσα έμαθα εκ των υστέρων και βέβαια τα πήρα πίσω και επειδή οι δικαστές και οι εισαγγελείς με ξέρουν 47 χρόνια ξέρουν ότι δεν λέω ψέματα. Στην αρχή έλεγαν αυτοί ότι θα εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο αλλά μετά έγιναν όλοι φίλο με τον Μπέο, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, με όλους αυτούς που ήταν στο πρώτο Koriopolis και στόχους της ήταν ο Μαρινάκης. Είπα την πραγματικότητα, όταν άκουσα τις κασέτες και είδα ότι οι εισαγγελείς δεν πήγαν κατηγορούμενο τον Πατέρα που συζητήσουν με τον Ψωμιάδη πως θα κατηγορούσαν τον Πιλάβιο, τα πήρα πίσω».


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τον Ολυμπιακό - Τέλος μεγάλο συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ - Τον έδιωξε ο Γκαρσία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags