Facebook Pixel Τεράστια επιτυχία για Φερέιρα: Κατέκτησε το Λιμπερταδόρες με Παλμέιρας - Λεφτά και στον ΠΑΟΚ! (vid)
| 2021-01-31 10:17:00

Τεράστια επιτυχία για Φερέιρα: Κατέκτησε το Λιμπερταδόρες με Παλμέιρας - Λεφτά και στον ΠΑΟΚ! (vid)

Sportdog Team
Τεράστια επιτυχία για Φερέιρα: Κατέκτησε το Λιμπερταδόρες με Παλμέιρας - Λεφτά και στον ΠΑΟΚ! (vid)

Η Παλμέιρας κατέκτησε το Copa Libertadores 2020! Η ομάδα του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, επικράτησε με 1-0 της Σάντος στον... βραζιλιάνικο τελικό, μετά από εξέλιξη «θρίλερ», στο Maracana.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι οδηγείται στην παράταση, ο Μπρένο με εξαιρετική κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ρόνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 99΄ και χάρισε το τρόπαιο στην Παλμέιρας. Νωρίτερα, στο 90΄, το ανάποδο ψαλιδάκι του Ζόρζε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Παλμέιρας. 

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της προπονητικής καριέρας του Πορτογάλου τεχνικού, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να γίνεται κατά 250 χιλιάδες ευρώ πλουσιότερος, όπως προβλέπεται στη μεταξύ τους συμφωνία.  

Η Παλμέιρας είχε κατακτήσει για τελευταία φορά τον τίτλο του Copa Libertadores το 1999, όταν επικράτησε της Ντεπορτίβο Κάλι στον τελικό, αλλά έχασε τους άλλους τρεις: το 1961 εναντίον της Πενιαρόλ, το 1968 εναντίον της Εστουντιάντες και το 2000 εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς. 

Η νέα πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα, θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ το διάστημα 4-11 Φεβρουαρίου. Συμμετέχουν επίσης οι Μπάγερν, Τίγκρες, Αλ Αχλί, Ουσλάν Χιουντάι και η Αλ Ντουμπάι.

Την περασμένη σεζόν το τρόπαιο κατέκτησε η Φλαμένγκο του Ζόρζε Ζέσους, νικώντας 2-1 τη Ρίβερ Πλέιτ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags